Ze zákulisí pohádky Nejlepší přítel: Jiří Langmajer měl neobvyklou kouzelnickou výpomoc

Ze zákulisí pohádky Nejlepší přítel: Jiří Langmajer měl neobvyklou kouzelnickou výpomoc
Zdroj: se souhlasem České televize
Nejlepší přítel je česká pohádka o lásce, štěstí a věrném kamarádství, jehož pouta nedokáží zpřetrhat ani mocnosti pekelné.Čert Matěj musí v pohádce Nejlepší přítel za trest plnit chudému mládenci Ondrovi přání, dokud ten neřekne, že je úplně šťastný.Když se Ondra konečně zahřeje, dobře se nají a oblékne, přichází vážnější komplikace. Zamiluje se totiž do Rézinky, komtesky ze zámku. Pozadu nezůstane ani čert Matěj, ten najde zalíbení v kuchařce Marjánce.Ale ani to není všechno. Do hry vstupuje proradný baron, kterého pozval hrabě Hubert na námluvy a vlastně i na zásnubní hostinu. A tak je jasné, že z téhle pekelné směsice nemůže vzejít nic dobrého.+ 4 fotky+ 5 fotek

Při natáčení pohádky Nejlepší přítel se snad nejvíce zapotila pohádková princezna, nebo přesněji řečeno komtesa Rézinka v podání herečky Kristíny Svarinské. Prý zažívala úplné peklo. Totéž ale platilo i pro její kolegy na čele s Jiřím Langmajerem a Ondřejem Sokolem, museli se vypořádat s příliš hlučnými pávy...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 12. 2021 11:00

Děj pohádky Nejlepší přítel: Jednoho dne ukradne čert Matěj chudému Ondrovi kousek chleba. Za trest mu musí plnit přání tak dlouho, dokud nebude zcela spokojený. Po nějakém čase se z nich stanou přátelé. Když se ale Ondra zamiluje do mladé komtesy Rézinky, nastanou komplikace. Do děje totiž vstoupí zrádný baron a Ondra slíbí, že za noc postaví pro komtesu nový zámek, jen aby dokázal, že je lepší než boháč. Nebude to však nad čertovy síly? Na vánoční pohádku Nejlepší přítel z roku 2017 se můžete podívat dnes ve 20:05 na ČT 1.

Princezna Kristíny Svarinské

Slovenská herečka Kristína Svarinská si sice jako malá na princeznu hrála, herecky po ní ale nijak zvlášť netoužila. Když jí pak roli komtesy Rézinky nabídl režisér Karel Janák, se kterým se znala již z filmu 10 pravidel jak sbalit holku, kývla na ni. „Aspoň jsem to stihla do třicítky,” řekla pro deník Blesk.

To ještě netušila, že ji čeká hned několik problémů. Tím prvním byla mateřština. Celou dobu se snažila mluvit co nejlépe česky. Štáb jí dokonce kvůli tomu zařídil i koučku. Ale marně. Kvůli vysokému tempu natáčení skončila Rézinka v dabingovém studiu. Namluvila ji herečka Marika Šoposká.

Peklo s kostýmy v pohádce Nejlepší přítel

Kristína Svarinská se nejlépe cítí v džínách a mikině. Princeznovské šaty se jí sice líbily, zároveň je však shledala velmi nepraktickými.Nedovedu si vůbec představit, jak v tom mohly ty princezny kdysi chodit,” dodala. Popasovat se s nabíranými šaty se pro ni stalo hotovým peklem.

Nejdůležitější pro ni byla psychická příprava. Musela dávat pozor, aby se nikde nezachytila, nepřišlápla si je, nebo aby jí na ně někdo nestoupl. „Když jsem měla třeba i krátkou pauzu, okamžitě jsem je sundala. Nesměly se zničit a taky jsem se mohla v pohodlí nadechnout,” zavzpomínala herečka s úsměvem.

Jiří Langmajer a kouzelník

Peklo nezažívala jen pohádková princezna, ale i celý štáb. Když se natáčení Nejlepšího přítele přesunulo na zámek v Ploskovicích, obsadili jeho zahradu hluční pávi. Zřejmě chtěli tvůrcům předvést své herecké kvality. Bohužel však křičeli a skřehotali ve chvílích, kdy to bylo nejméně vhodné.

Jakmile se chystal některý z herců pronést svou řeč, “nadaboval” ho páv. Filmařům nezbylo nic jiného, než kapitulovat, natočit to i s pávy a pak předabovat. Nebyla to ovšem jediná náhrada, která se před kamerou odehrála. Když Jiří Langmajer míchá a rozdává karty, ve skutečnosti nevidíme jeho ruce. Zaskočil jej iluzionista Jakub Kroulík.

Zdroje informací: 

Česká televize: Nejlepší přítel 

Wikipedia.cz: Nejlepší přítel 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články