10 věcí, které jste nevěděli o fotografovi Tomáši Třeštíkovi: Jak to má s alkoholem a co všechno sbírá?

Tomáš Třeštík údajně chodí s rozvádějící se Evou Decastelo: Co jste o něm dodnes nevěděli?
Zdroj: Herminapress
Bývalou manželkou fotografa Tomáše Třeštíka je populární spisovatelka Radka Třeštíková.S Radkou Třeštíkovou má Tomáš dvě děti, syna Jonatána a dcerku Ellu.Oba se snažili, aby jejich rozchod proběhl co možná nejpoklidněji, právě s ohledem na děti.Podle statusů na Facebooku jsou děti skutečným středobodem vesmíru Tomáše Třeštíka. Píše zde o nich poměrně často.+ 3 fotky+ 4 fotky

Spekuluje se o tom, že moderátorka Eva Decastelo tvoří pár s fotografem Tomášem Třeštíkem. Podívali jsme se mu na zoubek a připravili pro vás deset zajímavostí, které jste o něm nejspíš nevěděli. Co měl společného s Petrem Čtvrtníčkem a čím to, že ho sleduje tolik lidí na sociálních sítích?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 24. 06. 2022 12:00

Fotograf Tomáš Třeštík je bezpochyby zajímavou osobností českého showbyznysu. Lifee.cz pro vás zjistilo, kolik času tráví v kuchyni nebo jak moc dokáže být zvědavý, pokud se dostane k cizím fotkám v mobilním telefonu.

1. Rozpad manželství se spisovatelkou Radkou Třeštíkovou

Problémy ve vztahu slavné spisovatelky a fotografa se podle manželů objevily už v době, kdy Radka excelovala v taneční soutěži StarDance. Na jaře minulého roku se Tomáš Třeštík rozhodl jít s pravdou ven a ze všeho se vypsal na Instagramu:

„Rád bych předešel případným nedorozuměním a množícím se spekulacím – jak už si většina z vás asi stejně všimla, s Radkou už dlouhou dobu netvoříme pár. Jsme bohužel natolik rozdílní, že si další společnou partnerskou cestu životem v tuto chvíli neumíme představit. Rozcházíme se v dobrém a bez velkých emocí, zůstáváme dál přáteli a samozřejmě milujícími rodiči našich bezva dětí. Není důvod smutnit, smutné by bylo setrvávat v něčem, co nás dlouhodobě nedělá šťastnými.“

2. Děti Ella a Jonatán

Se spisovatelkou Radkou Třeštíkovou má fotograf dvě děti, Ellu, která se narodila v roce 2013 a Jonatána, který na svět přišel o dva roky později. „Ela chodí do třetí třídy a Jonda do první třídy stejný školy. Včera jsem zjistil, že uměj navzájem z paměti vyjmenovat všechny spolužáky ze třídy toho druhýho. Přijde mi to hezký," dojal se nedávno na svém Facebooku.

3. Návrat do domku na venkově

Po rozchodu s manželkou Radkou se Tomáš Třeštík rozhodl z hektické pražské Letné vrátit do míst, kde strávil dětství. Vybudoval si minimalistický domek na Vyžlovce, který je v těsném sousedství domu jeho rodičů. „Rozhodl jsem se z původně plánované šatny v chodbě na Vyžlovce udělal radši galerii fotek, protože mi přijdou důležitější fotky než skříně s oblečením," prozradil na sociální síti.

4. Syn slavných rodičů

Jeho maminkou je slavná dokumentaristka Helena Třeštíková, která natočila například časosběrný seriál Manželské etudy či  filmy Katka, René a Ester. Otcem je prozaik Michael Třeštík, který má na svém kontě díla jako Umění vnímat umění i Chceš-li rozesmát pánaboha.

5. Focení slavných na balkoně

Tomáše Třeštíka proslavily fotografie známých osobností, které originálně zvěčňuje na - dnes již ikonickém - balkónu svého letenského bytu. Takto zde například zvěčnil rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou:

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Tomáš Třeštík (@tomastrestik)

6. V kuchyni se příliš nezdržuje

„Jsem ohřívač. Skvěle umím ohřát pizzu nebo těstoviny s červenou omáčkou,“ prozradil v rozhovoru pro časopis Marianne.

7. Je vášnivým sběratelem

Tomáš Třeštík miluje sbírání věcí. Hromadí televizory, hodinky i tenisky. Sběratelem věcí je také jeho otec, se kterým na toto téma rád diskutuje.

8. Je supervtipný na Facebooku

Svůj profil na Facebooku Tomáš s oblibou plní mikropříběhy ze svého života nebo zde glosuje aktuální témata - a častokrát bývají natolik vtipné, nebo silné, že je velké množství lidí sdílí. Sledujících má téměř 44 500.

Osobně považuju akci ,Staroměstský orloj' za jednu z těch lepších akcí Ztohoven," psal například nedávno v reakci na nepříliš věrnou restauraci pražského orloje. „Aha, a já podezříval Kazmu, tak nic," smějí se lidé pobaveně v komentářích„Všichni bychom si přáli, aby se k tomu přihlásil, začalo by to alespoň trochu dávat smysl," psal ke statusu další z jeho sledujících.

9. Je abstinent

Tomáš Třeštík už pět let nepije alkohol, jak zmiňuje v jednom ze svých příspěvků na sociální síti.

10. Je milovníkem jablíček

Jak prozradil v youtubové talkshow Petra Máry, svůj první iPhone měl Tomáš Třeštík z druhé ruky, protože v té době u nás ještě nebyly běžně k dostání. Jeho předchozím majitelem byl herec Petr Čtvrtníček. „Dokonce si nesmazal fotky. Já jsem je neprohlížel a smazal," prozrazuje.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články