Dcera Jiřího Dvořáka a Báry Munzarové, Anna v nové roli princezny: V civilu byste mě nepoznali, oblékám se jako bezdomovec z 80. let

Dcera Jiřího Dvořáka a Báry Munzarové, Anna v nové roli princezny: V civilu byste mě nepoznali, oblékám se jako bezdomovec z 80. let
Zdroj: Herminapress
Dcera Jiřího Dvořáka a Barbory Munzarové, Anna Dvořáková, se objeví v novém historickém seriálu Eliška a Damián.Anna Dvořáková nebude mít v roli princezny Eleonory nouzi o nápadníky.Anna Dvořáková má herectví v genech, rodiče a prarodiče zkrátka nezapře.Mladá herečka Anna Dvořáková říká, že šaty jsou těžké, ale na korzet se dá zvyknout.+ 12 fotek+ 13 fotek

Dcera herce Jiřího Dvořáka (56) a herečky Barbory Munzarové (51), Anna Dvořáková (21), pokračuje v rodinné tradici a vrhá se do světa filmu. Nově ji budeme moci vídat na televizi Prima v novém seriálu Eliška a Damián. V rozhovoru pro Lifee.cz mladá herečka popisuje, jak ji ovlivnil vztah se slavnými prarodiči, Luďkem Munzarem (†85) a Janou Hlaváčovou (85). Proč má z babičky trému? A z čeho mívá Anna nesnesitelné úzkosti?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 08. 08. 2023 12:00

V sobotu 2. září startuje na obrazovkách televize Prima nový dobový seriál Eliška a Damián. Dcera Jiřího Dvořáka (56) a Barbory Munzarové (51), Anna Dvořáková (21), se objeví v roli princezny Eleonory.

Jak nám mladá TikTokerka a herečka v rozhovoru prozradila, s učením scénáře jí pomáhá také babička Jana Hlaváčová (85). "Babička je skvělá a podporuje mě, dokonce mi někdy také nahazuje texty, když jsme spolu. Je skvělé, že spolu máme zábavu. Mívám před ní velkou trému, když spolu zkoušíme texty - přece jenom je to profesorka na DAMU. Ale na druhou stranu, pořád je to babička," vypráví sympatická usměvavá Anna.

Anna Dvořáková v novém seriálu

Anno, jaká je vaše princezna? Prý je to velmi inteligentní a pokroková žena.

Eleonora je chytrá, mazaná. Všem chce pomoct, ale zároveň má ráda porušování pravidel, protože princeznovský život ji trochu nudí. Shodli jsme se, že kdyby nebyla princezna, tak si jde s klukama zakopat fotbal. Umí být velice vznešená, pokud je to potřeba. Zároveň ví, že je velice inteligentní a není nejlepší nápad dávat to najevo. Někdy je lepší hrát nevinnou princeznu.

Když nabídka přišla, nebyl to pro vás šok?

Byl to trochu šok. Původně jsem dělala zkoušky na úplně jiný seriál, ale řeklo se mi jako hotová věc, že prostě budu princezna, protože ta role se na mě hodí. Řekla jsem si: "Tak dobře!" Začala jsem se o tom seriálu dozvídat víc a nakonec mě to nadchlo. Jsem za tu roli opravdu ráda.

Máte se svou Eleonorou nějaké společné vlastnosti?

Ano, někdy bych se do ní docela ráda převtělila, protože dnes jsem byla hrozně nervózní - ukázat se novinářům. Eleonora je oproti mě hodně sebevědomá, dobře ví, že je princezna a zaslouží si dobré zacházení. Já s ní mám společné to, že jsem zvědavá a baví mě zkoušet nové věci a být spontánní.

Co říkáte na historickou módu?

Je to krásné, ale nechápu, jak v tom ty holky mohly vydržet celý den. Je to těžké, ale člověk si na to po chvíli začíná zvykat. Na korzet jsem si třeba zvykla a teď už se cítím poměrně pohodlně.

Anna Dvořáková a herci, kam se podíváš

Jaké oblečení nosíte ráda v civilu?

V civilu byste mě asi nepoznali, protože se často oblékám ve stylu bezdomovce ze 70. a 80. let. Nosím hodně věcí ze sekáče a kradu oblečení mámě a babičce. Mám také ráda oversize kousky a se svým stylem mě baví experimentovat. Občas si nakreslím nějaké modré ornamenty nebo srdíčka na obličej. Myslím, že jsem v tomhle docela dost jiná, než je Eleonora.

Jak ovlivnili prarodiče váš umělecký vývoj?

Babička je skvělá a podporuje mě, dokonce mi někdy také nahazuje texty, když jsme spolu. Je skvělé, že spolu máme zábavu. Mívám před ní velkou trému, když spolu zkoušíme texty - přece jenom je to profesorka na DAMU. Ale na druhou stranu, pořád je to babička. Navíc mi říkala, že to dělám skvěle, že se jí to líbí a těší se, až se na seriál podívá.

Plánujete si zahrát také s tátou?

Neplánujeme nic, ale třeba se to někdy stane. Zatím jsem taťku na place jen slyšela, ale vlastně jsme se nikdy nepotkali.

Schválil vám tu roli?

Ano. Přijde mu, že se na mě hodí.

Neděsí vás trochu svět showbyznysu?

Z jedné strany mě to děsí opravdu hodně, protože když je někde hodně lidí, tak mívám velké úzkosti. Jsem z toho nervózní. Na druhou stranu jsem mezi tím vyrůstala, takže mě asi jen tak něco nerozhodí.

Sleduje mě Amerika, ale žiju v Česku

Anno, žijete v Česku, nebo jste žila také v zahraničí?

Nebyla jsem v Americe nijak dlouho, ale mám tam nějaké zázemí a točím videa v angličtině. Většina mých sledujících je z Ameriky. Nicméně je to tak, že žiju v Česku.

Zůstanete dál TikTokerkou, nebo budete víc herečka?

Neříkala bych, co budu víc nebo co budu méně. Prostě budu dělat to, čeho bude zrovna víc a co mě bude víc bavit. Toho se budu držet.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články