Marcela Holanová otevřeně o mužích: Chlapi s břišáky nikdy nebyli nic pro mě, mám raději ty hezky oplácané

Marcela Holanová otevřeně o mužích: Chlapi s břišáky nikdy nebyli nic pro mě, mám raději ty hezky oplácané
Zdroj: Herminapress
Zpěvačka Marcela Holanová byla dlouholetou kolegyní zpěváka Karla Gotta.Nenechala si ujít ani premiéru dokumentu Karel. V našem rozhovoru vzpomíná na okamžik, který ji s Karlem paradoxně ještě více sblížil.Dlouho trápily Marcelu Holanovou zdravotní komplikace, letos si ovšem soustředění finalistů soutěže Muž roku ujít nenechala. Zde pózuje s prezidentem Muže roku, Davidem Novotným.Zpěvačka Marcela Holanová na soustředění Muže roku zazpívala hned tři hity ze svého repertoáru.+ 12 fotek+ 13 fotek

Zpěvačka Marcela Holanová (72) dlouhé roky vystupovala po boku Karla Gotta. Magazínu Lifee.cz teď svěřila nepříliš veselou historku, která jí dodnes utkvěla v paměti. Byl Karel skutečným gentlemanem? Jak se daří jejímu synovi, jak to měla v životě s muži a jaký je aktuálně její zdravotní stav?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 24. 07. 2023 12:00

Zpěvačka Marcela Holanová (72) je na hudební scéně, po vleklých zdravotních problémech s kyčlí, zpět a v plné síle. To dokázala také během soustředění finalistů soutěže Muž roku, kde zazpívala hned tři své hity. Lifee.cz prozradila, že na mužích má raději bříško a stojí si za tím, že muž by se měl k ženě chovat jako gentleman.

Za prototyp gentlemana ostatně považuje také svého blízkého zesnulého kolegu, zpěváka Karla Gotta (†80). Vzpomínka, kterou Lifee.cz svěřila, má podle ní ilustrovat Mistrovu osobnost, ale také nešťastný přístup lidí, kteří Karla Gotta mnohdy trestuhodně obírali o peníze. "Pro mě to byl absolutní šok. Byli jsme v Hradci Králové a Karel se jako vždycky podepisoval fanouškům až do úplného konce, takže tam byly davy lidí. Já jsem se tam propletla a měla jsem v ruce jeho plakát. Řekla jsem jednu jedinou větu: "Karlíčku, prosím tě, mohl bys pro mě něco udělat?" A on mi řekl: "Kolik?" Já jsem úplně ztuhla," vypráví zpěvačka, která historku považuje za nanejvýše smutnou.

Marcela Holanová o mužích

Jak hodnotíte letošní finalisty Muže roku?

Přijde mi, že jsou všichni hrozně hubení. Můj názor není podstatný, ale od mládí jsem měla ráda muže, kteří mají alespoň malé bříško, spíše oplácané než hubené. Lepší bříško, než chlap, který je vyrýsovaný.

Co měli všichni vaši muži společného?

Celý můj život procházeli mým srdcem právě muži, kteří byli oplácaní. Doufám, že se neurazí.

Vyvářela jste jim?

Rozhodně ano, měli rádi domácí kuchyni.

Co vám přijde na generaci dnešních mladých nesympatické?

To je asi dobou, za nás bylo něco jiného. Jsem třeba nesmírně ráda, že už je delší dobu moderní nekouřit. Za mých časů každý hulil a všude to smrdělo. Dnes jsou kluci voňaví a pěkní. Kdo to nezažil, tomu to nepřijde, ale já to vnímám a moc se mi to líbí.

Jakým typem muže je váš syn?

To se mámě těžko říká. Rozhodně žije zdravě a sportuje. Tak, jak jsem popisovala typ současného moderního muže.

Jsou dnešní muži gentlemani?

To já těžko dokážu posoudit. Myslím, že už to v dnešní době bohužel nefunguje, že by vám někdo podržel dveře nebo vás pustil sednout. A je to hrozná škoda. Já jsem to zažila a bylo to moc hezké. Když jste šla ke stolu, tak vám muž podržel židli. To už by se mi dneska asi kluci smáli. Část viny je přitom na děvčatech. Jdou chlapům až moc naproti.

Máte pravdu, dnes už na rande zve holka kluka.

To mi přijde úplně scestné. A máte pravdu, vím to od svého syna, jinak bych to nevěděla.

Marcela Holanová o Karlu Gottovi

Trávila jste hodně času s Karlem Gottem, který byl prototypem gentlemana. Jak byste ho porovnala s dnešními muži?

To se nedá vůbec srovnávat! On byl absolutním gentlemanem. A protože jsem měla možnost s ním pracovat, tak jsem ho také pozorovala - jak se chová v různých situacích a jak se vyjadřuje. Říkala jsem si: "Ano, takhle ano." Pomáhal do kabátu, podržel dveře, a to bez výjimky.

Máte s Karlem spojenou nějakou historku, na kterou nikdy nezapomenete?

Řeknu vám jednu historku, která ale není veselá. Pro mě to byl absolutní šok. Byli jsme v Hradci Králové a Karel se jako vždycky podepisoval fanouškům až do úplného konce, takže tam byly davy lidí. Já jsem se tam propletla a měla jsem v ruce jeho plakát. Řekla jsem jednu jedinou větu: "Karlíčku, prosím tě, mohl bys pro mě něco udělat?" A on mi řekl: "Kolik?" Já jsem úplně ztuhla.

Myslel si, že po něm chcete peníze.

Řekla jsem: "Ježíši, Karlíčku, já chci jen pro maminku podepsat plakát." A na něm bylo v tu chvíli vidět, jak z něj všechno spadlo.

Bylo mu to tenkrát líto?

Ne, to ne. Ale není to žádná veselá vzpomínka. Přijde mi jenom smutné, že na tak banální otázku hned reagoval slovem "kolik". Prostě s tím automaticky počítal. Viděla jsem, jak z něj spadlo to, že já nepatřím mezi ten zástup zoufalců, kteří ho zneužívali. A navíc, my jsme se měli opravdu hodně rádi. Možná i tahle událost přispěla k tomu, že jsme se měli o to víc radši.

Když to jde, každý den plavu v bazénu

Paní Holanová, jak se teď máte?

Byla jsem dlouho nemocná, měla jsem problémy s kyčlí, takže jsem nemohla moc vystupovat. Teď mě zase bolí v kříži, nějak se to přesunulo, ale to je prý normální - jak se to rovná, tak v zádech bolí. Když můžu a je počasí, tak každý den plavu, protože mám na zahradě bazén. V létě jsem v bazénu prakticky nonstop. Mám kamarády, kteří za mnou jezdí a je to fajn léto. Jsem opravdu šťastná.

Syn za vámi jezdí?

On se mi vrátil minulý týden z Miami, takže do bazénu se asi hrnout nebude.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články