Jak dnes žije Angelika: Michèle Mercier skončila sama, občas k ní zajde jen Jean-Paul Belmondo

Českoslovenští diváci se Angeliky dočkali až na podzim 1968, kdy navázala na nevídaný úspěch filmů o Vinnetouovi.
Zdroj: se souhlasem České televize
Angelika, markýza andělů: První část slavné filmové série o křehké, ale zároveň silné hrdince, která bojuje o štěstí a lásku.Anne Golon, autorka literárních příběhů Angeliky, protestovala proti filmovému zpracování. Představovala si to tak, že napíše scénář a sama vybere herce. S tímto požadavkem tvůrci nesouhlasili.Představitel Ludvíka XIV. Jacques Toja byl velmi dobrým přítelem Michèle Mercier.Ve filmu Angelika, markýza andělů, jsou použity kostýmy ze snímku Tři mušketýři: Královniny přívěšky.+ 3 fotky+ 4 fotky

Přestože od premiéry slavného filmu Angelika, markýza andělů uplynulo padesát sedm let, a herečka Michèle Mercier poté natočila další desítky snímků, všichni si ji pamatují právě z této ikonické role. Jak se dnes daří této dvaaosmdesátileté dámě? Pravdou je, že si prošla poměrně těžkým obdobím...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 07. 2021 11:00

Děj filmu Angelika, markýza andělů: Angelika je přinucena provdat se za Joffreyho de Peyraca, o němž se traduje, že je čaroděj. Nezkušená Angelika k němu zpočátku cítí odpor, je ovlivněná klášterní výchovou. Po nějaké době však zjišťuje, že její manžel je v pravém slova smyslu renesanční člověk. Jednoho dne však navštíví hraběte de Peyraca samotný Ludvík XIV. a začne žárlit jak na jeho krásnou choť, tak i na jeho majetek. Panovník se rozhodne, že musí hraběte stůj, co stůj odstranit. Na legendární Angeliku, markýzu andělů z roku 1964 se můžete podívat dnes ve 20:00 na ČT2.

Těžký život Michèle Mercier

Michèle Mercier to neměla nikdy lehké. V roce 1961 se vdala za pomocného režiséra Andrého Smaggheho, ze kterého se však vyklubal alkoholik. Po čtyřech letech proto přišel na řadu rozvod. Ani svatba se známým závodníkem Claudem Bourillotem nebyla žádná sláva. Jednoho dne zmizel i se všemi jejími šperky.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Eric Bokhobza (@ericbokhobza)

Herecký kolega Vittorio Gassman se ji zase pokusil znásilnit. Italský princ Nicola Bocompagni-Ludovisi neuměl dodržet své slovo a zrušil sňatek po několika letech zasnoubení. Problémy však neustaly ani v pozdějším věku. Dostavila se samota i vážné zdravotní problémy.

Náročné období Michèle Mercier

Minulý rok byl pro představitelku Angeliky velmi náročný. „Byla jsem velmi nemocná,” svěřila se webu World-today-news.com. „Sotva jsem se zbavila rakoviny kůže, zlomila jsem si obě nohy! Opět mě čekala dlouhá hospitalizace a rekonvalescence. Ještě předtím jsem z domu odstranila všechny koberce, a přesto jsem zakopla.” 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený my dear (@_.frankly._)

Nedílnou součástí jejího života se tak stal ošetřovatel, který ji naučil znovu chodit.Než se mi to stalo, měla jsem bišonka, kterého jsem se však musela vzdát. Teď jsem ráda, když se mi na okně objeví veverka, nebo holub,” postěžovala si.

Angeliku všichni opustili

Ač byla kdysi středobodem zájmu mnoha mužů, nyní se cítí sama. Navíc se musela vyrovnat se smrtí milované sestry. Pravidelně ji prý navštěvuje jen Jean-Paul Belmondo. Jednou nebo dvakrát za rok se staví na kus řeči. Na tom vlastně není nic divného. Jak Michèle Mercier sama přiznala, skutečných přátel měla vždy pomálu...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Michèle Mercier

Česká televize: Angelika, markýza andělů

World-today-news.com: Michèle Mercier: Cancer, fractures, death...misfortunes in every way

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články