Fešák Adam Vacula ze Zlaté labutě: Mám rád sebevědomé holky, ale musejí mít také smysl pro rodinu

Adam Vacula je hvězdou seriálu TV Nova Zlatá labuť.Seriálový Petr Kučera (Adam Vacula) se svou Bárou Veselou (Marta Dancingerová).Petr Kučera je charismatický gentleman z bohaté rodiny.Herec Adam Vacula říká, že podobně jako Petr Kučera odděluje osobní život od toho pracovního.+ 13 fotek+ 14 fotek

Herec Adam Vacula (35), kterého můžeme znát ze seriálu Zlatá labuť jako gentlemana Petra Kučeru, promluvil v rozhovoru pro Lifee.cz o svých několika vášních - boxu, cestování nebo focení. Jaký typ žen mu imponuje? A jak vypadají fotky, na které je nejvíce pyšný?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 23. 03. 2023 13:41

Seriálový Petr Kučera se v obchodním domě Zlatá labuť zamiluje do Báry Veselé. Je to drzá holka z ulice, která se nepáře s autoritami. Vyhledává také Adam Vacula podobné typy dívek?

„Mám rád holky, které mají svůj názor, jsou sebevědomé a vědí, co chtějí. A zároveň mají smysl pro rodinu. Takže takové, které to mají svým způsobem vyvážené," vysvětluje v našem rozhovoru sympatický herec, který podle médií chodí už pár týdnů s předloňskou vítězkou kulinární show MasterChef Veronikou Beskydiarovou alias Besky (29).

Adam Vacula o psychologii postav

Dočetla jsem se, že jste vystudoval psychologii. Pomáhá vám to v práci?

Vystudoval jsem sociální práci se zaměřením na aplikovanou psychoterapii a komunikaci, takže jsem pracoval v různých sociálních sférách. Ale herectví je o něčem úplně jiném.

Co to tedy znamená?

To znamená, že se svým způsobem zaměřuji na postavy, které jsou vymyšlené, nikoli reální lidé.

Známe vás teď hlavně coby charismatického gentlemana Petra Kučeru ze seriálu Zlatá labuť. Našel jste s ním nějaké společné rysy?

Ano, hledal jsem je. Ale co mi na Petrovi přijde zajímavé, je konflikt nebo střet zájmů, který řeší - tedy co chce ve svém životě on, Petr, a co musí řešit jako Kučera. Tento jeho konflikt mi přijde dramatický a velmi zajímavý.

Řešíte něco podobného ve svém životě? Adam-herec a Adam-muž?

No jasně. Člověk se vždycky snaží dávat tyto věci na misku vah a hledat kompromisy.

Je teď o vaši osobu větší zájem ze strany fanynek?

Žádný velký zájem zatím nepociťuji.

Takže vám žádné dopisy nechodí?

Občas něco přijde, třeba i sem do Divadla pod Palmovkou. Snažím se na to odepisovat.

Je vám to příjemné?

Určitě ano.

Nejste introvertnější povahy?

To je zajímavé. Ve svých 35 letech jsem zjistil, že jsem větší introvert, než jsem si myslel. Proto tomu nevěnuji větší pozornost. Snažím se dělat dobře svoji práci.

Adam Vacula o ženách a svém těle

Vaše postava se v seriálu zamiluje do Báry Veselé, která je velmi výřečná a od rány. Máte rád podobné ženy i v osobním životě?

Na Petrovi mě právě baví, že je to člověk z úplně jiného prostředí a potkává se s Bárou, s holkou z ulice. Tenhle střet dvou světů mi přijde moc hezký. To je asi tak všechno, co bych k tomu mohl říct.

A máte tedy rád drzé holky?

Ano, mám rád holky, které mají svůj názor, jsou sebevědomé a vědí, co chtějí. A zároveň mají smysl pro rodinu. Takže takové, které to mají svým způsobem vyvážené.

Máte rád nějaký styl oblékání u žen? Nebo třeba barvu vlasů? Účes?

Když je ten styl osobitý, tak je to asi v pořádku.

