Zapečené vepřové plátky: Chutný recept z jednoho pekáčku se povede i začátečníkům

Pokud hledáte recept, který si vyžádá co nejméně nádobí, zkuste zapečené vepřové plátky. Vejdou se do jednoho pekáčku a báječně je doplní anglická slanina a několik druhů sýrů.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 06. 01. 2023 15:00

V našem receptu se k vepřovým plátkům používá na zapečení Camembert a eidam, ale pokud máte v oblibě jiné druhy sýrů, klidně je můžete použít.

Jak zapéct vepřové plátky

Někdy přijde vhod jídlo, které se vejde do jednoho pekáčku. Nejen že nezašpiníte spoustu nádobí, ale také se všechny chutě hezky spojí. Na tento recept, který zvládnou i začátečníci, budete potřebovat:

  • 4 plátky vepřové kýty
  • 200 g anglické slaniny
  • 200 g eidamu
  • 2 sýry Camembert
  • 1 větší cibule
  • uzená paprika
  • sůl
  • mletý barevný pepř
  • olej

Vepřové plátky mírně osolíme a naklepeme paličkou. Pak je posypeme mletým barevným pepřem a uzenou paprikou, kterou do masa vetřeme pomocí prstů. Cibuli nakrájíme na proužky, eidam nastrouháme na hrubém struhadle a Camembert nakrájíme na plátky. Zapékací nádobu vymažeme olejem a na dno poklademe polovinou množství anglické slaniny.

Na slaninu položíme dva plátky masa a na něj navrstvíme polovinu proužků cibule. Posypeme polovinou nastrouhaného eidamu a přidáme plátky z jednoho Camembertu. Na sýry dáme zbylou slaninu, plátky masa, cibule a sýry.

Zakápneme olejem, přiklopíme a zapékáme v troubě po dobu 30 minut na 200° C. Poté odklopíme a dopečeme ještě asi 15 minut, aby sýr zezlátl a odpařila se přebytečná tekutina.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Zapečené vepřové plátky

Zdroj fotografie:

se souhlasem Toprecepty

Související články

Další články