Hvězda filmu Souboj Titánů Ursula Andress: Bond girl, která se ráda fotila nahá a rozbila Belmondovi manželství

Hvězda filmu Souboj Titánů Ursula Andress: Bond girl, která se ráda fotila nahá a rozbila Belmondovi manželství
Zdroj: TV Nova
Souboj Titánů je dobrodružný fantasy film z roku 1981, jehož hlavním hrdinou je postava z řecké mytologie Perseus. Režisér Desmond Davis si Harryho Hamlina pro roli Persea vybral sám.Andromeda – štěstí a láska Persea. Aby ji získal, musel projít mnoha zkouškami.Básník a mentor Persea v podání herce Burgesse Mereditha (vlevo).Dalšího poloboha, ale tentokrát ne tak pohledného jako Perseus, si zahrál herec Neil McCarthy. Původně právě on, Kalibos, se měl stát snoubencem Andromedy.+ 7 fotek+ 8 fotek

Herečka a modelka Ursula Andress si ve slavném mytologickém filmu Souboj Titánů zahrála skutečně příslovečnou roli, a to bohyni lásky a plodnosti Afroditu. Ostatně jako bohyně se chovala skoro po celý svůj aktivní život. Ráda se nechala fotit nahá, a když si usmyslela, že chce nějakého muže, donutila ho k rozvodu. Belmondo by mohl vyprávět.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 11. 2020 16:00

Na Souboj Titánů se můžete podívat dnes ve 20:00 na Nova Cinema. Perseus, syn boha Dia a pozemské ženy, je vtažen do her Héry, manželky Dia. Ta neunese manželovu nevěru. Hrdinný polobůh má ale vlastní cíl – štěstí v podobě Andromedy, kterou musí zachránit před smrtí.

Divoká puberta

Ursula Andress se narodila 19. března 1936 ve Švýcarsku do rodiny německého diplomata jako jedno ze sedmi dětí. Otec byl na ně velmi přísný, šlo mu totiž o hodně. Kdyby se nějaký z jeho potomků dopustil nepatřičného chování, či by rovnou ztropil skandál měl by po kariéře. Hitler přestupky neodpouštěl.

Svůj post nakonec musel opustit kvůli druhé světové válce. Švýcaři jej vyhostili zpět do Německa. Ale i tam hlídal Ursulu jako oko v hlavě. Čím byla starší, tím více se kolem ní točili nápadníci. Nakonec utekla s jedním italským hercem. Vadilo jí totiž, že ji rodiče nepouštěli na rande a zábavy. O něco později se ale nechala přesvědčit k návratu, aby alespoň dokončila střední školu. Po maturitě však odjela již nadobro.

Protože jsem krásná...

Její sexy tělo v odvážných bílých bikinách v první bondovce s názvem Dr. No způsobilo obrovský poprask. Jak sama později uvedla, tento kousek oblečení jí zajistil celoživotní slávu. Přestože ji kvůli silnému přízvuku předabovala jiná herečka, Zlatý glóbus jí to nevzalo. Ve skutečnosti ale o roli ve filmu nijak zvlášť neusilovala.

Do filmu ji vlastně dostal její manžel John Dereck, který se producentům bondovky chlubil fotkou své ženy Ursuly. Traduje se, že mělo jít o snímek z Miss mokré tričko. Moc se jí do toho nechtělo, nakonec ji ale přesvědčili. V roce 1965 pózovala pro pánský časopis Playboy, a to zcela nahá. Když se jí ptali na to, proč to udělala, odpověděla: „Protože jsem krásná.“

Rozbíječka manželství

Po boku Ursuly se vystřídali ti nejznámější herci. Jedním z nich byl i Jean-Paul Belmondo, se kterým se seznámila během natáčení komedie Muž z Hongkongu. Andress se zrovna rozváděla, takže jí nic nebránilo v tom, aby se snažila herce ulovit pro sebe. Ten jejímu šarmu nedokázal dlouho odolávat.

I on se brzy rozvedl se svou manželkou a matkou jeho třech dětí. Vztah s Bond girl mu vydržel sedm let. Když ji požádal o ruku, odmítla. Po rozchodu se Ursula vrhla na další focení pro Playboy a také natáčení filmů, ve kterých se nevyhýbala pořádně lechtivým scénám. V Souboji Titánů si začala s představitelem hlavní role Harrym Hamlinem. Jejich vztah byl zpečetěn narozením syna Dimitrova. V následujících letech se i nadále objevovala ve společnosti výrazně mladších mužů. Také si zahrála v pohádce Fantaghiro. Před několika roky se vyjádřila, že její život byl skvělý a může za něj jenom poděkovat.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Ursula Andress

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články