Křupavé housky s kuřecím masem aioli: Skvělá svačinka na doma i na cesty

Křupavé housky s kuřecím masem aioli: Skvělá svačinka na doma i na cesty
Zdroj: Albert

Svačinka jako stvořená na piknik nebo jen tak, když nevíte, čím doma ozvláštnit jídelníček. To je křupavá houska s kuřecím masem aioli.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 27. srpna 2022

Její příprava vám zabere kvůli pečení masa více než 60 minut, ale je velmi snadná. Výsledný pokrm si pak můžete vychutnat rovnou doma, nebo si tento malý zázrak dopřát na cestách. Dobrou chuť!

Avokádový krém s malinami: Jednoduchý recept dochucený tvarohem a medem
Mohlo by Vás zajímat:

Avokádový krém s malinami: Jednoduchý recept dochucený tvarohem a medem

Křupavé housky s kuřecím masem aioli

Na 4 porce budete potřebovat: 800 g kuřecích prsou, 50 ml olivového oleje, sůl, pepř, 1 lžíci balzamikového octa, 5 stroužků česneku, 1 lžičku sušeného tymiánu, 1 citron, 230 g majonézy, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 5 g čerstvé pažitky, 4 kaiserky, 1 avokádo, 8 ředkviček, 40 g salátové okurky, 1/2 žluté papriky, 20 g mixu salátů

Příprava: Smíchejte 50 ml olivového oleje se solí, pepřem, lžící balzamikového octa, 2 prolisovanými stroužky česneku a lžičkou tymiánu. Směsí potřete 800 g kuřecího masa a dejte přikryté do trouby. Pečte přibližně hodinu na 180 °C. Po upečení vyndejte z trouby a nechte 10 minut přikryté odpočinout.

Utřete 3 stroužky česneku na jemnou pastu a smíchejte se 2 lžícemi čerstvě vymačkané citronové šťávy, znovu utřete a směs propasírujte. Následně přidejte 230 g majonézy a přimíchejte ještě 1/2 lžičky dijonské hořčice, sůl a 5 g nadrobno pokrájené pažitky.

Podélně rozřízněte 4 kaiserky, potřete je česnekovým aioli a začněte vrstvit natrhané kuřecí maso, na plátky pokrájené avokádo, plátky z 8 ředkviček, 40 g na stuhy naloupané okurky, na menší kousky pokrájenou polovinu papriky a 20 g mixu salátů. Přiklopte druhou stranou kaiserky.

Ćevap se sýrem: Grilovaná pochoutka z Balkánu, která potěší každého strávníka
Mohlo by Vás zajímat:

Ćevap se sýrem: Grilovaná pochoutka z Balkánu, která potěší každého strávníka

Zdroj receptu: Albert

Škola líčení: Vizážistka Diana Vitikačová radí, jak na rychlý denní make-up do školy či do práce

Další články