Rychlá škvarková pomazánka: Domácí recept, který báječně chutná s čerstvým chlebem

Škvarkovou pomazánku najdete snad v každém řeznictví, ale když si ji připravíte doma a podle vlastní chuti, nic se jí nevyrovná. Navíc jde o jednoduchý recept, na kterém prakticky nelze nic zkazit.

Jana Jánská
Jana Jánská 01. 03. 2023 17:00

Na škvarkové pomazánce je skvělé, že její složení můžete upravovat podle vlastní chuti. Někdo se obejde bez vajec, jiný zase rád přidá třeba česnek. A ve všech případech si báječně pochutnáte.

Jak připravit škvarkovou pomazánku

Výroba škvarkové pomazánky je mimořádně jednoduchá, zvládnou to i začátečníci. Na tento recept budete potřebovat:

  • 1/2 l škvarků (mletých)
  • 2 vejce natvrdo
  • 2 kyselé okurky
  • 1/2 cibule
  • 1/4 skleničky hořčice
  • pepř
  • sůl

Škvarky pomeleme, cibuli, kyselé okurky a vajíčka pokrájíme. Do mísy dáme pomleté škvarky, přidáme nakrájenou cibuli, kyselé okurky, vajíčka a plnotučnou hořčici. Vše důkladně promícháme.

Škvarkovou pomazánku osolíme a opepříme podle chuti a dobře zamícháme. Můžeme ji podávat hned, ale nezaškodí, když se nechá chvíli odležet. Báječná je s čerstvým chlebem.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Rychlá škvarková pomazánka

Zdroj fotografie:

se souhlasem Toprecepty.cz

Související články

Další články