Romantika Jednou za život: Danielle Steel se vdávala celkem pětkrát

Danielle Steel
Zdroj: YouTube
Napsání jedné knihy trvá autorce zhruba dva a půl roku.V roce 2003 si vzala menší pauzu a věnovala se otevření umělecké galerie v San Franciscu.O rok dříve byla ve Francii vyznamenaná rytířským titulem za kulturní přínos.V roce 2006 vypustila na trh vlastní parfém. Obsahuje esence mandarinek, jasmínu, orchideje, růže, ambry a pižma.+ 4 fotky+ 5 fotek

“Ocelová žena”. Tak jí přezdívá její okolí. Svými bestsellery o silných a emancipovaných ženách si vydělala pohádkové jmění. Z čeho čerpá inspiraci? Je její život takový, jak o něm píše ve svých knihách, nebo jde jen o čirou fantazii?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 07. 2020 16:00

Na Štědrý den se stává známá autorka Daphne obětí autonehody. Zatímco ji sanitka veze do nemocnice, v mysli se jí odehrává celý její život, a také neblahé vzpomínky na manžela a dceru, kteří oba zahynuli v plamenech. Dokáže přežít jen díky tomu, že má silnou vůli a je těhotná. Ovlivněná záblesky minulosti začíná psát knihu o svém zesnulém manželovi. Do toho ještě vychovává svého syna, který se narodil hluchý. O její román se začíná zajímat Hollywood a o samotnou spisovatelku zase představitel hlavní role v připravovaném filmu...

Na film Jednou za život se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Love

Dětství plné večírků

Otec autorky Danielle Steelové byl potomkem zakladatele pivovaru, matka zase dcerou portugalského diplomata. O společenské akce tak nebyla nouze. Od narození pobývala ve Francii, a tak měla možnost poznat na večírcích zvyklosti bohatých lidí. Když jí bylo sedm, její rodiče se rozvedli, matka zůstala v Evropě, otec, kterému byla svěřená do péče, se odstěhoval do Ameriky.

A právě tehdy začala psát své první povídky a poezii. Po střední škole zamířila na studium literatury a módního návrhářství. V pouhých 18 letech se vdala za bankéře. O rok později napsala svůj první román. Po narození dcery Beatrix začala pracovat v reklamní agentuře. Jeden z klientů si všiml jejího nadání a doporučil jí, aby ve svém psaní nepolevovala.

Kariéra až po rozvodu

První knihu vydala až po devíti letech, kdy se se svým manželem rozvedla. Její druhá svatba se konala v poněkud bizarním prostředí, a to sice ve vězení. Danny, druhý partner, se pak sice dostal na svobodu, ale záhy se vrátil za mříže, neboť se dopustil několika znásilnění. Ani třetí manžel nebyl žádná výhra. Měl problémy s drogami. Při rozvodu byl pak jejich syn Nicholas svěřen do spisovatelčiny péče.

Až na čtvrtý pokus se na ni usmálo štěstí. Našla si obchodníka s vínem, který adoptoval jejího syna. Ona zase přijala za své jeho děti. Navíc spolu zplodili dalších pět potomků. V té době se také rozjela naplno její kariéra. Pravidelně se umísťovala na žebříčku nejprodávanějších autorek. Možná proto, že při psaní příběhů čerpala z vlastního neutěšeného života. Ale ani tento vztah nevydržel. Obchodníka vystřídal finančník ze Silicon Valley.

Jede na plný plyn

K přezdívce “Ocelová žena” by se hodila i další, a to "Nezmar". Aby se věnovala svým dětem, psala Steel po nocích a spala jen čtyři hodiny. Vytvořila si také zvláštní návyk: píše pět knih najednou. A právě díky její nadměrné produkci románů si ročně přijde na několik milionů dolarů.

V roce 1997 ji však potkala smutná událost. Její syn Nicholas spáchal sebevraždu. Trpěl bipolární poruchou, která se mu zhoršila kvůli závislosti na drogách. K uctění jeho památky napsala Steel další román. Rovněž se začala angažovat v nadacích podporujících osoby s duševními poruchami.

Na fotografie z filmů a zajímavosti z jejího života se podívejte zde:

Zdroj textu: Blesk. Wikipedie

Zdroj fotek: Prima Love, YouTube

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články