David Gránský odsouvá seriál ZOO na druhou kolej: Chci vidět syna Matea vyrůstat, tak obrovskou lásku jsem nikdy nezažil

David Gránský odsouvá seriál ZOO na druhou kolej: Chci vidět syna Matea vyrůstat, tak obrovskou lásku jsem nikdy nezažil
Zdroj: Herminapress
David Gránský s manželkou Nikolou v době, kdy syna Matea nosila pod srdcem.Nikola byla v těhotenství mimořádně půvabná.David Gránský s manželkou Nikolou ve velké večerní na premiéře muzikálu v Goja Music Hall.David Gránský žije s Nikolou více než 12 let a brali se v roce 2019. + 7 fotek+ 8 fotek

Hvězda seriálu ZOO, herec David Gránský (31), se stal před deseti měsíci poprvé otcem a jak říká v našem rozhovoru, poznal takový příliv lásky, jako ještě nikdy. I proto si hodlá udělat tříměsíční pracovní pauzu a věnovat se jen rodině. Syn Mateo prý má oči po mámě, ale povahou zřejmě bude celý táta.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 23. 04. 2023 08:00

David Gránský si nenechal ujít zážitkové odpoledne, kde byly prezentovány nové příchutě limonády Kinley. Značka přišla také s otázkou, zda Češi umí vybalancovat svůj profesní a osobní život a najít si během dne chvilku pro sebe, takzvaný me time".

Gránský se nedávno přistihl, že práci věnuje víc času, než je zdrávo, a také se s tím rozhodl něco dělat. „Mému synovi je deset měsíců a já cítím, jak mi čas utíká mezi prsty. Chci ho trávit s rodinou," prohlásil rozhodně. Narození syna Matea mu změnilo život a přeskládalo priority. „Zjistíš, jak je ta láska naprosto bezmezná a obrovská. Je to něco, co jsem do té doby nepoznal," zamýšlí se v našem rozhovoru.

Jak trávíš čas, který si vyhrazujeme jen sami pro sebe?

Ten "me time" je pro mě asi rodina, přátelé a dovolené. Není to ta sobecká stránka, že bych chtěl být sám se sebou - to já moc neumím. Miluju lidi kolem sebe, jsem komunikativní a společenský tvor. Teď si třeba dávám tříměsíční pauzu od natáčení seriálu ZOO.

Sám od sebe? Co tě k tomu vede?

Naprosto dobrovolně a na vlastní žádost. Mému synovi je deset měsíců a já cítím, jak mi čas utíká mezi prsty. Chci ho trávit s rodinou. Mezitím budu měsíc točit v Bratislavě Česko-Slovensko má talent - takže budu mít pořád co dělat. Ale mimo to pojedeme na dovolenou s rodinou Patricie Pagáčové a také se chystám se svou ženou a malým do Barcelony. Budeme cestovat a věnovat se jeden druhému.

Chápu, takže duševní hygiena.

Potřebujeme doplnit časové mezery, které vznikly kvůli mé práci. Ale já svoji práci miluji nade všechno. Nerouhám se a nestěžuji si, že by toho bylo hodně a byl bych unavený. Tak to není. Člověk se jen potřebuje nadechnout, zjistit, jestli mu to všechno bude chybět, a znovu se na práci těšit, aby ho to nevysávalo. Jsem přesvědčený, že to nastane a práce mi bude chybět, protože jsem na ní závislý. Ale teď bych rád investoval nějaký čas také do rodiny.

Jak tě otcovství změnilo? Máš třeba větší strach, obavy? Jsi obezřetnější nebo zodpovědnější? Roman Tomeš například říká, že ho to poženštilo.

Určitě ano! Člověk prostě zjistí, že někoho miluje nade všechno, víc, než sám sebe, a také upřednostňuje potřeby někoho jiného před těmi svými. Můžu mít hlad, můžu být vyčerpaný, může se mi chtít spát nebo jít někam s kamarády - normálně by to byla má priorita, ale v tuto chvíli všechno upozaďuji. Pro mě je syn na prvním místě. Jsem schopný pro něj udělat cokoliv a miluji ho. Moje potřeby jdou stranou.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený 𝗗avid 𝗚ránský (@davidgransky)

Tak to má každý rodič.

Navíc ženy-maminky, ty to mají ještě o level výš. Takže ano, určitě nás to s Nikčou změnilo. Zjistíš, jak je ta láska naprosto bezmezná a obrovská. Je to něco, co jsem do té doby nepoznal - a to svoji ženu miluju. Ale je to taková ta partnerská láska. Mám o ni také strach, ale o to dítě je to extrém. Bojím se všeho a bojím se pořád. Já bych za něj dýchal. Kdybych věděl, že má něco přijít, stoupnu si před něj a budu ho chránit vlastním tělem.

Jak moc v něm vidíš sebe? Promítáš si do něj sebe samého?

Určitě, promítám. Hodně v něm vidím svoji ženu, což mi vůbec nevadí, naopak. Miluji svoji ženu a je krásná. Má třeba její oči. Povahou bude možná po mně, když poslouchám, co vypráví moje máma. Ale samozřejmě, že rodiče vidí ve svém dítěti častokrát sebe i v situacích, kdy to tak vůbec není. Je to spíš uvědomění, že naše dítě je součást nás dvou a že také pochází z nás obou a z naší lásky. Člověk tam podvědomě chce vidět sebe. Ale je to osobnost sama o sobě.

Budete syna chránit před světem showbyznysu, nebo naopak?

Zatím to nijak neřešíme. Je miminko a ta vypadají všechna podobně. A abych mu už v porodnici dával na fotkách smajlíka přes obličej, to určitě ne. Malého na sociálních sítích normálně ukazujeme. Občas jdeme po ulici a lidé si nás fotí. Tomu se podle mě nedá zabránit. Raději syna ukážu já sám a v situaci, která je nám příjemná, než aby nás paparazzi fotili na sílu. Stejně by si ho nakonec našli.

Některé známé osobnosti děti neukazují - ani na sociálních sítích. Například Marta Jandová.

Každý ať se rozhodne sám, zda své dítě veřejnosti ukáže. Stejné je to s výchovou. Myslím, že by do toho nikdo cizí neměl mluvit a udělovat nevyžádané rady. Každý si svůj systém a klíč najde sám. Děláme to tak, jak nám to přijde přirozené. Nechceme se do ničeho nutit. Teď od nás společnost očekává, že budeme dítě schovávat? Že je to trend? Kdepak, na to my nehrajeme.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články