Marta Dancingerová ze Zlaté labutě o dětech a roli macechy: Vypadá sama jako holčička, přitom se stará střídavě o tři kluky

Marta Dancingerová ze Zlaté labutě o dětech a roli macechy: Vypadá sama jako holčička, přitom se stará střídavě o tři kluky
Zdroj: Herminapress
Herečka Marta Dancingerová se svou rodinou - s hercem Markem Pospíchalem má syna Antonína (vpravo), z partnerova předchozího vztahu mají ještě syny Matouše (vlevo) a Honzíka (uprostřed).Herec Marek Pospíchal, partner Marty Dancingerové, s jejich společným synem Antonínem.Rodina Marty Dancingerové je opravdu velká, byť mají dva kluci střídavou péči.Herečku Martu Dancingerovou můžeme znát ze seriálu Kukačky.+ 8 fotek+ 9 fotek

Herečka Marta Dancingerová (31) ze seriálů Kukačky nebo Zlatá labuť se narodila ve Znojmě a letos poprvé bude zahajovat Znojemské vinobraní v roli královny Elišky. V rozhovoru pro Lifee.cz herečka vysvětluje, jak náročné je skloubit pracovní povinnosti s těmi rodinnými - s partnerem Markem Pospíchalem má syna Antonína a střídavě pečuje také o jeho dva syny z předchozího vztahu.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 18. 07. 2023 12:00

Herečka Marta Dancingerová (31) stihla ještě před třicítkou s partnerem, hercem Markem Pospíchalem (45), postavit dům, porodit syna Antonína a láskyplně pečuje také o dva chlapce, Honzíka a Matouše. Úspěšná herečka jde také z role do role a ve volném čase napsala dokonce knížku pro děti, Nikolas a tajemství Snozemě.

"Střídají se nám týdny s jedním chlapcem a týdny se třemi. Je to někdy samozřejmě strašně náročné, zvlášť když v našem povolání neexistuje žádná pravidelnost a řád a všechno je každý týden jinak," připouští sympatická herečka v našem rozhovoru.

Co by poradila podobně vytíženým maminkám? "Nejlepší recept je asi stále si připomínat, že se to vždycky nějak vyřeší a zvládne, a že ten stres okolo ještě nikdy nepomohl," říká Marta, která bude letošní hvězdou Znojemského historického vinobraní, které se koná ve dnech 8. až 10. září.

Marta Dancingerová hvězdou vinobraní

Po boku Miroslava Hraběte letos zahájíte Znojemské historické vinobraní v roli královny. Jak takový závazek prožíváte?

Na trému jsem zatím nepomyslela. Ale myslím si, že pravděpodobně přijde. Určitě budu mít trému z takového počtu lidí. Asi budu doufat, že minimálně polovina z nich už má jemně zkreslený úsudek nějakým alkoholem.

Jak probíhají přípravy?

Tak to je další otázka, která mě nachytává na hruškách. V rámci přípravy jsem se zatím jen potkala s paní režisérkou vinobraní, která mě se vším seznámila a setkání bylo velice milé.

Sama pocházíte ze Znojma, co se vám na vašem městě nejvíce líbí?

Ve Znojmě jsem se narodila a potom jsem vyrůstala v Moravském Krumlově. Od 15 let pak Brno a konzervatoř. Znojmo jsem vlastně nejčastěji navštěvovala právě v průběhu vinobraní. Ze Znojma si nejvíc pamatuju spoustu fajn kaváren a restaurací, kam se dá jít, nádhernou krajinu okolo a taky máme jako rodina krásné vzpomínky na svatbu, kterou tam měl můj bratr, protože jeho úžasná žena pochází ze Suchohrdel.

Máte vy sama také vztah k folkloru? Vlastníte například kroj?