Petr Kučera v seriálu kouří, ale nám připadáte spíše jako sportovní typ. Jak to tedy je?

Kouřil jsem hodně dlouhou dobu, ale protože jsem začal boxovat a věnovat se tomu docela často, tak už opravdu kouřím jen jako Petr Kučera.

Promítá se nějak natáčení do vašeho životního stylu?

Méně spím, ale snažím se mít tréninky tak, jak jsem je měl předtím. Když je potřeba, tak si přivstanu a na trénink jdu ještě před natáčením.

Občas se svým tělem pochlubíte na Instagramu. Jak moc je pro vás fyzický vzhled důležitý?

Moc to neřeším. A jestli tam nějaká fotka je, tak pochází z natáčení nebo z dovolené. Ale není to cílené.

Takže cvičíte zkrátka proto, abyste se cítil dobře.

To rozhodně. Je to takové odřezávání zbytečného tuku z mozku, který se nám všem za den nahromadí. Já se ho takto snažím vyčistit a mám to jako jistou formu mentální hygieny.

Máte nějaké speciální kosmetické studio, kde se vám starají o pleť, vlasy nebo vousy?

O tohle já se vůbec nestarám. Jde to mimo mě. Dám si ráno jen sprchu a jdu.

Adam Vacula jako vášnivý fotograf

Věnujete se také fotografii. Jak se to stane, že herec začne fotit?

Asi jsem potřeboval trochu autorštěji přistoupit k životu. Přeci jen to, co děláme na jevišti, je pouze interpretační práce. Proto jsem měl potřebu vzít věci více do svých rukou a něco vytvářet. Vzal jsem foťák, začal fotit a baví mě vytvářet si svůj vlastní deník. Bez sebemenších úprav, filtrů nebo editací. Mám rád, když jsou ty fotky syrové a na maso. Je to také jistá forma relaxace, zastavení a meditace. S tím vším, co se děje, tak trošku zastavit čas.

Jste na něco vyhraněný? Krajinky nebo portréty?

Baví mě poruchová fotografie. Baví mě, když ty fotky nejsou dokonalé. Dokonalosti kolem sebe máme strašně moc a jsme jí posedlí, takže mě baví černobílá nebo street fotografie, protože často cestuji. Rád cestuji sám a ten foťák mě doprovází a umožňuje mi dostat se blíž k lidem, kteří v těch zemích žijí. Rád fotím také abstraktnější věci. Je to od každého něco. Třeba zrovna tady, v Divadle pod Palmovkou, jsem vystavoval portréty a momentky svých kamarádů herců.

Váže se k některé z nich zajímavý příběh?

Třeba fotka Anny Kameníkové, která vznikla po premiéře Višňového sadu. Myslím, že byla vyfocená ve 4.15 ráno.

Sluší jí to tam?

Sluší, ale vůbec o tom neví. A to je na tom nejlepší.

Ví vůbec, že zde visela?

O tom ví, byla tady.

Máte nějaký nesplněný fotografický sen?

Ten jsem si právě touto výstavou splnil. A chtěl bych v tom pokračovat, až přijde vhodná příležitost. Třeba bych chtěl jednou vydat fotoknihu polaroidů, kterým se také věnuji. Uvidíme.

Pozval byste čtenáře také na nějaké představení? Ve které hře vás mohou vidět?

Třeba na představení Romeo a Julie 2022, které je o závislosti na sociálních sítích. Před chvílí jsme jej hráli pro základní a střední školy a večer ho hrajeme znovu.

Co na to středoškoláci říkají?

Na základě těch workshopů, které pro ně máme nově připravené, se dozvídám zajímavé věci. Někdo o tom chce mluvit více, jiný méně. Někdo se před svými spolužáky třeba stydí. Ale vždycky se tam najdou jedinci, které to zajímá a které svět sociálních sítí straší. Je potřeba, aby si detox od sociálních sítí dávali často, protože ta hranice - realita nebo virtuální svět - dnes začíná být docela téma.

Související články

Další články