Kamila Nývltová prozradila rodinný recept na velikonoční mazanec. Připravuje také svou kuchařku

Kamila Nývltová prozradila rodinný recept na velikonoční mazanec. Připravuje také svou kuchařku
Zdroj: Se souhlasem Kamily Nývltové

Muzikálová zpěvačka Kamila Nývltová je vášnivou cukrářkou a o její cukroví nebo svatební dorty je velký zájem. Aktuálně pracuje na své první kuchařce, o které vás budeme brzy informovat. Čtenářům webu Lifee.cz poskytla Kamila rodinný recept na tradiční velikonoční mazanec.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 16. 04. 2022 12:00

Zpěvačka Kamila Nývltová (32) je v jednom kole. Kromě příprav na velké koncertní turné po celé Evropě aktuálně pracuje na své první vysněné kuchařce Homemade by Kamila. Ta bude plná receptů na lahodné domácí dezerty a webu Lifee.cz už Kamila také odhalila zákulisí jejich vzniku.

Plány Kamily Nývltové

Pořád to směřuje k tomu, že bych si otevřela kamennou prodejnu nebo kavárnu, ale to je ještě hudba budoucnosti,” zasnila se usměvavá muzikálová zpěvačka. Na Velikonoce pravidelně připravuje lahodné mazance podle starého rodinného receptu. Peče je ve velkém a webu Lifee.cz teď poskytla recept. Připravíte si i vy tuhle tradiční velikonoční lahodu?

Velikonoční mazanec podle Kamily Nývltové

Budete potřebovat: 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 100 g másla, 100 g cukru, špetku soli, 1 vanilkový cukr, 1 droždí, 2 vejce, 1 žloutek, citrónovou kůru, muškátový oříšek, 250 ml mléka, hrst rozinek a mandlí, mandle na posypání.

Příprava: Odebereme trochu mouky a cukru na kvásek. Přidáme droždí a trochu vlažného mléka, rozkvedláme, dáme na teplé místo a necháme kvásek vzejít. Mezitím dáme do misky mouky, cukry, sůl, vejce, máslo, citronovou kůru a muškátový oříšek. Přidáme vykynutý kvásek a mícháme, nebo dáme do robota minimálně na 10 minut. Podle potřeby přiléváme vlažné mléko, aby se těsto nelepilo a zároveň nebylo suché. Ke konci vsypeme rozinky a mandle.

Těsto přesuneme do kynoucí misky a necháme na teplém místě vykynout. Poté jej zapracujeme a vytvoříme bochánky. Necháme je ještě chvíli přikryté kynout. Potom je umístíme na plech, pomažeme rozkvedlaným vajíčkem, posypeme mandlemi a dáme péct. Pečeme asi 40 minut na teplotě 170° C.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články