David Koller o životě po 60: Musel jsem změnit jídelníček, začít cvičit a přestat se opíjet do půlnoci

David Koller o životě po 60: Musel jsem změnit jídelníček, začít cvičit a přestat se opíjet do půlnoci
Zdroj: Herminapress
David Koller se svou třetí manželkou Annou, se kterou má nejmladšího tříletého syna Davídka. Společně se ruku v ruce objevili v pražském Cafe Mozart na křtu knihy jejich společného kamaráda.Anna si brala Davida Kollera v roce 2020.Zpěvák David Koller přišel pokřtít knihu Láska je na houby svého kamaráda Václava Lásky (vlevo).Krásná Anna je od Davida Kollera mladší téměř o tři desetiletí.+ 8 fotek+ 9 fotek

Frontman kapely Lucie a Kollerband, zpěvák David Koller (62), je čtyřnásobným otcem a dvojnásobným dědečkem. V rozhovoru pro Lifee.cz vypráví, jak se svými dětmi v létě tráví čas, zda chodí na houby a kdo u nich doma vlastně vaří. Proč se rozhodl po šedesátce začít držet dietu? A vzpomenul také na dramatickou příhodu ze svého vlastního dětství, kdy ho chtěl v šesti letech do lesa zatáhnout místní podivín.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 03. 08. 2023 12:00

Zpěvák David Koller (62) je otcem čtyř synů, přičemž jeho nejmladší syn David má tři roky. Mimo to je zpěvák také dvojnásobným dědečkem - jeho syn Adam má tříletého chlapce a roční holčičku s dcerou zpěváka Kamila Střihavky, Evou.

Koller si pochvaluje soužití se svou současnou třetí manželkou Annou (35), která ho také doprovodila na křest knihy Václava Lásky, Láska je na houby. Manželé zde ochutnali originální houbový likér nebo houbové jerky a v rozhovoru pro Lifee.cz David Koller také zavzpomínal na své dětství.

Zpěvák totiž pochází z pěti dětí, má dva bratry a dvě sestry, přičemž právě jedna z jeho sester mu v šesti letech dost možná zachránila život. Přitom šlo jen o nevinnou procházku do lesa na houby. "Představte si, že v lese potkáte nějakého starého pána, který vás začne za ruku táhnout pryč, ať jdete k němu domů, že vám něco ukáže... byl to starší pán od nás z vesnice, my jsme ho se ségrou znali," vypráví David Koller v našem letním rozhovoru.

David Koller dětem vaří z hub. a ony to nejí

Davide, jak to máte s letními aktivitami? Chodíte s celou rodinou na houby?

Na Mikulovsku, kde jsem ještě pořád trošku zaháčkovaný, jsem párkrát na houbách byl. Jednou nám tam vykradli auto - úplně zbytečně. Ale přiznávám, že kovaný houbař nejsem. Když jsem dříve jezdíval na Kutnohorsko na chalupu po mámě, tam jsem chodil na houby častěji, protože tam bylo víc lesů.

Byl tam pestřejší výběr míst.

Ano. Tady máme všude vinohrady a musíte sednout na kolo nebo do auta, odvézt se někam, a to už mi nepřijde jako takové vzrůšo. Nicméně přiznávám, že v určité fázi svého života jsem na houby chodil.

Jaká jídla z hub máte rád a jaká zase milují vaše děti?

Třeba takovou bramboračku nebo houbovou omáčku. Moje děti ale houby nejí. Člověk je z toho potom trochu šílený, že udělal takové náročné a skvělé jídlo, a děti to nakonec nechtějí.

Vaříte početné rodině vy sám?

Také, ale většinou to nechávám spíše na své ženě. Ale ano, s houbami vaříme. Moje specialitka jsou například smažené bedly obalované v trojobalu. Často si dělám také žampiony na másle s kmínem. Ale to jím většinou také sám, někdy se přidá moje žena. Tahle jednoduchá jídla s houbami mám rád.

Davida Kollera chtěl v šesti letech unést podivín

Během křtu knihy Láska je na houby jste dnes zmínil, že jste měl v šesti letech v lese nepříjemný zážitek. O co přesně šlo?

Možná jsme byli se ségrou jen vyděšené malé děti, ale představte si, že v lese potkáte nějakého starého pána, který vás začne za ruku táhnout pryč, ať jdete k němu domů, že vám něco ukáže... byl to starší pán od nás z vesnice, my jsme ho se ségrou znali. Ale pořádně nás tenkrát vylekal.

Kdo vás zachránil?

Byl jsem tam právě se ségrou, kterou on ale nejprve neviděl. Když ji zmerčil, ségra přiskočila a odtáhla mě pryč.

David Koller po šedesátce drží dietu a cvičí

Co vás letos čeká na koncertních pódiích?

Aktuálně s mou kapelou Kollerband hrajeme o sto šest. Měli jsme také pár koncertů s Lucií, ale s mou kapelou teď hrajeme několikrát do týdne - možná až moc. Ale baví nás to. Lidé potom říkají, že je ta kapela "tight", což znamená, že je pevná, sounáležitá, všechno spolu. To je skvělé. Také jsme si zahráli tři koncerty s Jasnou pákou. Michal Ambrož nám loni odešel, proto jsme si dali pár koncertů na jeho vzpomínku. A možná, že si takhle čas od času zahrajeme, abychom ty písničky trochu provětrali. Jsou to pořád stejně dobré písně.

Před dvěma lety jste oslavil šedesátiny. Je to náročnější, hrát po šedesátce?

Ptáte se dobře. Musel jsem trošku změnit jídelníček, protože látková výměna je pravděpodobně pomalejší. Obecně cítím, že tělo je pomalejší. Začal jsem také trochu cvičit.

Znamená to, že jíte méně smaženého a více zeleniny?

Jím všechno, ale končím v šest hodin večer. Neopíjím se do půlnoci.

A cvičíte?

Ano, k tomu také cvičím. Není to úplně posilovna, je to spíš taková potírna. Cvičí se tam s vahou vlastního těla a mám k ruce člověka, který má přehled o tom, co jsem posiloval včera nebo předevčírem. Chodím tam dvakrát nebo třikrát týdně a dělá mi to moc dobře.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články