9 slavných českých párů stejného pohlaví: Pavel Vítek s Janisem Sidovským nebo Lumír Olšovský a Pavel Bár

9 slavných českých párů stejného pohlaví: Pavel Vítek s Janisem Sidovským nebo Lumír Olšovský a Pavel Bár
Zdroj: Herminapress
Moderátor Karel Voříšek už bude se svým partnerem, tiskovým mluvčím Vladimírem Řepkou, téměř dvacet let.Zpěvák Pavel Vítek a manažer Janis Sidovský spolu zvelebují velký rodinný dům na Karlštejně.Herec Lumír Olšovský a dramaturg Pavel Bár patří mezi další stabilní páry v českém showbyznysu. Jsou spolu 21 let.Kosmetik Petr Pity Krejczy, který se proslavil v realityshow VyVolení, žije s partnerem, kadeřníkem Vítkem Romancem. Společně si pořídili pejska Kelvina.+ 5 fotek+ 6 fotek

Ještě před pár lety nebylo ve společnosti jednoduše přijímáno, že spolu žijí dva muži, nebo dvě ženy. Páry, které se netají svou homosexuální orientací, dnes mohou konečně zažívat vytouženou svobodu. Jak začal vztah některých slavných českých párů stejného pohlaví se dozvíte v našem článku.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 31. 05. 2022 08:00

Byly doby, kdy svoji orientaci neměli odvahu veřejně přiznat, a to ani sami sobě. Nakonec to byla láska, co je přiměla provést coming out.

Youtuber Karel Kovář neboli Kovy to provedl formou videa, herečka Jitka Smutná zase otevřeným a pečlivě plánovaným rozhovorem. Teď jsou někteří z nich za svého partnera, nebo partnerku registrovaní.

Lumír Olšovský a Pavel Bár

Herec Lumír Olšovský měl devět let manželku Kateřinu, se kterou také přivedl na svět dnes již dospělou dceru Zdenu. Od roku 2001 ale žije s přítelem, divadelním historikem Pavlem Bárem. Jak dnes s úlevou říká, muži se mu líbili odmalička, jen si nepřipouštěl, že by s některým mohl partnersky žít, a tak automaticky přemýšlel nad ženami. „Společnosti a době, ve které jsem vyrůstal, se přede mnou podařilo utajit, že by bylo normální, aby spolu byli dva kluci," vysvětloval v rozhovoru pro Blesk.

Když se Olšovský ke svému coming outu odhodlal, dceři byly zhruba dva roky. Nic před ní netajil. „Pamatuju si, jak u nás přišla do ložnice a chtěla vidět, jak s Pavlíkem spolu ležíme v posteli. A taky nám pořád spojovala ruce dohromady, aby viděla, jestli nám to spolu opravdu sluší a jestli se máme rádi. Bylo to moc hezký," vzpomíná herec, který s Pavlem Bárem uzavřel v roce 2010 registrované partnerství.

Pavel Vítek a Janis Sidovský

Dlouhých pětatřicet let už spolu žijí zpěvák Pavel Vítek a manažer Janis Sidovský. Vztah nejprve tajili, ale nakonec se ho rozhodli zveřejnit. Byli jedním z prvních slavných homosexuálních párů v Československu, kteří o své lásce a orientaci promluvili veřejně. Dnes spolu bydlí v rodinném domě na Karlštejně.

Jak Pavel Vítek přiznal v rozhovoru pro Český rozhlas, strach měl především z reakce svých fanynek„Obavy jsem měl. Moje posluchačské zázemí tvoří zejména ženy a dívky. Ale říkal jsem si, že to risknu, a tak jsem to udělal. Dopadlo to dobře možná i proto, že jsme to přiznali upřímně a od srdce,“ říká zpěvák dnes.

Andrea Gabrišová a novinářka Petra

Zpěvačka Andrea Gabrišová poznala svoji partnerku, novinářku Petru, v roce 2015 díky muzikálu Fantom opery. Na první rande šly tajně do známého pražského klubu Radost. V roce 2019, po čtyřech letech vztahu, se rozhodly registrovat. Jejich oddávající byla operní pěvkyně Dagmar Pecková.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Andrea Gabrišová (@andreagabrisova)

V roce 2020 se jim narodilo první miminko, syn Timotej„Přítelkyně je o pár let starší, takže kdo bude první rodit, bylo jasné. A druhé dítě nám, doufám, časem porodím já. Jak jsme řešily otce, si s dovolením nechám pro sebe, je to soukromá věc," uvedla Andrea pro Super.cz.

Jitka Smutná

Veřejnosti herečka Jitka Smutná oznámila svoji orientaci v roce 2009, kdy byla už jedenáct let zamilovaná do ženy. Její tehdejší partnerkou byla spisovatelka Petra Braunová. Svoji orientaci si herečka přiznala, podobně jako Lumír Olšovský, po téměř šestadvacet let trvajícím manželství s kameramanem Jaromírem Nekudou, se kterým má dvě děti, Terezu a Jakuba.

Přiznání ji prý vnitřně posílilo a dodalo jí sebevědomí„Zato mě srážela reakce bulváru, skutečnost, že jsem pro některá média přestala být herečkou a stala se hlavně lesbou. Těchto textů ještě přibylo, když jsme se s partnerkou po sedmi letech rozešly,“ vzpomíná Jitka Smutná v rozhovoru pro Magazín DNES. O svých partnerkách už se Smutná po této zkušenosti médiím nesvěřuje.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články