Ján Kroner mladší: Pohádkového Nebojsu srazily na kolena deprese, připravily ho o manželství i kariéru

Deprese pohádkového Nebojsy: Herec Ján Kroner trpěl dlouhá léta, přišel o dvě manželky i kariéru
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Nebojsa: Když princezna z království bílých růží odmítla nabídku zlého čaroděje, uvalil na ni kletbu.Nebojsa (Ján Kroner) v zakletém mlýně uzřel obrázek princezny a rozhodne se ji zachránit.Ondřej Vetchý, který v Nebojsovi hrál loupežníka Ferka, se rozhodně nenudil. Když se zrovna netočilo, rozmlouval s místními a dával autogramy.Během natáčení pohádky Nebojsa panovalo neúnosné horko. Filmaři se však mohli spolehnout na pohostinnost místních. + 1 fotka+ 2 fotky

V pohádce Nebojsa se nám slovenský herec Ján Kroner mladší ukázal jako odvážný chlapík, který se nebojí ani těch nejtemnějších sil. V soukromí to ale tak jednoduché neměl. Musel se vyrovnat s těžkými depresemi i ztrátou nejbližších.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 12. 2022 16:00

Nebojsa: Bylo jednou jedno království, v němž žila princezna, která se odmítla provdat za zlého čaroděje. Ten pak celé panství proklel. Naštěstí se v něm po nějaké době objevil odvážný dřevorubec Ondra (Ján Kroner mladší), který má pro strach uděláno. Vždyť chlapík, kterému říkají Nebojsa, se vydal do světa jen proto, aby se naučil bát. Na pohádku Nebojsa se můžete podívat dnes v 17:50 na TV Nova. 

Ján Kroner mladší chtěl ke kolotočům

Pocházel z herecké rodiny. Hercem byl jeho otec Jan, ale známý je hlavně strýc Jozef Kroner, který ztvárnil hlavní roli v oscarovém filmu Obchod na korze (1965). Malého Jana přesto vždy přitahovali kolotočáři. Fascinovala ho volnost pohybu, a také to, že jejich děti mají ve škole speciální výhody. A navíc mohou jít spát mnohem později než on sám. O herectví se začal vážně zajímat až po absolvování VŠMU. Janko Kroner se záhy stal velmi oblíbeným hercem. Dostával nabídky jak do divadla, tak i na filmy a seriály.

Deprese Jána Kronera mladšího

Vážné psychické problémy se u něj dostavily po rozvodu s první manželkou Adrianou, se kterou měl syna Jakuba. Na vině byla údajně jeho nesnesitelná žárlivost. Po rozpadu rodiny ho trápily deprese a nespavost. Naštěstí vyhledal odbornou pomoc. Díky tomu se mohl znovu postavit na nohy. O něco později se seznámil s herečkou Lenkou Košickou, kterou si vzal v roce 2002.

Janko Kroner mohl fungovat jako rodič nejen díky lékařům, ale hlavně díky tomu, že měl dostatek vnitřní síly dostat se z depresivních stavů. V neposlední řadě se o něj také postaralo jeho okolí. Kvůli stresu se ale deprese po čase vrátily. Od té doby to s ním bylo jako na houpačce. Jednou se choval normálně, podruhé s ním nebylo k vydržení. Po 14 letech se musel rozloučit i s druhou manželkou. Nedokázala s ním žít.

Konec kariéry Jána Kronera mladšího

Kvůli špatnému psychickému stavu přestal Ján Kroner mladší postupně točit. Naposledy byl k vidění ve finální sérii seriálu Profesionálové z roku 2014. Na počátku roku 2021 dokonce média obletěla zpráva, že měl být hospitalizován kvůli pokusu o sebevraždu. Jeho rodina odmítla převoz do nemocnice jakkoli komentovat.

Sdílnější byl Peter Batthyány, jeho herecký kolega ze seriálu Profesionálové. „Janko měl dost svých starostí a stranil se lidí. Neměl kolem sebe rád velký dav lidí, protože měl dost co dělat sám se sebou. Víte, když si člověk zlomí ruku, to je jedna věc, ale když se zlomí duše, je to nesnesitelné,” řekl pro deník Blesk. Jak se bude Kronerovi dařit dál, to ukáže jen čas.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Ján Kroner mladší

Plus7dni.pluska.sk: 10 rokov trápenia: Kronerovi nepomohol ani dom sociálných služieb na Orave za milióny eur

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články