Nová posila Ulice Vendula Fialová: Když mi dali roli, položila jsem telefon a skákala radostí

Po rodině Klímových se v seriálu Ulice objevuje další nová postava, Dita Tálská v podání Venduly Fialové
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Dita a Vítek spolu pracují v bance. Vítek si zatím tak docela nesedl s novým šéfem, ale zdá se, že Dita se do všeho správně vloží...V cizích očích může taková situace vypadat podezřele. Co si z toho vyvodí drbna Pumrová? Vítka Klímu už známe – přestěhoval se s rodinou do Prahy z Libverdy, protože dostal lepší místo. Zatím se mu ale v novém působišti moc nelíbí. Pomůže mu kolegyně Dita překonat problémy? Dita Tálská sice Vítkovi pomáhá v nové práci, v očích Mileny Pumrové se ale dějí docela jiné věci... Komu se se svými postřehy brzy svěří?+ 1 fotka+ 2 fotky

Do Ulice přichází nová postava – Dita Tálská. Už jen proto, že se objeví spolu s Vítkem Klímou, můžeme tušit, že půjde o jeho kolegyni z práce. A tak to také je, i když drbna Milena Pumrová si samozřejmě vše hned vyloží po svém...

Zdeňka Nezbedová
Zdeňka Nezbedová 19. 02. 2021 12:00

Jako nová posila, jíž režisér svěřil roli Dity Tálské, nastupuje do týmu seriálu Ulice rodačka z Ostravy Vendula Fialová. Jaká je v civilu a co má společného se svojí novou postavou?

Kdo je Vendula Fialová?

Herečka, moderátorka a optimistka. Ráda se směji, klidně nahlas! 

Díváte se na Ulici?

Ulici jsem dřív sledovala hodně, ale pravdou je, že běží v čase, kdy jsem většinou v divadle, tak ji vídám sporadicky. Pravidelně ji sledují mé kamarádky, a až mě tam uvidí, budou pištět radostí, psát, volat, fotit obrazovku, už se na to těším. 

Jaká první asociace vás k seriálu Ulice napadne?

Jako první mě napadne Ondra Volejník (pozn. barman Tony), úžasný herec, kterého jsem potkala na jevišti při své první velké roli v Praze. Je to úžasný člověk. Už jsme se v Ulici dokonce potkali na place a byla to velká radost.

Proč si diváci Ditu oblíbí?

Protože je to normální ženská do nepohody. Parťačka se smyslem pro humor, která nepodrazí.  

Máte s vaší postavou něco společného?

Faktem je, že její oblouk stále pokračuje, a doufám, že i bude, ale dosavadní Dita je mi podobná velmi – ženská, která řekne, co si myslí. Točili jsme scénu, kde svůj názor řekne nadřízenému a nezalekne se, že riskuje pozici v práci. V tom s Ditou souzním. Když cítím, že se někdo nezachoval fér, řeknu to a je mi jedno, zdali je to prezident planety. Jde vždy o to, jak to člověk řekne. Volit správnou formu a slova, ale nesmí se zaleknout a mlčet, to ne! A taky se ráda směje a má ráda humor, tak v tom jsme totožné.

Jak jste roli v Ulici získala?

Byla jsem na kamerovkách na jinou roli, což tehdy nevyšlo. Když se pak hledala herečka na roli Dity, zavolali mi, že pan režisér si mě pamatuje a že bych se do té role hodila. Položila jsem telefon a skákala radostí. 

Probíhá natáčení Ulice tak, jak jste si představovala?

Lidé jsou tam úžasní, a teď myslím opravdu všechny. Od pana řidiče přes paní v bufetu, lidi na vrátnici, kostymérky, maskérky, zvukaře, kameramany, režiséry, asistenty režie, klapku, rekvizitáře, je jich tolik a na natáčení je úžasná energie a jsou tak milí, ochotní, vstřícní. Mám z toho velkou radost.

Co vaši herečtí kolegové, jaká je atmosféra na place a mimo natáčení?

Panuje tam vstřícná a přátelská atmosféra. Nejčastěji jsme na exteriérech, kde se točí banka. Moji kolegové jsou velmi přátelští, takže si hodně povídáme a smějeme se. Je to radost! 

Zdroje informací: 

TV Nova

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články