Karel Vágner slaví 80: Na slavného tátu dojemně zavzpomínal syn Josef a prozradil, čím mu dělá největší radost

Karel Vágner slaví 80: Na slavného tátu dojemně zavzpomínal syn Josef a prozradil, čím mu dělá největší radost
Zdroj: Herminapress
Muzikant Karel Vágner se svou čtvrtou ženou Katinou Papadopulosovou, matkou Josefa a Anny.Syn Josef Vágner už má sám dvě dcerky, o které se dědeček Karel nadšeně stará - prý několikrát do týdne.Vnučka Amélie je starší dcerou Josefa Vágnera. Tahle jí to sluší s dědečkem a babičkou.Stanislav Hložek a Karel Vágner na fotografii dost možná pomáhají Josefovi s textem písně Holky z naší školky.+ 7 fotek+ 8 fotek

Karel Vágner, autor nesmrtelných hitů, jako jsou Holky z naší školky, Duhová víla či Hej, mistře basů, slaví v úterý 22. března 2022 osmdesáté narozeniny. Při této příležitosti na něj pro Lifee.cz zavzpomínal jeho syn Josef Vágner (31). Co ty dva momentálně nejvíc pojí a jak Josef vzpomíná na dětství ve slavné rodině?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 22. 03. 2022 08:00

Čtvrtou ženou muzikanta Karla Vágnera byla gymnastka řeckého původu Katina Papadopulosová, se kterou si pořídil syna Josefa a dceru Annu. Zatímco z Anny se stala baletka, Josef je úspěšným muzikálovým hercem, jenž po boku slavných zpěváků účinkoval už jako malý kluk.

Karel Vágner je rád, že jubileum oslaví se vší parádou

„Mám za tátu radost, že má tohle jubileum spojené i s tím, že dostává státní vyznamenání – všechna politika stranou. Myslím, že se prostě hezky všechno se vším sešlo a vydařilo," libuje si táta dvou dcer, starší Amélie a mladší Jasmínky.

Podle Josefa byly dlouhé restrikce spojené s pandemií covidu poměrně velkým zásahem do života Karla Vágnera. Proto je teď nadšený, že se společnost kultuře zase otevírá - a významné jubileum může se vší parádou oslavit. Viděl jsem na něm, jak byl poslední roky smutný z toho, že nemůže chodit do společnosti a potkávat se s kamarády. To si teď může pořádně vynahradit a narozeniny oslavit ve velkém stylu," říká Josef Vágner.

Táta vždy roztaje, když vidí naše dcery, libuje si Josef

Tátovi podle něj dělá největší radost, když ji může dělat ostatním. Proto je pro něj dnešní jubileum tak důležité. Když se Josefa Vágnera zeptáme na okamžiky, které s tátou nejraději sdílí, celý se rozzáří. „Táta absolutně roztaje pokaždé, když vidí naše dcery. To je aktuálně jeho největší, nejupřímnější a nejobyčejnější radost," směje se Josef a vzápětí lehce zvážní. Tedy, jen na oko.

Abychom tátu jenom nechválili, tak s těmi procházkami je to u něj horší. Pokud ho můžu trochu pokárat, tak on nám poněkud zlenivěl," posteskne si Josef. Má jedno konkrétní oblíbené místo na gauči, které už je hezky prosezené. Vždycky, když jsou u něj vnučky na návštěvě, což bývá i několikrát do týdne, tak se jimi na tom gauči nechává moc rád obklopovat," líčí Vágner mladší.

Holky z naší školky vydělaly Karlu Vágnerovi na barák

A jak jsou na tom holky se vztahem k muzice? „Naše děti něco neustále poslouchají. Třeba Holky z naší školky, to mám ověřené i ze svých vlastních koncertů. Až se divím, kdo všechno tu písničku pořád zná. Ta je nesmrtelná," směje se syn Karla Vágnera. Ten se nedávno v pořadu 7 pádů Honzy Dědka nechal slyšet, že kdysi s oblibou říkal, že mu Holky z naší školky vydělaly na pěkný rodinný dům i s bazénem.

„Když jsem byl malý, tátově slávě jsem moc nepodléhal. Myslím, že jsem k tomu byl tak vedený. Všichni ti známí lidé pro mě byli tety a strejdové. Já si z toho nic nedělal, naopak. Ani ve škole jsem neměl problém s tím, že jsem z trochu jiného prostředí. Všichni kolem mě se chovali normálně, takže nebyl důvod," libuje si Josef.

Celá rodina pohromadě? Tak velký stůl neexistuje!

Josef potkával všechny „strejdy a tety" hlavně na fotbalu, v  Amfoře, kde byl táta v minulosti velmi aktivní. Nejintenzivnější vzpomínky na dětství mám s tátou spojené právě s fotbalem. Každý víkend jsme vyráželi po republice a také po světě na fotbalové zápasy Amfory. Tam jsem se potkával se všemi těmi legendami," vzpomíná Josef.

Stihne se vůbec někdy kompletně sejít celá rodina Vágnerů? Na to vždycky odpovídám, že takhle velký stůl neexistuje a že je to možná i dobře. Potkáváme se po částech při různých příležitostech. Vždy v jiném seskupení, právě podle těch příležitostí. Když už se máme potkat všichni, je to spojené s nějakým jubileem. Třeba dnes, to se určitě uvidíme," ubezpečuje Josef, který je tak trochu ve stresu kvůli dárku pro tátu. "Jsem člověk, který dárky řeší na poslední chvíli. Je možné, že až budou čtenáři Lifee.cz číst tenhle článek, já pro tátu pořád nic mít nebudu," kaje se Josef Vágner.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články