Král havajských košil z Vražedného pobřeží: Nick Slaughter je dnes šedivý elegán bez culíku

Rob Stewart ze seriálu Vražedné pobřeží: Za roli Nicka Slaughtera a jeho havajské košile se styděl
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Carolyn Dunn a Rob Stewart jako Sylvie Girard a Nick Slaughter ve slavném devadesátkovém seriálu Vražedné pobřeží.Rob Stewart se jako detektiv Nick Slaughter povaloval v baru, balil krásné ženy a k tomu stíhal řešit různé případy.Rob Stewart dostal roli Nicka Slaughtera náhodou, tvůrci Vražedného pobřeží původně hledali blonďáka...Nakonec se Rob Stewart ani nemusel nechat ostříhat, jen mu udělali culík a oblékli ho do rozepnuté havajské košile. A zrodil se Nick Slaughter...+ 2 fotky+ 3 fotky

Vražedné pobřeží s Nickem Slaughterem v rozepnuté havajské košili patří mezi nejslavnější seriály 90. let. Vděčí za to hlavně Robu Stewartovi, pro kterého se Nick stal životní rolí. Věděli jste, že plážový detektiv měl původně vypadat jinak? A proč ho vlastně v Srbsku považují za národního hrdinu?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 10. 12. 2022 09:00

Zřejmě nikdo neudělal tolik pro popularitu havajských košil, zejména těch rozepnutých proklatě nízko, jako legendární Nick Slaughter. Dodnes lze na Instagramu najít pod heslem #nickslaughter spoustu fotek mužů s rozepnutými havajskými košilemi...

Rob Stewart jako Nick Slaughter z Vražedného pobřeží

Původem kanadskému herci bylo letos 61 let a i když má za sebou spoustu rolí, nejslavnější je ta, v níž se proháněl na modrém džípu ve fiktivním floridském městečku Key Mariah. Nick Slaughter měl původně vypadat jinak a producenti doufali v hezouna s krátkými blond vlasy.

Rob Stewart, který byl na začátku 90. let zadlužený tak, že neměl ani na holiče, přišel na konkurz s kocovinou a dlouhými vlasy. Moc mu to nešlo a tvůrci seriálu Vražedné pobřeží si nahrávku s jeho vystoupením prohlíželi jen rychloposuvem. Pak prý šla kolem žena producenta Petera Lockeho a Rob jí padl do oka. „To je tvůj chlap," řekla.

Nakonec se nemusel ostříhat, místo toho mu udělali culík, oblékli do rozepnuté havajské košile, aby ukázal chlupatou hruď, a zrodil se Nick Slaughter. Zajímavé je, že i když se seriál odehrával na Floridě, ta byla moc drahá. První série se točila v Mexiku, druhá v Palestině a třetí kvůli daňovým úlevám zamířila do Jižní Afriky.

Ideální Nick Slaughter

Po obsazení Roba Stewarta do role Nicka Slaughtera se z blond lamače srdcí stal tmavý hezoun s culíkem a chlupatou hrudí. Ale to nebylo všechno. Herec vzpomíná, že udělal vše pro to, aby to bylo „měkčí“. Nick prý původně byl extrémně misogynní. Právě to se snažil změnit. Ne vždy se mu to ale povedlo. „Když jsem točil něco, co bylo opravdu mimo, nemohl jsem to udělat bez předstíraného úsměvu. Poznáte to, když má Nick takový křečovitý úsměv. Nebyl jsem šťastný a řekl jsem štábu, že mi to nesedí," vzpomínal Stewart na natáčení.

Nick Slaughter, často doruda opálený chlap, co ignoruje knoflíky na svých pestrých havajských košilích, je dodnes televizní legendou. A v Srbsku je cosi jako národní hrdina. Když se v 90. letech rozpadala Jugoslávie a Balkánem zmítaly tragické události, v srbské televizi se objevilo Vražedné pobřeží. Původně chtěli zakoupit Pobřežní hlídku s Davidem Hasselhoffem, ale byla moc drahá. A tak padla volba na Nicka Slaughtera, který v těch těžkých časech představoval pro diváky vítaný únik z reality. Zatímco ve svých příbězích bojoval s padouchy, na srbských obrazovkách soupeřil s nacionalistickou propagandou a jihoamerickými telenovelami.

Srbský národní hrdina Nick Slaughter

Není divu, že když Rob Stewart na konci devadesátých let dorazil do Srbska, přijali ho jako superhvězdu. Herec dojatě vzpomíná na to, jak viděl velké chlapy stát se slzami v očích, protože přišel jejich hrdina. Během těch ošklivých let všichni chtěli být Nickem Slaughterem. „Byl soukromý detektiv a obvykle buď na pláži, nebo v baru, a vždy obklopen krásnými ženami. Je to vrcholný srbský sen. Je to srbský Batman, ideální srbský superhrdina," vysvětluje Srdja Popovic, který v 90. letech vedl studentské protesty v zemi.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Rob Stewart (@official_rob_stewart)

Lidem imponoval i fakt, že Slaughter nebyl bezchybný a neomylný, někdy dostal nakládačku, ale nikdy se nenechal odradit. „Není moc věcí, na které bych byl hrdý," hodnotí svou kariéru Rob Stewart, který po Vražedném pobřeží skončil s herectvím. Před kameru se vrátil, až když potřeboval peníze. Objevil se třeba v Kravaťácích a momentálně je k vidění ve výtečném dramatu Mayor of Kingstown „Dřív jsem si myslel, že Vražedné pobřeží je hrozné, styděl jsem se za to. Ale pokud to těm lidem poskytlo útěchu a emoce, je to úžasná věc," dodává Stewart.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Tropical Heat

Slate.com: Nick Slaughter for President

Theglobeandmail.com: He's huge in Serbia: Meet Canada's Batman of the Balkans

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články