Nugetové špičky: Jsou hotové za pár minut, recept lze připravit i s Nutellou

Mezi oblíbené nepečené vánoční cukroví patří i nugetové (nutellové) špičky, rychlá a jednoduchá dobrota z oblíbené lískoořechové pomazánky. Stačí ji vyšlehat s máslem, nastříkat na dětské piškoty a namočit do čokoládové polevy.

Jana Jánská
Jana Jánská 18. 12. 2022 11:30

V receptu na nugetové (nutellové) špičky se používá čokoládová poleva. Zkušené hospodyňky radí nechat ji lehce zchladit a nepoužívat příliš horkou. Tím zamezíte tomu, že by vám zkazila krém.

Jak na nutellové (nugetové) špičky

Toto nepečené cukroví obsahuje máslo, takže se připravuje jen několik dní před Vánocemi. "Nevýhodou" je, že když se objeví na stole, zmizí velice rychle. Na tento recept budete potřebovat:

  • 250 g Nugety (Nutelly)
  • 100 g másla
  • 2 lžíce vaječného koňaku
  • dětské piškoty
  • čokoládová poleva

Nugetu (Nutellu), máslo a vaječný koňak ušleháme do krému. Piškoty vyskládáme na plech, nejlépe do formy, kde nám nebudou při plnění ujíždět. Krémem naplníme cukrářský sáček a krouživým pohybem vytvoříme špičky na piškoty. Následně je dáme na několik minut do mrazničky, aby ztuhly.

Nalámeme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni, abychom získali čokoládovou polevu. Špičky poté namáčíme do polevy a necháme vychladit.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Nugetové (nutellové) špičky

Zdroj fotografie:

se souhlasem Toprecepty.cz

Související články

Další články