Hvězda filmu Já už budu hodný, dědečku, Miloš Kopecký: Jeho víkendy bývaly obestřeny děsivou událostí

Já už budu hodný, děděčku
Zdroj: se souhlasem Nova Cinema
Já už budu hodný, dědečku: Pohádkový stařeček přinese nafoukanému herci zaslouženou odplatu. Za to, že všechny kolem sebe uráží a komplikuje jim život, začne se mu postupně vracet všechno, co provedl.  Miloš Kopecký měl během natáčení k dispozici dva dubléry.Tetičku Ditu si zahrála operetní hvězda Nelly Gaierová. Neobvyklé bylo to, že její postava je Čechoameričanka, co tehdy v české kinematografii nebylo časté.Hercovu manželku měla původně hrát jeho skutečná bývalá choť Stella Zázvorková, jenomže mezi nimi panovalo velké napětí. Raději tak nastoupila Alena Vránová.+ 2 fotky+ 3 fotky

Zdá se, že na roli stárnoucího a nerudného starce ve filmu Já už budu hodný dědečku, byl Miloš Kopecký jako stvořený. Postavy s náturou choleriků doslova miloval. V soukromí však takto průbojný nebyl. Musel se potýkat s těžkými depresemi. Kromě toho trávil víkendy na chalupě, kde se odehrála tragédie.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 06. 2020 16:00

Stárnoucí herec Theodor Bergner se na veřejnosti chová jako správný umělec, doma se z něj však stává pěkný vztekloun. Ostatní lidé jsou pro něj pouhým obtížným hmyzem, který je akorát dobrý k tomu, aby se stal terčem jeho nejapného humoru. Jednoho dne mu však cestu zkříží kouzelný dědeček, a právě tehdy zaklepe na dveře Theodora karma.

Na film Já už budu hodný, dědečku se můžete podívat dnes ve 20:00 na Seznam TV.

Dvojí život

Před kamerou sebejistý muž, který dokáže pobláznit jakoukoli ženu, kterou si zamane a v soukromí nemocný člověk bojující s těžkými depresemi. I takový byl Miloš Kopecký. Možná jeho problémy začaly tím, když svou matku doprovodil k transportu do koncentračního tábora a pak ji už nikdy nespatřil. To by poznamenalo každého.

Po zbytek života se užíral myšlenkou, že kdyby se s ní jeho otec nerozvedl, mohla zůstat naživu. Otec se však bál toho, že by ztratil své kožešnictví, a tak se s manželkou židovského původu raději rozešel. I sám Kopecký strávil rok v pracovním táboře. Po válce odmítl převzít otcův podnik a přidal se k divadlu. Tehdy začal pít.

Začátek konce

Miloš Kopecký se oženil celkem čtyřikrát. Poslední manželka, Jana Křečková, s ním vydržela až do jeho smrti. Dalo by se říct, že to byla hotová světice. Musela totiž vydržet Kopeckého zálety a také měnící se náladu, kterou způsobovaly četné záchvaty deprese.

O tom, že se herec léčil s maniodepresivní psychózou, věděl jen jeho ošetřující lékař a nejbližší rodina. Někdy dokonce nedokázal ani vstát z postele. Úplně nejhorší záchvat dostal v roce 1996. Byl převezen do psychiatrické léčebny, kde poté také zemřel, a to ve věku 73 let.

Zděděná nemoc

Deprese se nevyhnula ani jeho potomkům. První dcera Jana, která se narodila z manželství se Stellou Zázvorkovou, projevovala již v dětství sebevražedné sklony. Víceméně se vždy jednalo jen o demonstrativní pokusy ve snaze na sebe upoutat pozornost obou rodičů. Jednoho dne se rozhodla, že se otráví plynem. Stella se ten den ale vrátila domů o něco později a patnáctiletá Jana byla už mrtvá.

I jeho druhá dcera, Barbora, bojovala s depresemi. Navíc jí vadilo, že má slavné příjmení. V dospělosti její deprese nabraly na takové intenzitě, že musela vyhledat odbornou péči v Bohnicích.

Prokletá chata

Jako by neměl svých problémů dost, ještě si pořídil stavení, kde se stala dvojnásobná vražda. Šlo o chalupu Červený mlýn u Kremže. Tragédie se odehrála ve čtyřicátých letech. Nikdo pak nechtěl daný objekt koupit, a tak jej Kopecký získal za opravdu výhodnou cenu.

Herec o minulosti domu dlouho nic netušil, přišel na to až později. Nechal ho opravit a pak si tam začal zvát své kolegy a přítelkyně. Po jeho smrti manželka objekt prodala.

Zdroj textu: Blesk, Aha, Kafe

Zdroj fotek: Seznam TV

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články