Grilovaný losos kisuč se středomořským salátem: Zdravý oběd do teplých i chladných letních dnů

Grilovaný losos kisuč se středomořským salátem: Zdravý oběd do teplých i chladných letních dnů
Zdroj: Albert

Nejen klobásy nebo zelenina. Grilovat se dá prakticky cokoli a losos rozhodně není výjimkou. Vyzkoušejte lososa kisuče se středomořským salátem.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 05. 08. 2023 11:30

Losos kisuč patří do rodu Oncorhynchus, přičemž jde o jeden z druhů tichomořského lososa. Příprava uvedeného receptu z něj vám zabere 45 minut a je velmi snadná. Odměnou vám pak bude zdravý a chutný oběd.

Grilovaný losos kisuč se středomořským salátem

Budete potřebovat: 200 g bulguru, 60 g černých oliv bez pecky, 60 g zelených oliv bez pecky, 50 g sušených rajčat, 1 bio citron, 1 hrst čerstvé petržele, ½ salátové okurky, 100 g cherry rajčat, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl, pepř, 800 g lososa kisuče z Rybího trhu v Albertu, ½ hrsti červeného pepře, 4 snítky čerstvého tymiánu

Příprava: Do misky nasypte 200 g bulguru a zalijte ho vroucí vodou do výšky 0,5 cm nad bulgur. Nakrájejte na plátky 60 g černých a 60 g zelených oliv. Vsypte je do mísy. Nadrobno nakrájejte 50 g scezených sušených rajčat a přidejte je k olivám. Omyjte bio citron a nastrouhejte z něj kůru a vymačkejte šťávu do mísy k salátu. Dále přidejte hrst nasekané petrželky, na kostičky nakrájenou ½ okurky a 100 g cherry rajčat. Vše zalijte 2 lžícemi oleje, osolte a opepřete.

Do salátu přidejte uvařený bulgur, promíchejte a dejte odležet do lednice. Připravte si 4 steaky lososa po 200 g. Spodní stranu s kůží potřete lžící oleje a dobře promasírujte. Rozpalte gril. Lososa nad mírným žárem grilujte ze strany s kůží po dobu 5–10 minut dle velikosti filetu a vašeho oblíbeného stupně propečení. Hotového lososa osolte, opepřete červeným pepřem a ozdobte snítkou čerstvého tymiánu. Podávejte s připraveným bulgurovým salátem.

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články