Karel Jirák z Devadesátek: Než jsem začal posilovat, dostával jsem samé role feťáků a blbečků

Karel Jirák z Devadesátek: Než jsem začal posilovat, dostával jsem samé role feťáků a blbečků
Zdroj: Lifee.cz/Martin Procházka
Herec Karel Jirák se objevil na akci, která měla za cíl podpořit onkologicky nemocné děti. Společnost mu dělala Tereza Bebarová.Karel Jirák ve společnosti zakladatelů iniciativy Dortem proti rakovině.Společenské události velel cukrář Josef Maršálek z oblíbeného pořadu Peče celá země.Karel Jirák si zde vyzkoušel zdobení cupcaků a malých dortů.+ 4 fotky+ 5 fotek

V seriálu Devadesátky si Karel Jirák zahrál Marcela Štillera, který byl u obou útoků na ženu Ivana Jonáka a byl odsouzen ke třinácti letům vězení. Webu Lifee.cz mladý herec prozradil, že ho překvapily ohlasy na jeho roli, a rozpovídal se i o tom, jak fitko ovlivnilo jeho kariéru.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 13. 04. 2022 12:00

„Na to, že jsem měl v Devadesátkách malou roli, jsou ohlasy docela velké. Až jsem se divil. Je mi 27 let, narodil jsem se v roce 1995, takže jsem tu dobu nezažil. Ale věřím, že na lidi, kteří tehdy byli na světě, měl seriál velký dopad, protože v něm viděli své mládí," myslí si Karel Jirák, který se objevil v díle nazvaném Král diskoték. Do poslední chvíle se tajilo, kdo bude hrát Ivana Jonáka. To bylo na place skutečně top secret," prozrazuje herec.

Postava Karla Jiráka žije - a je na svobodě

Mrazení a velmi zvláštní pocity v něm vyvolalo také zjištění, že odsouzený Marcel Štiller stále žije - a aktuálně se pohybuje na svobodě. „Během natáčení jsem o něm samozřejmě na internetu hledal více informací a tolik toho nebylo. Jen na mě vyskočilo, že byl před pár lety propuštěn z vězení. Řekl jsem si jen: ,Děj se vůle boží!'" směje se Karel Jirák.

Svaly přihrávají Karlu Jirákovi nové role

Herec se ve volném čase věnuje práci na své figuře. Do fitka chodí pravidelně a svaly má opravdu vypracované. „Zatím mi to vychází. Za poslední půlrok jsem docela zhubnul a teď se to snažím zase dohnat. Dokud jsem nezačal cvičit, dostával jsem samé role blbců a feťáků," vysvětluje, že to vlastně dělá pro kariéru - a zřejmě úspěšně. Na konci dubna čeká Karla Jiráka premiéra filmu Promlčeno s Karlem Rodenem v hlavní roli a v létě jde do kin nový film Řekni to psem, kde se také objeví.

Dort si Karel Jirák dopřeje klidně i k večeři

S hercem jsme se paradoxně setkali na akci plné lahodných dortů Josefa Maršálka. Karel se prý nežinýruje a dort si s chutí dopřeje. Dám si dort nejen ke kafi, ale klidně i k večeři. Dortů se tak snadno nevzdám. To si raději v tom fitku pobudu o kousek déle," směje se a k dobru přidává nedávnou příhodu. „Táta i máma měli narozeniny, takže se koupil dort. Byl výborný a z celé rodiny jsem ho snědl nejvíc. V podstatě jsem ten dort koupil pro sebe," směje se.

Karel Jirák se objevil mezi známými osobnostmi, které podporují projekt Dortem proti rakovině. Ten nabádá ke koupi těchto zákusků a finanční výtěžek putuje onkologicky nemocným dětem.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články