Hvězda filmu První velká vlaková loupež Donald Sutherland: dostal se ze dna na vrchol. Přemohl i obrnu

První velká vlaková loupež
Zdroj: Prima Max
Většina filmu se točila v Irsku, o čemž nadšeně informoval místní tisk.Film vychází ze skutečných historických událostí, a to sice z vlakové loupeže, která se stala v roce 1855. Téměř všechny postavy zločinců byly napsány dle osob, které skutečně žily.Film vznikl na motivy románu slavného spisovatele Michaela Crichtona, který však celou loupež značně zromantizoval.+ 3 fotky+ 4 fotky

Donald Sutherland patří mezi uznávané herecké elity. Na stříbrném plátně se objevuje již čtyřicet let. Přitom skoro nepřežil, protože ho v dětství postihla hned tři vážná onemocnění. Ukázal se ale být bojovníkem a dnes je z něj celosvětově známá celebrita. Jen ten Oscar ne a ne přijít.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 07. 2020 16:00

Tato vlaková loupež navždy vstoupila do dějin. Lupič na úrovni Edward Pierce má zálusk na vlak, jenž veze výplaty vojákům Krymské války. Vše musí být naplánováno na minuty. Také je potřeba získat duplikáty čtyř klíčů, kterými se otevírá sejf se zlatem. Jenže originály hlídají čtyři zaměstnanci banky. Pierce tak musí vymyslet, jak je od bankéřů vylákat.

Na První velkou vlakovou loupež se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max

Dospívání ve znamení nemocí

Dětství nebylo pro budoucí hereckou hvězdu zrovna růžové. Donald Sutherland si hodně si vytrpěl. Nejprve se u něj projevila revmatická horečka, jež je způsobená bakteriální infekcí, pak se přidala žloutenka a navrch ještě dětská obrna. Hodně lidí by tohle položilo, ale ne Donalda. Dokázal se postavit znovu na nohy a už ve 14 letech si vyjednal brigádu v lokálním rádiu. Když se pak rozhodoval, co bude studovat, rozhodl se pro hodně neobvyklou kombinaci, a to sice drama a inženýrství.

Zlatý glóbus ano, Oscar ani jeden

V sedmdesátých a osmdesátých letech se Sutherlandovi dařilo. Kromě filmu M.A.S.H., kde si zahrál Hawkeye Piercea (v seriálu pak tuto postavu ztvárnil Alan Alda), se také objevil ve Felliniho filmu Casanova či dramatu XX. století spolu s Robertem de Nirem a Gérardem Depardieu. Nejvíce ho ale asi potěšila role ve filmu Klute. Díky ní si začal románek s Jane Fondovou. Jak vidno, o práci nikdy nouzi neměl, ale zatím mu jeho počiny vynesly jen Glóby. Oscar stále na krbové římse chybí.

Nezdárný syn

Kiefer Sutherland jako Jack Bauer ze seriálu 24 hodin. V souvislosti s tímto pořadem ho zná asi každý. V soukromí Donaldův syn ovšem na dodržování zákonů moc nedbá. Opakovaně byl přistižen při řízení auta pod vlivem alkoholu.

Naposledy se pokoušel o obrat v protisměru. U přivolané policejní hlídky samozřejmě v testu na alkohol neprošel. Vracel se totiž zrovna z jednoho večírku v hollywoodském klubu Area. Soudce se tentokrát nad hercem neslitoval, byl totiž ještě stále v podmínce za minulý přestupek, a uložil mu čtyřicet osm dní za mřížemi.

Kiefer rozsudek přijal pokorně a neodvolal se. Pouze se omluvil své rodině a spolupracovníkům. Navíc nevyužil odkladu k nástupu do vězení. Původně mělo jít o rozdělený trest, neboť měl herec pracovní závazky vůči stanici Fox, soud však této žádosti nevyhověl. Sutherland si tak vánoční dárky již rozbalil v novém, dočasném domově. Součástí trestu byla i výpomoc v jídelně a prádelně.

Perlička na závěr: ač je Kiefer “služebně” mladší než jeho otec, dostal hvězdu na chodníku slávy jako první. Syn předčil svého otce.

Na další zajímavosti a fotografie se podívejte zde:

Zdroj textu: Prima, tyden.cz, idnes.cz

Zdroj fotek: Prima Max

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články