Miláček žen Sagvan Tofi slaví 56: K herectví ho přivedla porucha chování

Sagvan Tofi
Zdroj: showpix
Sagvan Tofi to neměl ve škole lehké......pak ho ale otčím přivedl ke herectví.Konečně mohl využít svou hyperaktivitu.Našel se i v muzikálech.+ 2 fotky+ 3 fotky

Zpěvák a herec Sagvan Tofi to neměl v dětství vůbec jednoduché. Jedni ho měli rádi, druzí jím zase opovrhovali. Střídal tak jednu školu za druhou, a navíc se musel naučit zkrotit svou hyperaktivitu, která mu byla ale nakonec vlastně ku prospěchu, neboť se díky ní dostal k herectví.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 09. 2020 08:00

Sagvan Tofi se narodil 7. září 1964 v Praze. Český herec, zpěvák a producent je po svém otci napůl Kurd. Tvrdí, že jeho rodné jméno znamená v překladu “muž, co hledí na psa”, jiné prameny však uvádějí, že jde o maráthské označení lesnaté oblasti.

Průšvihář

“Už jako malé dítě jsem vyvolával emoce. Učitelky mne měly rády, nebo mě naopak nenáviděly,” zavzpomínal Sagvan na svá školní léta. Předsudky však k němu chovali i jeho spolužáci. Jako syn iráckého Kurda prostě svým exotickým vzhledem nezapadal.

Měl i jiný způsob oblékání, odlišné hračky. “Tenkrát se tu tohle prostě nenosilo,” doplnil Tofi. Musel se tak vypořádat s odstrkováním a rasistickými urážkami. Přišly také dvojky z chování a návštěvy psycholožky. Dokonce ho chtěli dát do zvláštní školy.

Otčím ho nasměroval

Sagvan se ve škole neodlišoval jen svým vzhledem, ale také chováním. Měl totiž problémy s hyperaktivitou. A přebytek energie bylo potřeba někam nasměrovat. Jeho otec se musel načas vrátit zpět do Iráku, jenomže úřady dovolily odjet jenom jemu.

Po pár letech odloučení se jeho rodiče rozvedli. A právě nový otčím ukázal Sagvanovi, jak by mohl svou hyperaktivitu zkrotit. Miloslav Dočekal, emeritní kriminalista, se totiž znal s hercem Jiřím Kodetem, jehož maminka, Jiřina Steimarová, učila na umělecké škole herectví.

Zrodila se hvězda

“Zalíbil jsem se jí a ona se tak rozhodla, že mne připraví na konzervatoř,” prozradil Sagvan. “Kdybych se v herectví nenašel, byl bych vyvrhelem do konce života.” První úspěch slavil již v sedmnácti letech s filmem Vítr v kapse. Právě tam se poprvé setkal s Lukášem Vaculíkem.

“S odstupem času si ale myslím, že jsem se stal slavným v příliš mladém věku. Bylo by lepší, kdyby to přišlo o něco později. V pubertě to berete tak, že úspěch nikdy nezmizí, jenomže jsou tady zlí a závistiví lidé. Mnohé věci jsem pochopil až později,” prozradil kamarád do deště Sagvan.

Zdroj textu: wikipedie, osobnosti.cz, krajskelisty.cz

Zdroj fotek:  showpix, instagram Sagvana Tofiho

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články