Vivien (32): Syn se mě neustále ptá na tátu. Nemám to srdce mu říct, že ho vyškrtl ze svého života kvůli nové přítelkyni

Vivien (32): Syn se mě neustále ptá na tátu. Nemám to srdce mu říct, že ho vyškrtl ze svého života kvůli nové přítelkyni
Zdroj: Freepik

Jak skloubit novou rodinu s tou starou? Vivien v tom nevidí problém. Její exmanžel se ale najednou ke svému synovi, kterého s ní má, moc nezná. Může za to nová manželka a chuť s ní založit rodinu?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 03. 09. 2023 10:00

S Jardou (36) jsme se rozešli krátce po narození našeho syna Kryštofa (3). Krize mezi námi už trvala delší dobu, ale oba jsme si mysleli, že nás miminko zase spojí. Místo rodinné idylky se ale všechno ještě zhoršilo.

Rozešli jsme se, bylo to nejlepší pro všechny

Nebyli jsme schopni spolu komunikovat a jakákoliv snaha se dát znovu dohromady končila neúspěchem. Proto jsme se rozhodli pro rozchod. Bylo to nejlepší pro všechny. Já s Jardou jsem mohla začít od nuly a Kryštof mohl vyrůstat v sice neúplné, zato šťastné rodině.

Jarda si Kryštofa bral celkem pravidelně, už od narození spolu měli výtečný vztah. Jarda se ukázal jako dobrý táta. O Kryštofa se velmi dobře staral. Chodil s ním do zoo, navštěvoval s ním herničky i farmy. A čas spolu si oba velmi užívali. Dokonce si Jarda našel byt poblíž, aby mi mohl být oporou a Kryštofa vídat co nejčastěji.

Exmanžel si našel novou přítelkyni

Když si ale před rokem a půl našel novou přítelkyni, všechno se změnilo. Na Kryštofa začal kašlat. Víkendy trávil s přítelkyní a na syna přestal mít čas. Někdy se i stalo, že ho neviděl třeba měsíc. Bylo mi Kryštofa líto, protože jsem najednou musela odpovídat na jeho všetečné otázky. „Kam se poděl táta a proč ho tak často nevidím?“ ptal se neustále.

A já nevěděla, co mu říkat a jak mu to vysvětlit. Před dvěma měsíci přišel Jarda s tím, že jsou s přítelkyní zasnoubení. „Požádal jsem ji o ruku, chceme se příští léto brát a založit rodinu,“ řekl mi.

Na syna nemá vůbec čas

Bylo mi z toho smutno. Na Jardu jsem nežárlila, jen ať je šťastný, ale bála jsem se, že když bude zakládat novou rodinu, ještě víc zapomene na svého syna. O svých obavách jsem mu řekla, ale on mě ujišťoval, že to tak určitě nebude. „Budeme všichni jezdit na výlety. Jen mi neříkej, že se o Kryštofa starám špatně,“ oponoval mi. Věřila jsem mu, ale během prázdnin se nic nezměnilo.

Jarda Kryštofa stále zanedbává a raději věnuje volný čas nové snoubence. Bojím se, jak to Kryštof zvládne. Jak mám Jardovi říct, že se nechová správně?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články