Zbožňovaný Jiří Bartoška: Co nás rozčiluje na dětech, to nás rozčiluje na nás samých, říká herec

Komedie Zbožňovaný s Jiřím Bartoškou: Jeden život žije se Zuzanou Kronerovou, druhý s Ivanou Chýlkovou
Zdroj: se souhlasem České televize
Zbožňovaný: Pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) se chystá do důchodu. Zatímco v nemocnici bude chybět, dvě ženy se těší, že na ně konečně bude mít víc času.Jednou z nich je jeho manželka Olga (Zuzana Kronerová)......tou druhou je ortopedka Dana (Ivana Chýlková), která byla jeho milenkou dlouhých 40 let.Zdeňkova dcera Zuzana (Petra Hřebíčková) nemá dobré období, její manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo.+ 4 fotky+ 5 fotek

V komedii Zbožňovaný s Jiřím Bartoškou se objevují hned dvě životní lásky hlavního hrdiny. Jak dopadne "soupeření" milenky Ivany Chýlkové a manželky Zuzany Kronerové? A co si herci myslí o vztazích rodičů a dětí?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 11. 03. 2023 09:00

Zbožňovaný: Zdeněk (Jiří Bartoška) je vlídný a všemi oblíbený pediatr, který nyní odchází do důchodu. Těší se na to hned dvě ženy - jeho manželka Olga (Zuzana Kronerová) i dlouholetá milenka Dana (Ivana Chýlková). Nevědí o sobě, ale každá čeká, že Zdeněk bude v důchodu trávit víc času právě s ní... Komedii Zbožňovaný uvede ČT 1 v neděli ve 20:10.

Jiří Bartoška v důchodu

Žije vlastně dva simultánní životy – má ženu, která je vynikající kuchařka, a milenku, kolegyni, lékařku. A v okamžiku, kdy odchází do penze, se rozhodne, že už bude na té zahradě a že už tenhle dvojvztah ukončí. Což se samozřejmě nelíbí jeho milence, protože mu obětovala 40 let svého života," popisuje Jiří Bartoška svou postavu v materiálech pro novináře.

Tento způsob života si vyžadoval složité plánování. Bylo potřeba vymýšlet, jak strávit Štědrý den s rodinou a Boží hod s milenkou. Bartoška s nadhledem říká, že jde o instruktážní film o tom, jak žít dva životy najednou. Jeho postava to ovšem nebude mít tak jednoduché, neboť nevěra brzy praskne a šokovaného Zdeňka postihne mozková mrtvice.

Jiří Bartoška a Ivana Chýlková o dětech

Dvojnásobný otec Jiří Bartoška má ve filmu Zbožňovaný dceru s komplikovaným manželstvím a vnučku, která k němu vzhlíží. Takže se nevyhnul zamyšlení nad vztahem dětí a rodičů. „Děti jsou nastavené zrcadlo, takže to, co nás na dětech rozčiluje, nás rozčiluje na nás samých. I rodiče si idealizují svoje děti, že budou možná premiéři, světoví tenisté, ale je to tak, jak to je. A hlavně život je takový, jaký je," uvažuje Bartoška.

Jeho kolegyně Ivana Chýlková, která má jednoho syna, si myslí, že by člověk měl mít nějaké ideály. „A to odlupování z těch ideálů si musí děti dělat samy. A ne, že mu někdo dospělý říká, dívej se na to takhle. Člověk si během svého života tvoří názor sám," dodává herečka.

Zdroje informací:

Bioscop.cz: Zbožňovaný

Ceskatelevize.cz: Zbožňovaný

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články