Konec pana Božského: Chris Noth ze seriálu Sex ve městě čelí obvinění z obtěžování

Konec pana Božského: Chris Noth ze seriálu Sex ve městě čelí obvinění z obtěžování
Zdroj: Showpix
Chris Noth se v roce 2001 seznámil s kanadskou modelkou a herečkou Tarou Wilson.Chris Noth a Tara Wilson se vzali v roce 2012. Mají spolu dva syny.Staršího Oriona, který se narodil 19. ledna 2008......a Keatse. Tomu budou v únoru dva roky.+ 1 fotka+ 2 fotky

Chris Noth alias pan Božský byl vystřižen z posledního dílu pokračování Sexu ve městě, které právě uvádí HBO pod názvem A jak to bylo dál... Ruce pryč od něj dávají i jeho agenti a obchodní partneři. Důvod? Sexuální obtěžování. Zatím se ozvaly čtyři ženy.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 09. 01. 2022 15:00

Magazín Digital Spy píše, že Chris Noth měl účinkovat i v poslední epizodě seriálu A jak to bylo dál... HBO ji odvysílá na začátku února. Místo toho, aby se pan Božský objevil ve vzpomínce své životní lásky Carrie Bradshaw, nakonec prý byl vystřižen. Stojí za tím obvinění ze sexuálního obtěžování.

Rodina Chrise Notha

Chris Noth se narodil 13. listopadu 1954 ve Wisconsinu jako nejmladší ze tří bratrů. Dětství prožili v Evropě, neboť jejich maminka Jeanne Parr byla jednou z prvních zpravodajkyní televizní stanice CBS. A dokonce zde později dostala vlastní pořad. Otec Charles James Noth byl námořní veterán z druhé světové války a pak pracoval jako viceprezident marketingové společnosti. Pocházel z bohaté chicagské rodiny, jeho matka měla irský původ a dlouhý rodokmen.

Když bylo Chrisovi 10 let, rodiče se rozvedli. Otec krátce poté zemřel při autonehodě, co v chlapcově životě, podle jeho vlastních slov, zanechalo kráter. Byť hledal a prý i našel otcovský vzor v učitelích nebo kamarádech své matky, jako mladík se často dostával do potíží. Vedle kouření marihuany to byl třeba vandalismus, má za sebou i vlámaní, nebo řízení bez řidičáku. Po tom všem jej matka chtěla poslat na internátní školu. Chris ji ale přesvědčil, že lepší bude experimentální škola Barlow. Tam došlo k osudovému setkání se světem umění.

Kde je pan Božský?

Chris Noth se po studiích stal divadelním hercem a na začátku 90. let se chytl v seriálu Zákon a pořádek jako Mike Logan. A pak přišel Sex ve městě, kultovní seriál, v němž pod přezdívkou pan Božský (jeho jméno bylo John James Preston) vystupoval jako patrně nejčastější přítel Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker). Jejich začátky a konce vztahu patrně nikdo nesečte.

Proto se Noth měl objevit i v pokračování Sexu ve městě, který teď běží na HBO pod názvem A jak to bylo dál... Jenže už před Vánocemi prosakovaly informace, že Chris Noth čelí obvinění ze sexuálního obtěžování. Přišel o roli v seriálu Equalizér a ruce pryč od něj dali i jeho agenti ze společnosti A3 Artists.

Obvinění Chrise Notha

Digital Spy píše, že po premiéře seriálu A jak to bylo dál... byl Chris Noth obviněn čtyřmi ženami ze sexuálního napadení. K incidentům mělo dojít v Los Angeles a New York City v letech 2002 a 2015. Herec tato obvinění okamžitě popřel. „Obvinění proti mně, vznesená lidmi, které jsem potkal před lety, dokonce desetiletími, jsou kategoricky nepravdivá. Tyto příběhy mohly být z doby před 30 lety nebo 30 dny - ne vždy znamená ne – to je hranice, kterou jsem nepřekročil," napsal herec v prohlášení pro média. A dodal, že jejich setkání byla konsensuální a nikoho nenapadl.

Sexuální obtěžování

Jednou z obětí je zpěvačka Lisa Gentile, která tvrdí, že na ni herec násilně položil ruce v roce 2002 u ní doma v New Yorku. Prý ji zasypal polibky a „celý slintal“.  Pak jí strčil ruce pod košili a přestal, až když jej od sebe odstrčila a začala křičet. V bytě totiž spali její kamarádi. Na to jí Noth vynadal a vyběhl z bytu. Lisa pak všechno řekla svým kamarádům. „Druhý den ráno mi Chris Noth zavolal na pevnou linku mých spolubydlících, která nebyla na mé jméno. Varoval mě, že jestli někdy někomu řeknu o tom, co se stalo, zničí mi kariéru a já už nikdy nebudu zpívat a že mě dá na černou listinu," dodala Gentile.

Následně se ozvaly i herečky ze seriálu Cynthia Nixon, Kristin Davis a Sarah Jessica Parker. „Hluboce nás zarmoutilo, když jsme slyšely obvinění proti Chrisi Nothovi. Podporujeme ženy, které se přihlásily a podělily se o své bolestné zkušenosti. Víme, že to musí být velmi obtížné, a chválíme je za to."

Chris Noth zatím přišel o několik rolí a zastavil se i prodej jeho vlastní tequily Ambhar většímu výrobci. Za to měl zinkasovat 12 milionů dolarů...

Zdroje informací:

ČSFD.cz: Chris Noth

Wikipedia.org: Chris Noth

Digitalspy.com: Sex and the City sequel show edits out Chris Noth cameo after sexual assault allegations

Deadline.com: Chris Noth Now Also Accused Of 2002 Sexual Assault; ‘Sex And The City’ Stars Urged To Speak Out For Rape Victims

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články