Krémové chřestové rizoto s krevetami: Proměňte svůj domov v italskou restauraci

Krémové chřestové rizoto s krevetami: Proměňte svůj domov v italskou restauraci
Zdroj: Albert

Rádi byste si vyrazili do italské restaurace na nějakou tu delikatesu, ale brání vám v tom nedostatek času? Itálii si nyní můžete vychutnat i v klidu domova, vyzkoušejte recept na krémové chřestové rizoto s krevetami.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 04. 06. 2022 11:30

Na přípravu tohoto lahodného receptu budete potřebovat půl hodiny a zvládnou ji i kuchařští začátečníci. Tak s chutí do toho!

Krémové chřestové rizoto s krevetami

Na 4 porce budete potřebovat: sůl, 350 g zeleného chřestu z Tržnice u Alberta, 300 g krevet vařených, loupaných Rybí trh, pepř, 20 ml olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 l vody, 2 kostky zeleninového bujónu, 80 g másla, 2 šalotky, 300 g kulatozrnné rýže na rizoto, 20 ml bílého vína, 1 špetku mletého šafránu, 50 g parmazánu, 2 snítky čerstvé bazalky z Tržnice u Alberta

Příprava: Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní 350 g očištěného chřestu bez dřevnatých konců. Vařte 2 minuty, sceďte a ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na kousky.

Osolte 300 g krevet, opepřete je a na rozpáleném olivovém oleji je 3 minuty z každé strany orestujte. Ke konci přidejte oloupaný, na plátky nakrájený česnek. V hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte rozdrcený bujón a 10 minut vařte.

V hluboké pánvi rozpusťte 50 g másla a zpěňte na něm 2 oloupané a najemno nakrájené šalotky. Přisypte 300 g propláchnuté rýže a 3 minuty orestujte. Poté podlijte 20 ml bílého vína a přidejte špetku šafránu. Když se odpaří, začněte po naběračkách přilévat do pánve připravený vývar. Postupně rýži míchejte, čekejte, až se tekutina odpaří, a opět přilijte vývar. Postup opakujte tak dlouho, dokud rýže nezměkne.

Do hotového jemného rizota zamíchejte zbylých 30 g másla. Navrch poklaďte chřest a krevety. Hotové rizoto posypte nastrouhaným parmazánem a lístky bazalky. Užijte si večeři jako v italské restauraci.

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články