Kristýna (33): Manželův snubní prstýnek jsem našla na místě, kde bych to rozhodně nečekala. Ještě teď je mi z toho zle

Kristýna (33): Manželův snubní prstýnek jsem našla na místě, kde bych to rozhodně nečekala. Ještě teď je mi z toho zle
Zdroj: Freepik

Když Týna zjistila, že její manžel neví, kde nechal snubní prstýnek, začala po něm pátrat sama. Prohledala koupelnu i tenisové kurty, kam si čas od času chodil zahrát tenis. Nakonec ho našla na velmi nečekaném místě.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 22. 09. 2021 13:00

Je zcela běžné, že se člověku čas od času něco ztratí. Někomu klíče od bytu, jinému třeba platební karta. Mému manželovi se někam zakutálel snubní prstýnek.

Manžel nemohl najít snubní prstýnek

Všimla jsem si toho zcela náhodou jednou u večeře. ,,Kde máš prstýnek?“ zeptala jsem se Pavla. ,,Asi v koupelně,“ odbyl mě. V danou chvíli mi to jako vysvětlení stačilo. Vzpomněla jsem si na něj zase až za pár dní a při první příležitosti jsem ho hledala na Pavlově prstě. ,,Tak už jsi ho našel?“ zeptala jsem se, když jsem zjistila, že ho na sobě nemá.

,,Co myslíš?“ ptal se hloupě. ,,Prstýnek. Už je to týden, co jsem ho na tobě neviděla,“ dala jsem najevo, že se mi to nelíbí. ,,Vždyť jsem říkal, že je asi v koupelně. Já si ho do vany sundávám,“ opáčil Pavel a dál se o tom odmítal bavit. Ten večer jsem si na náš rozhovor vzpomněla. Zrovinka, když jsem byla naložená ve vaně. ,,Tak v koupelně říkáš, jo?“ zamumlala jsem a pohledem pátrala kolem vany a umyvadla.

Když jsem vylezla, prohledala jsem celou koupelnu, ale nikde žádný prstýnek nebyl. Šla jsem rovnou za Pavlem. ,,Tak v koupelně tvůj snubní prstýnek není. U které milenky jsi ho nechal?“ rýpla jsem si do něj s úsměvem na tváři. Pavel zrudnul a odbyl mě, že mám dost hloupé vtípky. Já se ale nedala: ,,Tak kde ho máš? Ráda bych ho viděla.“ Pavel ale zjevně nevěděl.

Začal jsem Pavla podezírat, že má milenku

,,Možná jsem ho nechal na kurtech, když jsem byl hrát před týdnem tenis,“ pokrčil rameny a já poznala, že zase lže. ,,Tak až tam půjdeš, tak se po něm zeptej,“ utrousila jsem. Nakonec jsem se na kurty dostala dřív než Pavel. Chodíme tam už několik let, takže nás tam znají. Hned jsem se ptala Patrika, který kurty obsluhuje, jestli náhodou nenašel Pavlův prstýnek.

,,To se omlouvám, ale nenašel. Pavel tady nebyl dobré dva měsíce, takže nevím, jak dlouho už ho hledáte,“ řekl a mně došlo, že tady něco nehraje. ,,Tak on tady nebyl dva měsíce? Kam tedy chodí?“ pronesla jsem cestou z haly. Docela mě to rozhodilo. Sedla jsem do auta a jela za kamarádkou Dášou, abych jí vyklopila, co se děje. Hlavně to, že mám podezření, že má Pavel milenku.

Dáša mě sice nečekala, ale i tak mě jako dobrou kamarádku pozvala dovnitř. To už jsem řvala jako malá holka a vyváděla, že se budu rozvádět. Dáša mě uklidňovala, že to určitě nebude tak horké. ,,To se vysvětlí. Je to jen prstýnek. Možná ho prostě jen ztratil a bojí se ti říct pravdu. Znáš chlapy,“ utěšovala mě Dáša.

Tou milenkou byla moje kamarádka

,,Jdi si umýt tu rozmazanou řasenku, já nám zatím uvařím kávu a na něco přijdeme,“ pobídla mě a já poslechla. Ponořila jsem hlavu pod tekoucí vodu, když vtom jsem na rohu vany zahlédla povědomý zlatý kroužek. ,,Tak ono se to nějak vysvětlí, ty mrcho,“ zašeptala jsem a vzala ho do ruky. Byl to Pavlův prstýnek. Vyryté datum naší svatby hovořilo jasně.

,,Tak jsem ho našla,“ řekla jsem Dáše a položila prstýnek před ni. Ta jen blekotala páté přes deváté. ,,Já ti to vysvětlím, počkej, neodcházej!“ volala na mě ze dveří. Dojela jsem domů, sbalila si kufry a odstěhovala se k sestře. Snesu hodně, ale aby mě podváděli ti, kterým bezmezně věřím? Ne, to vážně odpustit nedokážu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články