Svatební inspirace podle celebrit: Karel Janák hledal nevěstu GPSkou, Josef Vágner raději odletěl do Řecka

Svatební inspirace podle celebrit: Karel Janák hledal nevěstu GPSkou, Josef Vágner raději odletěl do Řecka
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee.cz
Zpěvačka Tereza Kerndlová se vdávala v roce 2013. Prstýnky měla osázené drahými kameny, manikúru v pastelovém růžovém odstínu.Náušnice zvolila Tereza Kerndlová poměrně masivní.Svatební šaty zpěvačce vybíral stylista Filip Vaněk a byly skutečně pohádkové.Nevěsta režiséra Karla Janáka Romana Goščíková překvapila poměrně odvážnými šaty s průstřihy v oblasti bříška.+ 17 fotek+ 18 fotek

S příchodem romantických jarních měsíců se pomalu dostávají ke slovu svatby. Jak svůj velký den pojaly vybrané známé tváře? Kdo hledal unesenou nevěstu za pomoci GPS, jak vypadal svatební dort zpěváka Bohouše Josefa či šperky Terezy Kerndlové? A kdo na svatbu v Česku úplně rezignoval a raději se oženil v Řecku?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 17. 03. 2022 08:00

Svatby budou letos podle odborníků honosné a opulentní, protože končí restrikce spojené s pandemií covidu-19. My jsme pro vás vybrali zajímavé perličky, kterými se můžete během plánování svého velkého dne inspirovat. Už teď jsme zvědaví, jakými šaty nás letos v létě překvapí modelka Kateřina Sokolová. Jak potvrdila v našem nedávném rozhovoru, do příprav se právě teď hodlá naplno ponořit.

Tereza Kerndlová a její druhá svatba

Dva týdny po svatbě v Las Vegas uspořádala zpěvačka Tereza Kerndlová pro své blízké pořádnou moravskou veselku na statku svého táty Ladi Kerndla v okrese Blansko. Pozváno bylo na 150 svatebčanů, mezi kterými nechyběl ani prezident Miloš Zeman.

Za manžela Reného Mayera se zpěvačka vdávala po deseti letech vztahu v dlouhých krajkových šatech se závojem, které pro ni vybral stylista Filip Vaněk. Ten na svatbě samozřejmě nesměl chybět. Šperky zvolila nevěsta poměrně masivní, a to velké bílé náušnice s kameny, kterými byly posázeny také její zásnubní a snubní prstýnky. K nim zvolila pastelově růžovou manikúru. Vlasy Tereza Kerndlová vyčesala do slušivého drdolku.

Bohouš Josef sladěný s manželkou i dortem

V roce 2017 si zpěvák Bohouš Josef bral po čtyřech letech vztahu černovlásku Alenu Wicerzykovou. Obřad se konal v hotelu v Černé Hoře nedaleko Brna.

Snubní prstýnky manželé zvolili v jednoduchém klasickém provedení s jemnou rytinou a v případě nevěsty také s jemným kamínkem. Alena oblékla bílé šaty s dlouhými krajkovými rukávy a krajkovým dekoltem. Černé vlasy měla vyčesané dozadu, kde jí volně splývaly po ramenou a zádech. Pod šaty ukrývala vášnivě rudý podvazek, který ladil s její kyticí růží a zpěvákovou kravatou.

Pár se ovšem sladil také motivem not, jako symbolickou připomínkou hudby, která je před lety spojila - poznali se totiž v hudebním klubu. Šaty proto nevěsta ozdobila páskem s tímto motivem, měla ho také na nehtech a Bohouš zase na kapesníčku a kšandách. Noty a barevný akcent rudé barvy se opakoval také na třípatrovém svatebním dortu. 

A jaké laskominy se servírovaly na svatební tabuli? Kachní paštika se slaninovým kabátkem a omáčkou a také nezbytný hovězí vývar s játrovými knedlíčky. Další chody už probíhaly formou rautu, kdy si každý mohl nabídnout, na co má právě chuť. Nechyběly pštrosí medailonky ani sladký koutek pro milovníky dezertů.

Karel Janák hledal nevěstu pomocí GPS

Slavný režisér teenagerských komedií Karel Janák do toho v srpnu 2017 praštil s ředitelkou Divadla Radka Brzobohatého Romanou Goščíkovou. Obřad proběhl v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Horních Počernicích. 

Dort měli novomanželé rovněž třípatrový, přičemž byl celý ozdobený květy. Nechybělo tradiční rozbíjení talířů, házení rýže ani únos nevěsty. Karel Janák se podle informací webu Super.cz se zmizením své novomanželky vyrovnal po svém a coby správný moderní muž se ji rozhodl hledat za pomoci GPS.

Nevěsta Romana oblékla dlouhé bílé šaty se závojem a poměrně zajímavě řešeným krajkovým vrškem. Průstřihy zdálky budily dojem, že šaty oblékla na holou kůži a provokativně odhaluje boky a bříško. Ostatně, přesvědčte se sami v naší fotogalerii.

Josef Vágner dal přednost zahraničí

Pro úplně jiný druh veselky se v roce 2018 rozhodl syn legendárního hudebníka Karla Vágnera Josef. Ten se ženil v Řecku a tatínek zde pochopitelně nesměl chybět. Nevěsta Marlene měla s ohledem na horké počasí lehké bílé šaty s pořádně hlubokým výstřihem, ženich se zase vzdal saka - přeci jen, na pláž, kde obřad probíhal, se hodí spíše neformální dress code. Po obřadu následoval divoký večírek, na kterém se tancovalo a zpívalo až do brzkých ranních hodin.

Na fotografie z Vágnerovy tlusté řecké svatby, dort Bohouše Josefa nebo prstýnky Terezy Kerndlové se podívejte do naší fotogalerie. Jakou barvu měly střevíčky nevěsty Milana Drobného nebo svatební šaty modelky Petry Faltýnové?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články