Ředkvičkový salát se sýrem: Rychlý recept na výbornou jarní svačinku

Ředkvičky jsou symbolem jara a jejich využití je opravdu široké. Uplatnění najdou v polévkách, přílohách k jídlu, ale dají se konzumovat také samotné. Zkuste si z nich připravit i něco jiného - chutný ředkvičkový salát se sýrem.

Jana Jánská
Jana Jánská 26. 04. 2023 17:00

Ředkvička je nízkokalorická zelenina s vysokým obsahem vody, ty maličké jí mají přes 93 %. Pálivou chuť ředkviček způsobuje přítomnost hořčičného oleje. Rostou mimořádně rychle, neboť ředkvičky můžeme sklízet už přibližně 14 dní po výsevu.

Jak připravit ředkvičkový salát

Ředkvičky jsou nejlepší čerstvé, ideálně zrovna vytažené ze země, protože rychle vadnou. Pokud si je nasbíráte na zahradě, nebo přinesete z obchodu, s konzumací příliš neotálejte. A připravte si třeba ředkvičkový salát se sýrem. Na tento recept budete potřebovat:

  • 300 g ředkviček
  • 100 g celeru
  • 100 g goudy (nebo jiného tvrdého sýra)
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 50 g majolky
  • 1 lžíce mléka
  • ocet
  • cukr
  • sůl

Ředkvičky, celer a sýr nastrouháme nahrubo a promícháme s ostatními surovinami. Pak přidáváme ocet, cukr a sůl, ale klidně podle vlastní chuti. Ředkvičkový salát je vhodné připravit až krátce před podáváním, protože má tendenci řídnout. Hodí se k čerstvému chlebu nebo bagetě.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Ředkvičkový salát se sýrem

Související články

Další články