Tajemství Libuše Šafránkové: Josefa Abrháma si doslova vybojovala, na Slovensku zase získala vytouženou dceru

Ostré lokty Libuše Šafránkové: Josefa Abrháma převzala Nadi Urbánkové
Zdroj: se souhlasem České televize
Báječná léta pod psa: Vpád sovětských vojsk změní život mnoha lidí. Stejně jako rodině dospívajícího Kvída, která se přestěhuje na vesnici. Scénář k filmu Báječná léta pod psa se pokoušel napsat herec Josef Abrhám a tři verze připravil také scénárista a režisér Petr Zelenka. Tu finální nakonec sepsal Jan Novák.Film Báječná léta pod psa navštívilo v českých kinech 344 865 diváků. Konkurzu na hlavní role se zúčastnil i Bolek Polívka a Ivana Chýlková. Nakonec je získali Ondřej Vetchý a Libuška Šafránková.+ 2 fotky+ 3 fotky

U filmu Báječná léta pod psa se nám kromě Ondřeje Vetchého automaticky vybaví také Libuše Šafránková. Přestože na to nevypadala, měla ostré lokty. Důkazem toho byl spor s Naďou Urbánkovou. O co šlo? A co známou herečku pojilo se Slovenskem?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 12. 2022 16:00

Báječná léta pod psa: Heleně (Libuše Šafránková) a Alešovi (Ondřej Vetchý) se narodí syn Kvído. Když je mu šest let a do Československa vpadnou sovětské tanky, stěhují se do prvorepublikové vily na Sázavu. Bydlet však mohou pouze v zasklené části, kde je obrovská zima. Pokud by si chtěli polepšit, musel by se otec začít víc angažovat, ten to ale odmítá. Kdo zachrání tuto nešťastnou situaci? Na komedii Báječná léta pod psa natočenou podle románu Michala Viewegha se můžete podívat dnes ve 22:00 na ČT1.

Šafránková versus Urbánková

Libuše Šafránková a Josef Abrhám tvořili jeden z nejstabilnějších párů českého showbyznysu. Žili spolu více než čtyřicet let. Zpočátku ale byla Šafránková pouze Abrhámovou milenkou. V té době totiž žil s Naďou Urbánkovou. Ta se měla o jeho nevěře dozvědět až z úst své kadeřnice. To ale ještě netušila, že Abrhámova milenka je pěkná dračice.

Libuše Šafránková si Josefa Abrháma prý doslova vybojovala, a to pomocí facek. Do souboje se svou sokyní se měla dát přímo na Karlově mostě. Urbánková nakonec ustoupila, ale od té doby nemohla své herecké kolegyni přijít na jméno.

Libuše Šafránková měla na Slovensku ”dceru”

Herečka si vždy přála mít dceru, bohužel se jí to nesplnilo. Podle webu Plus 7 dní si jednu “adoptovala” na Slovensku. Stala se jí herečka Lívia Bielovič, kterou k tomuto řemeslu vlastně sama přivedla. S Libuší Šafránkovou se seznámila díky své mamince, která byla hereččinou nejlepší kamarádkou. „Se sestrou Vikinou jsme k Libušce chodily často na návštěvu nebo na prázdniny. Byla okouzlující a již jako malé holčičce mi říkala, že se ve mně úplně vidí,” prozradila Bielovič.

Typově a energicky si byly obě podobné. Šafránková ji však varovala, že herectví je náročná práce, takže je důležité dbát při něm na zdraví. Kolikrát se s ní ale sama radila, zda má přijmout nějakou roli ze Slovenska. Lívia byla s Libuší v kontaktu téměř každý den až do její smrti.

Libuše Šafránková tajila nemoc až do úplného konce

Herečka dlouho bojovala s nebezpečnou rakovinou plic. Poprvé ji porazila, ale i tak věděla, že ještě nemá vyhráno. Když se před její smrtí objevily v médiích fotky, jak za doprovodu svého manžela vchází na onkologické oddělení, začaly se šířit spekulace o tom, že se jí nemoc znovu vrátila.

Nejdříve se snažila veřejnost uklidnit vzkazy, že je v pořádku a nic se neděje. Dokonce prozradila, že se chystá znovu do práce. Naposledy se Libuše Šafránková veřejně vyjádřila takto: „Nejdůležitější je mít radost. Nenechat se ničím zlomit a brát život s nadsázkou.”

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Libuše Šafránková 

CNN.iprima.cz: Libuše Šafránková nemoc do poslední chvíle tajila. Co řekla před smrtí?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články