Peklo s princeznou: Jiří Mádl se topil lépe než kaskadér, Tereze Ramba maminka zakázala jednu scénu

Pohádka Peklo s princeznou: Proč Tereze Ramba maminka zakázala točit jednu scénu?
Zdroj: se souhlasem České televize
Peklo s princeznou: Princ Jeroným by se měl oženit s princeznou Anetou. Jenomže ta odmítá dostát předem domluvenému závazku.Princeznin otec král Leopold si proto vymyslí, že se o jeho dceru uchází sám Lucifer. Zalekne se toho princ Jeroným?Každý z herců měl v pohádce Peklo s princeznou až pět identických kostýmů, kdyby bylo potřeba převléci se do suchého. A není se čemu divit. Některé kostýmy vážily až sedm kilo. Pokud navlhly, byly ještě těžší. Pohádka Peklo s princeznou by se možná měla jmenovat Peklo s kostýmy.+ 2 fotky+ 3 fotky

Natáčení pohádky Peklo s princeznou bylo skutečně náročné, a hlavně nebezpečné. Tereze Ramba dokonce maminka zakázala točit jednu náročnou scénu. Pohádkový princ Jiří Mádl sice zvládl svůj akční kousek bez kaskadéra, ale neunikl nepříjemnému zranění...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 12. 2021 11:00
Aktualizováno 14. 12. 2023 13:30

Děj pohádky Peklo s princeznou: Princezna Aneta (Tereza Ramba) se nechce vdávat. Rozhodně ne za dopředu domluveného prince Jeronýma (Jiří Mádl). Jeho otec, král Bedřich (Václav Postránecký), ale na svatbě trvá a hrozí, že pokud bude slib porušen, vyhlásí válku. Anetin otec, král Leopold (Petr Nárožný), proto vymyslí, že má o jeho dceru zájem samotný Lucifer (Martin Stránský). Doufá, že to kvůli tomu Jeroným vzdá a přesvědčí otce, aby zachoval klid zbraní. Na českou pohádku Peklo s princeznou z roku 2009 se můžete podívat ve čtvrtek 15. 12. ve 20:20 na ČT1.

Horké chvilky Jiřího Mádla a Terezy Ramba

Herec Jiří Mádl to neměl lehké již od prvního natáčecího dne pohádky Peklo s princeznou. Čekala na něj scéna, kdy měl ze skály spadnout do jezera. Původně měl tento náročný kousek zvládnout kaskadér, jenomže neuměl moc věrohodně zahrát, že se topí. A tak se toho musel ujmout sám herec. A nedopadlo to dobře.

„Pád do vody sice prožil,” prozradil člen štábu webu Blesk.cz. „Následné nešetrné tahání za nohu před kamerou ze skály odnesl celým sedřeným bokem. Přiznal to ale až na druhý den.”

Namále měla i jeho herecká kolegyně Tereza Ramba. Musela slaňovat z kopule letohrádku v Kroměříži. Měla z toho strach, a navíc jí to prý zakázala maminka. Naštěstí ale vše dobře dopadlo.

Děsivý pád Martina Stránského

Pro herce Martina Stránského to byla v jistém smyslu premiéra, čerta ještě nikdy nehrál. Teď se mu naskytla příležitost střihnout si samotného Lucifera. Jenomže to ještě nevěděl, že ho bude čekat ošklivý pád, který způsobí jeho kostým. „Při jedné klapce jsem si krásně šlápnul do svého pláště a rozplácl jsem se asi o půl metru jinde, než kde jsem se měl původně rozplácnout a kde na mě čekala matrace. Na tu jsem se bohužel netrefil a vzal jsem to v podstatě kostrčí o hranu schodu,” prozradil herec deníku Blesk.

Naštěstí neměl nic zlomeného, ale i tak to byla útrapa. „Po pár dnech se mi na zadku vylila nádherná modřina. Měl jsem dohromady asi šestnáct natáčecích dní a po tom pádu to bolelo jako čert, ale přerušovat jsem nic nemusel,” dodal Stránský.

Karambol Václava Postráneckého

Při natáčení zažíval trable i Václav Postránecký. Měl otevřít dveře do komnaty, z nichž poté vyběhne kůň. Během jednoho záběru je ale otevřel dříve, než měl, a divoký lichokopytník jej málem srazil. Kastelánka zámku Frýdlant zase měla strach o historickou podlahu. Filmaři na ni museli položit desky s koberci a zvířeti dát speciální gumové návleky.

Přes všechny tyto potíže se pohádka Peklo s princeznou v roce 2009 stala osmým nejnavštěvovanějším filmem v českých kinech. Vidělo ji 269 593 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 20 644 324 korun.

Zdroje informací:
Wikipedia.cz: Peklo s princeznou
Česká televize: Peklo s princeznou

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články