Nejlepší svatomartinské recepty: Pečená husa a sladké rohlíčky s mákem

Nejlepší svatomartinské recepty: Pečená husa a sladké rohlíčky s mákem
Zdroj: Pixabay

Na svatého Martina, tedy 11. listopadu, se nejen ochutnávají mladá vína, ale můžeme si dopřát také výlet do gastro světa. Se svatým Martinem se totiž neodmyslitelně pojí pečená husa a báječné sladké rohlíčky. Jak je připravit co nejlépe?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 10. 11. 2021 12:00

Než 11. listopadu v 11 hodin a 11 minut dojde k otevírání prvních mladých vín, kterým se říká také svatomartinská, můžete si v kuchyni připravit i něco k snědku. Zkusili jste už někdy husu na majoránce?

Svatomartinská pečená husa

Podle kulinářského webu Toprecepty.cz je příprava pečené husy vlastně docela jednoduchá. Budeme potřebovat:

  • několik stonků majoránky

Uvnitř má sádlo, které vyjmeme a vložíme na dno pekáče společně se stonky majoránky, které dáme i do husy. Je potřeba ji také řádně osolit. Poté husu vložíme prsíčky 

Po první půlhodině pečení je potřeba husu otočit a snížit teplotu na 

Svatomartinské sladké rohlíčky

Rohlíčkům z kynutého nebo nekynutého těsta se kdysi říkávalo vandrovnice, neboť  se rozdávaly čeledi na konci služby na cestu. Mohli jste se ale setkat i s názvy podkovy či martiny. A jak na ně? Podle webu Toprecepty.cz budeme potřebovat:

Zdroje informací:

Toprecepty.cz: Babiččina pečená husa, Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články