Andrej Hryc, zesnulá hvězda Ulice: Sbohem táto, píše dcera po jeho prohraném zápasu s leukémií

Andrej Hryc, zesnulá hvězda Ulice: Sbohem táto, píše dcera po jeho prohraném zápasu s leukémií
Zdroj: Profimedia.cz
Do ulice přišel Andrej Hryc (zcela vpravo nahoře) s početnou rodinou „světských“ Nekonečných. Ukázal se jako pravý chlap, který se dokáže o všechny postarat a dohlédnout na to, aby se jim nestalo nic špatného.V soukromém životě se musel také vyrovnat s mnoha problémy a tragédiemi, včetně smrti dvaadvacetiletého syna Huga.Andrej Hryc s manželkou si prošli peklem, když se jejich syn Hugo zabil při dopravní nehodě. Žena dokonce uvažovala o sebevraždě a bylo na herci, aby podržel jak ji, tak i dceru Wandu, která měla bratra velmi ráda a jeho smrt ji také zničila.S dcerou Wandou měl krásný vztah. Prožila s ním i jeho poslední okamžiky, o které se podělila na sociálních sítích.+ 1 fotka+ 2 fotky

Andrej Hryc, slovenský herec, kterého jsme byli zvyklí vídat i u nás, zemřel v neděli 31. ledna. Mimo jiné se objevil i v roli svérázného „světského“ chlapa a ochránce rodiny v seriálu Ulice. I když už je to několik let, na jeho výkon lze jen těžko zapomenout.

Zdeňka Nezbedová
Zdeňka Nezbedová 01. 02. 2021 07:58

Jak to tehdy bylo? Početná rodina Nekonečných se jednoho dne přistěhovala do domu pana Peška, konkrétně do bytu, kde nyní žije Blanka s Evženem. Andrej Hryc se ujal role Borise, otce, který si v životě prožil už mnohé a dokáže si poradit prakticky s každou situací – hlavně když komukoliv z rodiny hrozí nebezpečí. A práce měl opravdu dost, hlavně s dcerou Libuškou, která se potýkala jak s alkoholem, tak i s psychickým týráním ze strany bývalého manžela. I když to nebylo se zásadovou, zdánlivě tvrdou, ale milující hlavou rodiny vždy jednoduché, všichni se na Borise mohli spolehnout. A Andrej Hryc se ke své roli postavil tak uvěřitelně, že by se jen málokdo chtěl dostat do jeho blízkosti, když chránil dcery nebo manželku.

Na divadelních prknech

Stejně jako v Ulici ale zářil Andrej Hryc i v dalších filmových a televizních rolích. Věnoval se i divadlu – nejprve ve Státním divadle v Košicích a později i na Nové scéně v Bratislavě. Jeho herecké umění využívali i čeští režiséři, kromě Ulice jsme ho mohli vidět ve filmech Kamarád do deště, Habermannův mlýn nebo Bathory.

Velké srdce Andreje Hryce

Byl to statný muž s obrovským srdcem, který se podle jeho přátel dokázal postavit za svoji rodinu i ve skutečnosti. Těžká léta si prožil po tragické smrti syna Huga. Nejen, že přišel o syna, ale jak jeho manželku, tak i dceru tahle zpráva zničila natolik, že musel dohlížet na jejich životy. Jeho žena dokonce uvažovala o sebevraždě a doba mezi úmrtím Huga a narozením prvního vnuka, syna dcery Wandy, byla kritická. Přesto se Andrej Hryc dokázal o ženu postarat.

Zákeřná nemoc

V dalších letech se už rozhodl omezit svoji práci a věnovat se vnoučatům. Chtěl si užít jejich dětství a být dědečkem se vším, co k této životní roli patří. V dubnu minulého roku ale přišla další zpráva, kterou nechce v životě nikdo slyšet. Andreji Hrycovi lékaři diagnostikovali akutní leukémii, a i když zahájení léčby komplikoval koronavirus, vše se poměrně rychle rozeběhlo. Protože se v době koronavirové krize omezil i počet dárců, kteří docházejí na odběry, žádala před časem veřejně jeho dcera Wanda Adamík Hrycová o pomoc prostřednictvím internetu a tisku. Dnes už je bohužel jasné, že žádná pomoc nemohla být dost účinná. Ani krevní transfuze, ani agresivní chemoterapie bohužel nepomohly.

„Sbohem, táto“

Poslední chvíle svého života strávil Andrej Hryc se svojí rodinou. „Dnes ve 3:13 mě opustil nejdůležitější muž mého života… poslední hodiny toho jeho jsem ho držela pevně za ruku, poslední slova, které jsem mu řekla byla: ‚miluji Tě‘ a poslední slova, které řekl on, byla: ‚I já tě velmi miluji‘. Sbohem táto, děkuji za všechno, už nic nebude jako dosud,“ napsala na sociálních sítích Wanda Adamík Hrycová. Na herce budou kromě jeho rodiny vzpomínat i jeho přátelé a diváci – jak ti televizní, filmoví, tak i divadelní…

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články