Zemřel Jean-Paul Belmondo: Legendárnímu Bébelovi bylo 88 let. Jeho život plný žen poznamenaly tragédie

Zemřel Jean-Paul Belmondo: Legendárnímu Bébelovi bylo 88 let. Jeho život plný žen poznamenaly tragédie
Zdroj: Profimedia

Jean-Paul Belmondo, jeden z nejslavnějších evropských herců všech dob, zemřel v pondělí ve věku 88 let. U konce s dechem, Muž z Ria a Samotář představují jenom zlomek jeho zdařilé filmografie. V soukromí se mu ale ne vždy vedlo tak dobře jako na filmovém plátně.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 04. 2021 14:00

Jean-Paul Belmondo byl podle slov jeho právníka Michela Godesta již nějakou dobu hodně unavený. Godest řekl agentuře AFP, že slavný herec zemřel klidně. V kontrastu s tím pak vypadal jeho život, Bébel totiž neměl čas se nudit.

Bébel nemohl najít tu pravou

Belmondovi chodily v době největší slávy stovky dopisů s nabídkami sňatku a jeho fotky zdobily nejeden dívčí pokoj. On sám ale nemohl najít tu pravou lásku. První manželství s tanečnicí Elodií Constantin skončilo po dvanácti letech v roce 1965, z tohoto vztahu pocházejí dvě děti – Paul a Florence.

Po rozvodu si začal herec naplno užívat znovunabyté svobody. Údajně měl mít i pletky s Brigitte Bardot a bondgirl Ursullou Andress. Znovu se oženil až v roce 2002, kdy si vzal svou dlouholetou partnerku Nathalii Tardivel. Toto manželství ale vydrželo jenom šest let. A nedařilo se mu ale ani pak. O víc než 40 let mladší modelka Playboye Barbara Gandolfi ho zatáhla do podivných finančních machinací, takže se s ní raději rozešel a tuto informaci světu sdělil jeho právník...

Tragická nehoda Belmondovy dcery

Rozvody ale nebyly jedinou negativní věcí, která ovlivnila Belmondův život. V roce 1995 mu při požáru bytu v Paříži zemřela nejstarší dcera Patricie, bylo jí pouhých šestatřicet let. Belmondo se s tím nikdy nevyrovnal.

V rozhovorech se otázkám na Patricii vždy vyhýbal a toto pravidlo porušil jen jednou. „Když rodič přežije své dítě, je to ta nejhorší věc, která se může stát. Kdo to prožil na vlastní kůží, ví, o čem mluvím,” vyzpovídal se herec z bolestné ztráty.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílel uživatel @jeanpaulbelmondo_

Belmondově dceři vyhrožovali smrtí

Po rozvodu s druhou manželkou Nathalií začaly oběma chodit anonymní výhružné dopisy. Byly o to děsivější, že se v nich psalo i o jejich dceři Stelle, která měla tehdy teprve šest let. Belmondovi měli neznámí pachatelé vyhrožovat, že Stelle uříznou hlavu a vrátí mu ji v krabici.

Celá situace zašla tak daleko, že on i jeho manželka museli požádat o policejní ochranu. Naštěstí se nic z toho nestalo. Stella je v pořádku a dnes se věnuje modelingu.

Zdroje informací:

Česká televize: Manželé z roku II

Wikipedia.cz: Jean-Paul Belmondo

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články