Vztah k folkloru jsem si vybudovala hlavně na konzervatoři, protože většina mých spolužáků muzikantů pocházela z ryze foklorních míst a měli to v krvi. Místo popových písniček na našich mejdanech zněla často cimbálovka a já si to naprosto zamilovala. Kroj nevlastním, ale vím, že jsem ho měla jako dítě.

Víno znám od dětství

Předpokládám, že pijete víno. Které máte nejraději a proč?

Ano, víno mám moc ráda a byla jsem celé dětství zvyklá, že je ho plný dům, protože můj tatínek se skoro třicet let věnoval jeho výrobě. Měli jsme tedy doma vždycky luxusní víno, nejradši vzpomínám na jeho červeného Dornfeldra. Teď jsem zvyklá dost experimentovat a zkoušet. Naposledy mně dost uchvátil rakouský Hebenstreit, ale nemám vyloženě své oblíbené vinařství.

Máte spolehlivý recept na to, aby člověku ráno z vína nebylo těžko?

Myslím, že je důležité pít kvalitní víno s fajn lidmi. Potom nevadí ani druhý den ta bolavá hlava. Samozřejmě také nepít na lačný žaludek, ale to není žádná novinka.

Marta Dancingerová o svých mužích

V seriálu Zlatá labuť  hrajete děvče z chudých poměrů. Čím vám je vaše postava blízká?

Je mi blízká svojí otevřeností a smyslem pro spravedlnost. A také tím, že neumí kalkulovat s tím, co před kým říct nebo neříct. V tom jsme si asi taky podobné. Někdy je nám to oběma na škodu.

V reálném životě preferujete jaký typ mužů? Hodné, nebo ty, kteří jsou tak trochu raubíři?

Kupodivu mě to vždycky táhlo spíš k těm hodným. Myslím, že v mládí to bylo tím, že jsem byla víc raubíř já a nechtěla jsem s nikým soupeřit o to, kdo bude větší. Teď chci toho, co mám doma, protože je moc hodný a přitom si pořád zakládá na tom, aby byl raubíř, ale už mu to moc nejde.

V seriálu je vaším partnerem herec Adam Vacula. Vím, že jste dlouhodobě zadaná, co vás tedy po fyzické stránce zaujalo na vašem partnerovi?

S mým nynějším partnerem to bylo tak, že jsme se zprvu stali přáteli. Pak jsem si začala víc všímat jeho očí, protože v jednom má slunečnici, a jeho širokých ramenou.

Marta Dancingerová se stará o tři chlapce

Dohromady se staráte o tři děti, chlapce. Máte nějaký tip pro podobně vytížené maminky, jak zvládat práci i rodinu?

Střídají se nám týdny s jedním chlapcem a týdny se třemi. Je to někdy samozřejmě strašně náročné, zvlášť když v našem povolání neexistuje žádná pravidelnost a řád a všechno je každý týden jinak. Nejlepší recept je asi stále si připomínat, že se to vždycky nějak vyřeší a zvládne, a že ten stres okolo ještě nikdy nepomohl.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Marta Dancingerová (@marta_dancingerova)

Jak s dětmi v létě nejraději trávíte čas? Vypravíte se například do rodného Znojma?

Nemáme na léto žádné osvědčené destinace. Často jezdíme tam, kde jsou zrovna naši přátelé nebo rodina. A letos si to dost užíváme i u nás doma okolo Berounky.

Jaký vztah spolu tři chlapci mají? Nejstarší je věkově dál, určitě bude mít i trochu jiné koníčky.

Všichni kluci spolu mají moc hezký vztah. Ne že by mezi nimi nebyly konflikty, ale v zásadních situacích si umí pomoct a drží spolu. Starší kluci se teď dost naplno věnují basketu. Náš Toník přes rok strávil spoustu víkendů na jejich zápasech, kde celou dobu trénoval v boční tělocvičně, takže to vypadá, že se mu časem bude také věnovat. Tak třeba se ještě jednou hoši potkají v jednom teamu. Přála bych jim to.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články