Celebrity radí, jak na kocovinu: Vojtek místo pití radši medituje, Gemrotová sází na chlazené jablko

Celebrity radí, jak na kocovinu: Vojtek místo pití radši medituje, Gemrotová sází na chlazené jablko
Zdroj: Herminapress/Koláž Lifee
Pepa Vojtek si skvěle popovídal s oblíbenou herečkou Jaroslavou Obermaierovou.Pepa Vojtek v rozhovoru pro Lifee.cz prozradil, jak to má aktuálně s alkoholem.Pro Pepu Vojtka si v závěru večírku přišla manželka Jovanka.Jaroslava Obermaierová vzala na vánoční večírek i svého pejska Vašíka.+ 6 fotek+ 7 fotek

S příchodem oslav Nového roku jsme se zeptali pětice českých celebrit, jak se spolehlivě vypořádat s kocovinou. Frontman Kabátů Pepa Vojtek tvrdí, že nejlepší je nepít vůbec a že on sám si aktuálně vystačí jen s pivem, ginem nebo kořalkou. Veronika Žilková radí pít s mírou a přidává odstrašující historku o tom, jak si přivodila otravu alkoholem.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 31. 12. 2022 12:00

S příchodem oslav Silvestra a Nového roku se praktické tipy na zvládání kocoviny hodí. Obzvlášť, pokud rady udělují ti nejpovolanější. Známé osobnosti jsme pro naši silvestrovskou anketu vyzpovídali na posledním divokém vánočním večírku tohoto roku, který každoročně pořádá pražské Divadlo Broadway.

A co tedy umělci proti kocovině radí? Herečka Jaroslava Obermaierová zdůrazňuje pít hodně čisté vody a muzikálová zpěvačka Michaela Gemrotová přidává zajímavý tip s vychlazeným jablkem - to prý váže alkohol a pokud si jej dopřejete před večírkem nebo po něm, žádný bolehlav vám nehrozí. No, minimálně budete zdravější! Pokud letos její vychytávku vyzkoušíte, dejte nám do zpráv vědět, zda opravdu funguje.

Pepa Vojtek, zpěvák

„To si asi každý musí zažít. Já myslím, že nejlepší lék na kocovinu je nechlastat. Když jsem byl ještě mladý a s kapelou jsme jezdili po republice, tak jsme života užívali hodně. A neřešili jsme to. Prostě nám bylo blbě, tak jsme to přepili a jelo se dál.

Teď už je člověk starší a třeba já si řekl, že už jsem si své vypil. Už mě vlastně ani nebaví pít. Místo toho se raději věnuji meditacím a dám si jenom gin nebo pivo nebo nějakou kořalku. Pochopitelně v míře! Samozřejmě, že piju s mírou."

Veronika Žilková, herečka

„Vzhledem k tomu, kolik mi je, tak já už piju jen a pouze tak, aby mi bylo dobře. Co nejlépe zabírá? Nepít! Ne, základ je opravdu mít záklopku, to je zásadní. Ale tak to máte v životě se vším, důležitá je míra. Když se přejíte, tak je vám také špatně. Hlídejte si to, aby vám alkohol přinášel radost a ne bolest druhý den. Samozřejmě jsem mnohokrát zažila, že jsem tohle pravidlo nedodržela, ale propila jsem se k pravidlu pít s mírou.

Vzpomínám si, jak jsme kdysi uváděli pořad Tele Tele a moderovali Zlatou hokejku v Karlových Varech coby Kopečkovic rodinka. Tehdy jsem tam pila gin s tonikem a vypila jich tolik, že jsem měla otravu alkoholem. Ale to je dvacet let zpátky! 

Od té doby opravdu piju s mírou. Já moc nevydržím. Důležité také je se před pitím najíst a jíst i během večera, jinak je vám zle. Navíc si myslím, že kocovina na Nový rok je to nejstrašnější, co vás může potkat. Snažte se přivítat nový rok tak, aby vám nebylo špatně. Protože jak na Nový rok, tak po celý rok."

Michaela Gemrotová, zpěvačka

„Lék na kocovinu? Nepít! A z těch praktických rad jsou to určitě vývary. Když jsem měla úplně první kocovinu na gymplu po maturiťáku, tak mi táta poradil, že mám sníst jablko. Jablko stahuje alkohol – a fakt mi to tenkrát pomohlo. Doporučuji studené jablko, klidně si ho dejte do lednice, a klidně to zapijte jablečným džusem."

Jaroslava Obermaierová, herečka

„Kocovinu jsem měla málokdy, protože mám to štěstí, že mám záklopku. Nepiju víc, než snesu. Jen vím, že se má potom ráno hodně pít – čistá voda, samozřejmě."

Lukáš Pavlásek, stand-up komik

Lék na kocovinu? To nemám. Já se v tom vyznám celkem dlouhodobě, tuhle věc opravdu pilně studuji, a hledal jsem i nějaké léky na kocovinu. Ale prostě když pijete, pijete proto, abyste se opili a bylo vám blbě. Jinak to není."

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články