Pesto z medvědího česneku: Na jednoduchý recept vám stačí tři ingredience

Sezona medvědího česneku je v plném proudu. Protože za pár týdnů už medvědí česnek nebude k mání, zkuste si z něj teď připravit pesto, které v lednici vydrží o něco déle.

Jana Jánská
Jana Jánská 14. 04. 2023 15:00

Pesto z medvědího česneku je ještě jednodušší než to klasické italské z bazalky, neboť si vystačíte pouze s trojicí surovin. Jen si dejte pozor, kde medvědí česnek sbíráte, v chráněných oblastech je to zakázáno.

Jak připravit pesto z medvědího česneku

V porovnání s kuchyňským česnekem má ten medvědí jemnější chuť. Zkuste si z něj připravit báječné pesto. Na tento recept budete potřebovat:

  • 120 g medvědího česneku
  • 15 g soli
  • 100 ml kvalitního rostlinného oleje (nejlépe panenského olivového)

Lístky česneku omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Zalijeme částí oleje a rozmixujeme tyčovým mixérem, ale můžeme jej také nasekat nožem nadrobno. Pak přidáme sůl, zbytek oleje a zamícháme.

Pesto urovnáme do skleničky a zalijeme olejem. Hrdlo skleničky otřeme čistou utěrkou a uzavřeme. V lednici prý vydrží až do další sezóny medvědího česneku. Jen si dejte pozor a po každém odebrání pesta zalijte zbytek olejem tak, aby nevyčnívalo a nepřišlo do styku se vzduchem.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Pesto z medvědího česneku

Zdroj fotografie:

se souhlasem Toprecepty.cz

Související články

Další články