Jarní grilovaný salát s citronovomáslovou omáčkou: Lehký jarní chod lze kombinovat s grilovaným masem

Jarní grilovaný salát s citronovomáslovou omáčkou: Lehký jarní chod lze kombinovat s grilovaným masem
Zdroj: Albert

Sezona chřestu je v plném proudu a byl by hřích tuto typicky jarní surovinu nevyužít. Co takhle pro tentokrát zkusit grilovaný salát s citronovomáslovou omáčkou?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 13. května 2023

Jeho příprava je velmi snadná a zabere vám přibližně půl hodiny. Jíst se dá samostatně, nebo jako přílohu ke grilovanému steaku. Dobrou chuť!

Špenátové palačinky: Zdravá pochoutka ze špaldové a žitné mouky
Mohlo by Vás zajímat:

Špenátové palačinky: Zdravá pochoutka ze špaldové a žitné mouky

Jarní grilovaný salát s citronovomáslovou omáčkou

Budete potřebovat: 50 g másla, 2 citrony NP Bio, 60 ml olivového oleje, 2 lžíce medu, 1 lžičku sušeného oregana, 200 g balkánského sýra, 1 stroužek česneku, 1 lžíci dijonské hořčice, sůl, pepř, 500 g zeleného chřestu

Příprava: V rendlíku rozpusťte 50 g másla a dejte je stranou. Nastrouhejte do misky kůru ze dvou dobře omytých bio citronů a také odložte stranou. Do odměrky nalijte 50 ml olivového oleje, přidejte šťávu ze dvou citronů, prolisujte oloupaný stroužek česneku, lžíci dijonské hořčice, dvě lžíce medu a lžičku oregana. Rozmixujte tyčovým mixérem a nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo.

Rozpalte gril a pak ho stáhněte na nižší plamen. Omyjte a zbavte dřevnatých konců dva svazky chřestu. Jednotlivé stonky položte vedle sebe a propíchněte naskrz z obou stran, aby vznikla větší plocha pro grilování. Chřest grilujte dvě minuty z obou stran.

Ogrilovaný chřest stáhněte ze špejlí a servírujte na mísu. Nahoru nadrobte zbylých 100 g balkánského sýra a přelijte vše připravenou omáčkou. Dozdobte citronovou kůrou a ihned podávejte.

Marináda na kuřecí maso: Zkuste grilování okořenit špetkou skořice a bazalky
Mohlo by Vás zajímat:

Marináda na kuřecí maso: Zkuste grilování okořenit špetkou skořice a bazalky

Zdroj receptu: Albert

Sexuoložka Laura Janáčková: Žena po pětatřicítce utáhne muže hlavně na vaření, atraktivita začíná klesat

Sexuoložka Laura Janáčková: Žena po pětatřicítce utáhne muže hlavně na vaření, atraktivita začíná klesat

Další články