Besky z MasterChefa o výrazné proměně těla: Ve fitku mě potkáte pětkrát týdně a jím low carb stravu

Besky z MasterChefa o výrazné proměně těla: Ve fitku mě potkáte pětkrát týdně a jím low carb stravu
Zdroj: Herminapress
Takto dnes vypadá Besky, vítězka loňské řady soutěže MasterChef Česko.Besky je dnes součástí Víkendové Snídaně na TV Nova.Před třemi lety Besky zaběhla extrémní závod Spartan Race na Lipně.Spartan Race absolvovala Besky už v roce 2016.+ 6 fotek+ 7 fotek

Talentovaná kuchařka Veronika Beskydiarová alias Besky (29) prošla v krátkém období velkou proměnou. Jak vysvětluje v rozhovoru pro Lifee.cz, ke zpevněné a štíhlejší postavě si dopomohla low carb stravou a sportem, jehož je velkou fanynkou. Pro staronový životní styl se nadchla natolik, že se hodlá vrátit i k sérii extrémních závodů Spartan Race.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 25. 12. 2022 08:00

Jak Besky vysvětlila svým fanouškům na Instagramu, za její proměnou stojí uvolnění pandemických restrikcí. Veronika sport milovala odjakživa, ale přiznává, že během dvou let covidu, kdy se nikam moc nesmělo, tak trochu zlenivěla a energii věnovala kariéře v oboru gastra. Vždyť mezitím stačila vyhrát soutěž MasterChef a vydat svoji první kuchařku Vaříme nebesky.

Teď se Besky vrací ke svému původnímu životnímu stylu a pochvalné komentáře se jen hrnou. „Ve sportu žádný cíl nemám, i když možná půlmaraton zní fajn," zamýšlí se sympatická brunetka v našem rozhovoru.

Máte skvělou postavu a moc vám to sluší, což je to patrné i  z reakcí vašich fanoušků. Je o vás známo, že hodně cvičíte, ale držíte také nějakou dietu?

Jeeej, děkuji, vážím si mnoha komplimentů, které opravdu neutuchají. Myslím, že je to zejména proto, že fanouškům dávám najevo, že všechno se dá, když chceme, a všechno je jen v hlavě. Baví mě to ukazovat na mém příběhu. Cvičím hodně, určitě mě ve fitku potkáte 5x do týdne, baví mě to, ale není to nic nového, jen klasika, ke které jsem se po dvou letech vrátila. Jídelníček u mě jednoduše vypadá tak, že se snažím držet low carb stravu, ale pokud to někdy přes den neklapne, nevadí, protože mé tréninky jsou někdy docela ostré, čili spálím jakýkoli prohřešek.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený BESKY (@besky.vero)

Vaše postava se změnila, mělo to vliv také na úbytek kilogramů? Nebo figuru jen formujete v posilovně?

Jak už jsem vícekrát říkala, sportuji celý život, takže to tělo základ má a jakmile začnu dávat silové tréninky, tak se svaly začnou probouzet a ukazovat. Takže základ mých tréninků je určitě ten silový a pak dodatečné cardio.

Znamená to, že byste se zase ráda vrátila k extrémním závodům? Jaký je teď ve sportu váš cíl?

Jasné, Spartan Race je láska, určitě si ho ještě párkrát zaběhnu. Momentálně jsou „k mání“ jen zimní závody a to není to, co bych chtěla zažít. Nemám moc ráda běh ve sněhu, neboli - počkám si na nějaký jarní nebo letní termín. No, už teď se těším! Ve sportu žádný cíl nemám, i když možná půlmaraton zní fajn.

Před pár dny jsme se dočkali nového vítěze soutěže MasterChef. Sledovala jste tuto řadu? Jak byste ji zhodnotila?

MasterChef stoupá, ať už na sledovanosti, nebo na propracovanosti, stále výš a výš. Baví mě a mám radost, že se těší tak velké oblibě. Tato řada byla o něco delší než ta naše a trochu jsem jim to i záviděla, hned bych si to zase celé zopakovala.

Nedávno vám vyšla první kniha Vaříme nebesky. Jaké na ni zatím máte reakce a co si na ní lidé nejvíce pochvalují?

Vaříme nebesky je nebeská. Je to mé vysněné dílo, na které jsem velmi hrdá, a myslím, že když ji někdo drží v rukou, pochopí proč. Recepty, které fakt fungují a jsou z dostupných surovin, byl pro mě základ. A je to také přesně to, na co mám největší a nejlepší feedback. Když lidé čtou mé recepty, nemají pocit, že by to nezvládli. Jejich jednoduché podání a jasný vizuál dává každému pocit, že to uvaří s lehkostí.

Které vánoční cukroví byste tedy doporučila péct úplným začátečníkům?

Když jsem se začala seznamovat se světem gastronomie a zejména se světem pečení a bála jsem se, abych něco nezkazila, začínala jsem nepečenými raw dortíky. Tam jsem se učila zdobit a pracovat se surovinami. Proto bych doporučila začít něčím nepečeným, skvělé jsou třeba české šuhajdy. Naučíte se správně rozpustit čokoládu ve vodní lázni a připravíte si oříškovou náplň, kterou pak vesele můžete použít i do štrúdlu nebo moravských koláčů. Pokud by si ale čtenáři chtěli opravdu něco upéct, doporučím oříškové hvězdičky, které jsem nyní připravovala ve Víkendových Snídaních.

A které vánoční cukroví máte vy osobně nejraději?

Vanilkové rohlíčky! Těch bych dokázala sníst kila. A v těsném závěsu je linecké.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články