Michal Suchánek se ve škole zamiloval do učitelky: Nic nebylo, na doktora jsem si hrál až se spolužákem

Michal Suchánek s manželkou Renatou, dcerou Berenikou a synem Jáchymem.Michal Suchánek byl hostem Miluše Bittnerové v talk show Na kafeečko.Michal Suchánek promluvil o dětství, kdy se v první třídě zamiloval do své učitelky.Michal Suchánek se synem Jáchymem.+ 6 fotek+ 7 fotek

Michal Suchánek (57) zavzpomínal v rozhovoru s Miluškou Bittnerovou na svou první lásku, kterou byla učitelka na základní škole. Herec jako dítě těžce nesl stěhování do Prahy, stejně jako kostýmy, do kterých ho rodiče strojili na maškarní plesy. Odhalil také, že na počátku jeho kariéry překvapivě stály ženské časopisy, ve kterých dělal dětského modela.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 18. 02. 2023 12:00

Michal Suchánek vyrůstal v královéhradecké Sobotce, odkud pocházeli jeho rodiče. Protože však oba pracovali v Praze, dětství strávil u babičky a přiznává, že pro něj byla důležitější než máma. Když babička zemřela, zorganizoval jí pohřeb. „Raději jsem si sedl do druhé řady. Styděl jsem se, bál jsem se, že budu brečet, protože jsem k ní měl silnější vztah. Ale samozřejmě, že mi všichni začali kondolovat přes tu první řadu! Míšánek ze Sobotky byl prostě v televizi," vzpomíná dnes na emotivní chvíle, kdy už byl slavným hercem.

Michal Suchánek a první láska

Do první třídy Michal nastupoval v Praze a přechod z klidné Sobotky do velkoměsta dnes označuje jako peklo. „Když jsem měl jít do školy, vzpíral jsem se, brečel a bylo to pro mě úplné psycho," říká Suchánek. Byl jsem vytržený ze známého prostředí," vysvětluje. Školu si nakonec ale zamiloval díky jisté Janě Barvové, o které tvrdí, že byla jeho první láskaA byla to třídní učitelka. Takže nic nebylo," směje se Suchánek s humorem sobě vlastním. „Po ní myslím následovala ve třetí třídě spolužačka Vaňková."

Pověstné hry na doktora ale nakonec prováděl s někým jiným - mělo to svůj důvod. „To bylo až se sestřenicí. Na doktora jsme si hráli s Petrem Beniakem, protože Vaňková nepřišla!" směje se herec.

Michal Suchánek o modelingu

Málokdo dnes také ví, že začátek kariéry má Michal Suchánek spojený s modelingem. Nevedl si vůbec špatně a dokonce se v pěti letech dostal na titulní stranu časopisu Vlasta. Milušku Bittnerovou proto v talk show Na kafeečko zajímalo, proč se k tomu v dnešní době nehlásí. Proč se nehlásím k modelingu?! Ale tak už je to za námi… Tereza Pergnerová se třeba také k některým svým chybám nehlásí. Já se jí nedivím. Tak já to mám holt stejně s tím modelingem," krčí Suchánek rameny.

Přesto si vybavuje, že ho k modelingu přivedla souhra náhod a také zaměstnání jeho otce„S tím časopisem to bylo tak, že v našem baráku v Praze bydlela fotografka. Myslím si, že to celé bylo domluvené s rodiči," přemítá dnes zpětně. Taťka pracoval v Československé televizi, takže asi šel po chodbě a přečetl si tam, že se hledají děti, a přivedl mě. Já jsem asi nic neukradl, nebyl jsem sprostý, a tak si mě vybrali."

V dospělosti mu někdo poslal další fotky z doby, kdy byl o něco starší a mohl mít osm nebo devět let. To zase pózoval jako dětský model v časopisu Mona. „Je tam chlapeček v pletené vestě, byly to takové ty návody na pletení. Potom je tam ještě chlapeček v bekovce a v roláku. To musím najít," směje se po letech bavič a zároveň si vybavuje, jak zvláštně ho v dětství rodiče oblékali. Asi se šetřilo. Měl jsem holčičí pletenou červenou čepici, pláštěnku po sestřenici Ivetě a všichni si asi mysleli, že jsem holčička."

Michal Suchánek za berušku na maškarním

Móda hrála v životě Michala Suchánka vždy velkou roli. Vzpomíná například na to, jak kreativně jeho rodina prožívala tradiční maškarní plesy„Mám tři fotky z průběhu tří let. Jednou jsem za berušku, mám papírové krovky a tykadla, a stojíme se sestřenicí v sokolovně. Na druhé fotce jsem byl Cipísek a sestřenice Manka. Na třetí fotce jsem byl zase beruška, akorát už mi ty krovky byly malé a to už jsem vypadal opravdu naštvaně," popisuje Suchánek kulturní událost, která byla ve své době velice oblíbená.

Michalovi prý vadilo, že jako dítě střídal jen dva kostýmy, se kterými navíc vůbec nebyl spokojený. „Když byl můj syn Jáchym malý, bylo pro mě nejjednodušší, že šel za kuchaře. Dal jsem mu na hlavu čepici a do ruky vařečku. Byl z toho také zoufalý," dodává Michal s potutelným úsměvem.

Související články

Další články