Víno podle horoskopu: Berani preferují drsnější, Býci vyzrálejší

Víno podle horoskopu: Berani preferují drsnější, Býci vyzrálejší
Zdroj: Pixabay

Holdujete vínu a máte své oblíbené? Víte, že za vašimi preferencemi ohledně tohoto lahodného moku nemusí stát pouze chuťové pohárky ale i astrologie? Pojďte se s námi podívat, jaká vína milují jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 28. 04. 2020 07:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani mají v sobě oheň, proto preferují červená a jiskrná vína. Ideální volbou je Svatovavřické víno, které je známé svou natrpklou a drsnější chutí s ovocnými tóny. Tato vína oslňují svou plností a povidlovou vůní. K vínu doporučujeme Beranovi naservírovat tmavé maso.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci mají rádi vyzrálá vína, protože vědí, že to nejlepší potřebuje svůj čas. Ideální volbou je Barolo, které patří mezi nejlepší vína Itálie. Vyznačuje se aromatem fialek, čokolády a sušených švestek. Barolo dokáže skvěle doprovodit těžší jídla jako je grilované červené maso.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

K Blížencům se hodí svěží víno jako je Chenin blanc. Jde o moštovou odrůdu vína, která je křížencem odrůd Savignon a Tramín červený. Má světle žlutou barvu a ovocitou chuť, ve které můžete cítit broskve, meruňky nebo med. Plné zralosti dosahuje po šesti až deseti letech.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky je skvělou volbou Rulandské modré pocházející z oblasti Burgundska. Tato vína ohromují svou plností, která se zráním zvyšuje, proto se hodí k dlouhodobé archivaci. Z této odrůdy nepochází jen vína červená, ale i růžová. Jeho chuť je hebká a snadno klouzá po jazyku.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Ke Lvům se hodí Chardonnay, které je spontánním křížencem odrůd Pinot Noir a Gouasis blanc. Pochází z oblasti Burgundska a jde o velmi starobylou odrůdu. Tato odrůda je velice vděčná a oblíbená po celém světě. Pokud je víno kvalitní cítíme z něj tropické ovoce.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panna vyhovuje ceněná odrůda Ryzlink rýnský, která pochází z dnešního Německa z oblasti kolem řeky Rýn. U výběru z kvalitních bobulí získává toto víno zlatavou barvu. Typická je pro něj vůně lipového květu a chuť zelených a žlutých jablek.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy milují Ryzlink vlašský, což je moštová odrůda určená k výrobě bílých vín. Tato odrůda vznikla s největší pravděpodobností ve Francii, odkud se rozšířila do okolí Heidelbergu. Tato vína se vyznačují větším obsahem kyselin, které mohou být až ocelové.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pro Štíry je jedničkou Cabernet Sauvignon, což je tradiční, pozdní moštová odrůda používaná k výrobě červených vín. Její původ bychom našli ve francouzském regionu Bordeaux. Vyznačuje se černorybízovou chutí a tmavě granátovou barvou s modravým odleskem.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci mají rádi neobvyklé a netradiční věci, proto jim bude sedět víno Teran. Toto víno se vymyká běžným chutím, které u vína známe. Vyrábí se z odrůdy Refosk z oblasti Primorje. Obsahuje dvojmocné železo, proto je na rozdíl od jiných alkoholických nápojů velice zdravé.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozoroh ocení Alibernet. Jde o středně pozdní a pozdní moštovou odrůdu vína, která se používá k výrobě červených vín. Alibernet spatřil světlo světa v roce 1950 v bývalém Sovětském svazu. Toto víno má tmavě červenou barvu a drsnější travnatou chuť.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Jelikož Vodnáři rádi zkouší nové věci, nemělo by jejich pozornosti uniknout oranžové víno, které se těší stále větší oblíbenosti. Oranžová vína se získávají tím způsobem, že mošt  necháme v dlouhodobém kontaktu se slupkami a třapinami. Nejslavnějším výrobcem oranžových vín je Josko Gravner z italské Gorizie.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby osloví růžové víno Zweigeltrebe, které bylo vyšlechtěno v roce 1922 v Rakousku. Po vyzrání jde o velmi jemné víno s harmonickou chutí. Vůně je ovocně kořenitá a můžeme v ní najít ostružiny a višně.  Konzumují se k němu tvrdé sýry a kořeněné maso.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články