Legendární horor Lesní duch v novém hávu: Náklaďák plný krve a šílená scéna se zvratky

Legendární horor Lesní duch v novém hávu: Náklaďák plný krve a šílená scéna se zvratky
Zdroj: se souhlasem HBO
Tvůrci si dali velmi odvážný úkol. Vyděsit zhýčkané milovníky hororů. A proto stejnojmenný remake klasického hororu Lesní duch postavili na neskutečné porci násilí.
Kvůli tomu měli smůlu diváci na Ukrajině, kde byl film zakázán.
Tvůrci se rozhodně nezastavili před ničím a jenom na výrobu jedné scény spotřebovali až 190 000 litrů umělé krve.Kvůli tomu doopravdy není pro útlocitné povahy. A možná se z něj udělá nevolno i fanouškům žánru. + 3 fotky+ 4 fotky

Máte-li rádi třídílnou filmovou sérii Lesní duch, jistě nepohrdnete jeho remakem z roku 2013. Tvůrci herce nešetřili a připravili si pro ně scény, během kterých se cítili takzvaně pod psa. Nemluvě o tom, že nová verze spotřebovala mnohem více krve než ty původní. Co se dělo během natáčení jednoho z nejlepších moderních hororů?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 02. 2021 16:00

Mia nezvládá boj se závislostí na heroinu, a tak požádá několik přátel z dětství, aby ji doprovodili do rodinné chaty v lesích a pomohli jí přečkat to nejhorší období abstinence. Záhy však zjistí, že se někdo do chaty vloupal a vytvořil v ní bizarní oltář s mumifikovanými zvířaty. A to není vše. Součástí oltáře je také prastará kniha Naturom Demonto, ze které začne nahlas předčítat Miin kamarád Erik. To ale neměl dělat... Na Lesního ducha z roku 2013 se můžete podívat dnes ve 22:30 na HBO.

Výčitky svědomí

Herečka Jane Levy měla asi největší problém se scénou, kdy ze sebe měla vypustit velké množství zvratků. Štvalo ji to o to víc, že terčem nevábné tekutiny se stala její kamarádka Jessica Lucas. Jak Jane celou situaci vnímala, když sama sebe považuje za přecitlivělou?

„V jednom okamžiku to na mne přijde a vypustím ze sebe litry zvratků. Kvůli tomu jsem měla v hrdle zavedenou trubičku. Největší množství schytala má kamarádka Jessica. Když jsme skončili, sedla jsem si do rohu, kde na mne nebylo vidět, a začala jsem brečet. Měla jsem totiž pocit, že se Jessica pod tím vším začala dusit,” prozradila herečka.

Náklaďák plný krve

Tvůrci remaku Lesního ducha si dali za cíl, že vystraší všechny hororové fandy, kteří jsou za posledních třicet let zvyklí na ledacos. Kromě make-upu, který měl (na rozdíl od předešlých dílů) vypadat co nejpřirozeněji, přišla na přetřes takzvaná „gore” stránka snímku. Jinými slovy – používat hodně, nebo ještě víc krve?

Zvítězila druhá možnost. Když už kolem sebe máváte motorovou pilou, tak ať to stojí za to. Štáb tak objednal celý náklaďák umělé krve. Celkem jí tam bylo přes 190 000 litrů, a to jen na jednu jedinou scénu. „Na prvním místě bylo násilí,” prozradil režisér Fede Alvarez. „Motorovka, krev stříká všemi směry, takže to vypadá, jako by se spustil krvavý déšť. Bylo to šílené.”

Pohřbení zaživa

Jane Levy, která si zahrála Miu, se kromě obrovského množství zvratků musela také vypořádat s pohřbením zaživa. „Tato scéna se zkoušela hned na několik způsobů,” prozradila herečka. „A jedním z nich byl i ten, že mne doopravdy zasypali hlínou. To bylo doopravdy strašidelné. Ale muselo se to udělat. Režisér lpěl na velké míře věrohodnosti.” 

Přestože zážitky herců z remaku Lesního ducha napovídaly tomu, že skutečně nešlo pouze o další řadový horor, někteří diváci odešli z kin ještě před jeho koncem. Jiní zase tvrdili, že již dlouhou dobu neviděli tak kvalitní příspěvek do žánru. Skutečnost ať každý posoudí sám. Faktem ovšem je, že na Ukrajině museli fanoušci děsivých filmů ostrouhat. Kvůli přemíře násilí tamější úřady film raději ihned zakázaly.

Zdroje informací:

HBO: Lesní duch

Bloody-disgusting.com: 10 Facts About The New Evil Dead

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články