Nejlepší dýňové recepty podle krásné moderátorky Lucie Borhyové

Nejlepší dýňové recepty podle krásné moderátorky Lucie Borhyové
Zdroj: Showpix.cz

Je tváří televize Nova, založila nadační fond LuckyBe a především je máma dvou nádherných dětí. I přesto, že je Lucie Borhyová velmi časově vytížená, ráda vaří. Když má čas, pouští se do větších kuchařských experimentů, ovšem i její rychlovky stojí zato. Vyzkoušíte Lucčiny dýňové recepty?

Jana Jánská
Jana Jánská 28. 10. 2020 09:00

Asi málokdo by čekal, že tahle štíhlá kráska se umí otáčet v kuchyni, ale hlavně by nejspíš málokoho napadlo, že také ráda jí. Umí si vychutnat nejenom oblíbenou středomořskou kuchyni, ale nepohrdne ani pořádným řízkem.

Geny i vášeň pro sport

Lucka si jako milovnice dobrého jídla nemusí dělat příliš velké výčitky. Štíhlou postavu nepochybně zdědila po mamince Aleně. Navíc miluje pohyb, zejména ten na čerstvém vzduchu, ke kterému vede svoje děti Lucase a Lindu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lucie Borhyová (@lucie_borhyova),

Dýňová polévka Lucie Borhyové

Na svém instagramu prozradila, že do podzimního jídelníčku u nich doma patří dýně, ze které vaří hlavně dýňovou polévku. A protože ráda experimentuje, výsledek vždy dopadne trochu jinak. Lucie si pochvaluje zejména fakt, že je to rychlé a jednoduché jídlo, na kterém si pochutná celá rodina.

Recept: Dýni vydlabete a nakrájíte. Oloupete cibuli, česnek, nakrájíte nadrobno a dáte smažit. Přidáte dýni, krátce společně osmahnete, osolíte, opepříte, zalijete vodou a vaříte. Až dýně změkne, vše rozmixujete a můžete přidat smetanu.

Varianta: Místo klasické smetany přidejte do hotové polévky lžíci zakysané smetany, opražená dýňová semínka a chilli olej. Kdo má rád, může přidat i muškátový oříšek.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lucie Borhyová (@lucie_borhyova),

Zapečená dýně

Sympatické na Lucce je, že využívá sezónní produkty a současně umí i obměňovat ingredience. Tak nějak nejspíš vznikl následující recept, pro který Lucie čerpala inspiraci ze zcela jiného vaření.

Recept: Dýni rozkrojíte na půlky a zbavíte ji semen. Oloupete cibuli, česnek, nakrájíte na drobno a osmažíte. Přidáte mleté hovězí maso, osolíte, opepříte. Jakmile je masová směs hotová, naplníte ji do připravených dýní. Dáte zapéct do trouby na přibližně 45 minut a 180 stupňů. Pak je vytáhnete, přidáte zakysanou smetanu s nastrouhaným tvrdým sýrem a opět dáte na zapéct na dalších cca 10 minut.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články