Kočárkové historky českých celebrit: Leichtovou slovně napadli v restauraci, Mátlová jezdí s argentinskou dogou

Kočárkové historky českých celebrit: Leichtovou slovně napadli v restauraci, Mátlová jezdí s argentinskou dogou
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Zpěvačka Kateřina Mátlová si na procházky s kočárkem bere ještě argentinskou dogu.Dvouletá Karolínka tak má venku zvláštní ochranku.Podle Kateřiny Mátlové bývá běžně v autobusech kočárků několik.Zpěvačka přiznává, že namísto kočárku začala po prvních narozeninách přepravovat Karolínku v nosítku.+ 3 fotky+ 4 fotky

Před nedávnem způsobilo na sociálních sítích poprask video, ve kterém řidič pražské MHD zavolal policii na matku s kočárkem, jež odmítala dodržovat přepravní podmínky. Také české celebrity dosvědčují, že absolvovat s dětmi a kočárkem cestu městem může být nepříjemný zážitek. Herečka Kristýna Leichtová (37) čelila slovnímu útoku v restauraci, Kateřina Mátlová (43) zase s kočárkem vodí ještě padesátikilovou dogu.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 17. 02. 2023 17:00

Cestování s dětmi je náročné, protože kromě ovládání těžkého kočárku musíte čelit ještě proměnlivým náladám svých ratolestí, dohlížet na jejich bezpečí a pochopitelně neztratit cíl své cesty. O tom, že lidé mnohdy nejsou vůči unaveným maminkám taktní, svědčí i zážitky čtyř známých českých osobností.

Kristýna Leichtová se pohádala v restauraci

Herečka Kristýna Leichtová, hvězda seriálu TV Prima 1. mise, zvládá kromě práce také starost o dcery Dorotku (4) a Rozárku (2). Když si s kočárkem a oběma dcerkami vyrazila odpočinout do restaurace, dočkala se nepříjemné reakce několika postarších dam. „Přijde vám, že tohle je ideální prostředí pro děti? Vidíte tu někde dětský koutek? Můžete si ty děti uklidnit?optala se jí jedna z nich poté, co se dcerky začaly hlasitěji hašteřit.

„Absurdita dotazu mě totálně zaskočí, a tak se zmůžu na pouhé: ,Prosím? Myslíte, že nemám právo na to dát si kávu?' Další konfrontace se nekoná, děti se dožadují mojí pozornosti a paní zřejmě řekla své a brebentí o tom dál u svého stolu," popisuje herečka na svém Instagramu. „'Proč se na tebe paní zlobila?' 'Protože jste křičely a ji to moc rušilo.' Uklízím hrnky, oblékám holky a cestou kolem stolu veselících se dam slušně a nahlas prohodím: ,Přeji vám krásný den a moc vám děkuju.'"

Vendula Pizingerová a křik na parkovišti

Nedávné příhody maminky v pražské MHD si všimla i naše Máma na přechodu Vendula Pizingerová (50), která také ve své rubrice popsala, jaké útrapy zažívá s kočárkem a dvouletým synem Pepíčkem ona sama. „Byla jsem nakoupit a zaparkovala jsem na místě označeném pro matky s dětma. Vylezu z auta a začne na mě řvát chlap, co si to dovoluju a proč tam parkuju tím velkým autem. Když jsem mu řekla, ať se jde podívat do auta, že tam mám dvouletý dítě, tak utekl," popisuje Vendula a jedním slovem dodává: Je pravda, že když jsem s Pepíčkem v zahraničí, tak mi s kočárkem všude otvíraj dveře a ochotně pomůžou. Tady spíš lidi dělají, že tě nevidí. A nebo je to tím, že už je mi dvě stě," uzavírá vtipně.

Prezidentka Kapky naděje říká, že když někam jde s kočárkem, jsou její noční můrou jezdící schody v metru nebo obchodních domech. „Snažím se jim vyhnout a radši jedu výtahem, protože Pepíček, to je naše velký nebezpečí. Včera zrovna dostal atomovej záchvat v drogerii. Zlobil a válel se tam po zemi. Tak jsem si vzpomněla, jak jsem si vždycky říkala, to není možné, co je to za matky, jak se jim tohle může stát. A může!"

Markéta Muzikářová bojuje s kočičími hlavami

Houslistka Markéta Muzikářová (47) je maminkou tří dětí a nejmladšího Maxíka přivedla na svět teprve v červnu loňského roku. Syna s sebou vozí na pracovní akce, a dokonce s ní ve dvou měsících absolvoval divadelní premiéru jako divák. Chlapce bere i do kina a tvrdí, že je klidné a tiché miminko. S kočárkem chodím po městě často a Praha je specifická těmi kočičími hlavami - ale to prostě souvisí s tím, že je to staré město a památková zóna se tomu nedá tolik přizpůsobit. Nepříjemné to je," zamýšlí se v rozhovoru pro Lifee.cz Muzikářová, která si naopak velmi pochvaluje výtahy v obchodních domech a také odpočinkové zóny pro děti včetně možnosti kojení.

„Četla jsem, že řidič má právo vykázat z autobusu druhý kočárek. To jsem třeba nevěděla. Několikrát jsem jela MHD a byly jsme tam s kočárky klidně dvě nebo tři," poukazuje houslistka na jádro problému, který nedávno maminka s kočárkem v autobusu řešila. Nikdy s tím nebyl problém, odhlédneme-li od toho, že je tam potom málo místa pro ostatní. Přijde mi ale hloupé vyhazovat z prázdného autobusu kočárek, když venku mrzne," dodává Muzikářová, ovšem jedním dechem přiznává, že přepravní pravidla bychom měli všichni dodržovat. Podle mluvčího ROPIDu má toto nařízení chránit bezpečnou přepravu dítěte v kočárku a dalších cestujících.

Kateřina Mátlová cestuje s argentinskou dogou

Zpěvačka Kateřina Mátlová je maminkou dvouleté Karolínky. Mimo holčičku ji na procházkách často doprovází ještě padesátikilová argentinská doga„Kvůli tomu potřebuji, aby byl kočárek hlavně stabilní - takový trezor pro dítě. Do autobusu mě se psem vždycky pustili, nosíme košík, ale je pravda, že se na mě lidé tvářili velmi zkoumavě a podezíravě - není to příjemné. Přitom je to celé o výchově toho psa. Děsím se toho, až bude mít moje holčička kolo, to bude podle mě větší problém ukočírovat," dodává zpěvačka v rozhovoru pro Lifee.cz.

Kateřina Mátlová přiznává, že v poslední době jí praktičtější než kočárek přijde na pochůzky po městě nosítko. „Malou jsem v něm začala nosit, když jí byl rok - ale dřív ne, kvůli kyčlím. To radši budu nadoživotí zpocená, než abych jí kvůli nosítku zničila zdraví!Ani Kateřina se nemohla nevyjádřit k nedávnému incidentu v MHD. „Chápu obě strany, ale důležitý je podle mě lidský pohled. Z vlastní zkušenosti vím, že když jedu autobusem na letiště, bývá natolik přeplněný, že tohle nikdo neřeší. Možná by to nařízení o jednom kočárku mohli aktualizovat, protože jeden kočárek je na jeden autobus opravdu málo."

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články