Bývalá moderátorka Michaela Ochotská si našla práci na radnici: Být na očích už mi nedělalo radost

Bývalá moderátorka Michaela Ochotská si našla práci na radnici: Být na očích už mi nedělalo radost
Zdroj: Se souhlasem Michaely Ochotské
Syn Michaely Ochotské a Lukáše Rosola šel loni do první třídy.André by chtěl být záchranářem po vzoru svého dědy.Michaela Ochotská by si přála, kdyby si její syn vybral nějaké klasické zaměstnání a nebyl sportovec jako tatínek.Přestože je sportovně velmi nadaný - chodil na plavání, judo, lyžuje, bruslí, občas si s tatínkem zahraje tenis, ale momentálně ho nejvíce baví fotbal. + 6 fotek+ 7 fotek

Bývalá moderátorka Televizních novin Michaela Ochotská (38) se stáhla z veřejného života. Syna Andrého (7), kterého má s bývalým manželem, tenistou Lukášem Rosolem (37), raději nechala na Moravě zapsat na státní školu, než aby navštěvoval prestižní soukromou instituci, a užívá si vytouženého soukromí. Bude se André stejně jako táta věnovat sportu? A jaké vlastnosti syn zdědil po Michaele?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 27. 12. 2022 08:00

Pro bývalou moderátorku TV Nova Michaelu Ochotskou je důležité, aby André navštěvoval školu s dětmi z různorodých sociálních vrstev. Podle ní to má velký vliv na to, jak bude v budoucnu spokojený se svým životem.

„Teď jsme řešily s kamarádkou Alex (Mynářovou - pozn. red.), že jsme rády, že naše děti chodí na běžné základní školy, neboť další kamarádky, které daly děti na prestižní základní školy, spokojené nejsou a řeší překlad právě na ty obyčejné," říká Michaela, která aktuálně pracuje na radnici.

Ve společnosti vás už tak často nevídáme. Proč?

Před pár lety jsem se rozhodla, že se z mediálního rybníku stáhnu. Někdy člověk potřebuje klid, změnu, a mě už to, jak se říká, „stačilo“. Měla jsem denně pozvánky na akce, rozhovory, moderování, focení, a cítila jsem, že to dělám spíše z donucení, nikoli pro radost. Odstěhovala jsem se na Moravu a začala žít svůj soukromý „schovaný“ život. Samozřejmě mám silnou základnu věrných fanoušků na Instagramu, se kterými občas něco sdílím, ale vše už je takové „jemné“. Nicméně, pokud se to hezky potká, jsem zrovna v Praze a je nějaká akce, např. mých přátel, tak ráda přijdu a podpořím je. Ale máte pravdu, že když mě organizátoři osloví s pozvánkou na akci, tak je v 90 procentech případů s omluvou odmítám, proto mě už ve společnosti nevídáte.

Co dnes děláte a čemu se pracovně věnujete?

Pracuji u nás na radnici ve výkonu přenesené působnosti státní správy, rozhoduji o trestech, pokutách… Někdy mám pocit, že jsem takový malý soudce. Jsem ráda, že tady můžu využít vysokou školu, kterou jsem pět let studovala. A vedle toho se pracovně věnuji svému Instagramu. Dokud klienty zajímám a nabízejí mi práci, je to milé a byla by škoda toho nevyužít.

Jaké jsou podle vás výhody bydlení mimo Prahu?

Momentálně vidím výhody úplně ve všem, jinak bychom se přestěhovali zpět do Prahy, což se samozřejmě může časem stát, ale teď jsme tady maximálně spokojeni. Po dvou dnech v Praze se už vždy těším domů. Nejsou tady kolony, problémy s parkováním, všude jsem hned a hlavně pocházím z nádherného místa, kde máme za jedním rohem Praděd a za druhým Slezskou Hartu. Nádherná příroda a pro výchovu dětí ideální.

Váš syn André už je velký kluk. Jak se mu daří ve škole?

Zrovna včera jsem si telefonovala s Andrého paní učitelkou a vše je v naprostém pořádku. André je šikovný a ve škole se mu daří výborně. Zatím měl nejhorší známku dvojku, což je na kluka skvělé.

Čemu by se André rád věnoval v budoucnu?

André se hodně vidí v mém tátovi, říká, že chce být záchranář jako děda, uvidíme. Ale pokud by se ho to drželo, tak třeba jako doktor by se mi líbil. Já osobně bych byla raději, kdyby se živil klasickou profesí, než například sportem, ale rozhodnutí bude na něm a já ho samozřejmě podpořím. Andreasek je sportovně velmi nadaný, chodil na plavání, judo, lyžuje, bruslí, občas si s tatínkem zahraje tenis, ale momentálně ho nejvíce baví fotbal. Chodí tam správná parta kluků, mají moc fajn trenéry, ale je to, jak říkám, „na pohodu“. Neprožíváme to tak, aby byl na všech zápasech a aby byl jeho středobod vesmíru pouze fotbal, to vůbec ne. Chci, ať to má jako zábavu, ne jako tlak ze strany rodičů.

Podle jakého klíče pro něj vybíráte školu a volnočasové aktivity?

Školu jsem chtěla klasickou státní, aby měl André takové dětství, jako jsem měla já. Teď jsme řešily s kamarádkou Alex (Mynářovou - pozn. red.), že jsme rády, že naše děti chodí na běžné základní školy, neboť další kamarádky, které daly děti na prestižní základní školy, spokojené nejsou a řeší překlad právě na ty obyčejné. Někdy se totiž už i malé děti předhánějí v tom, kdo má dražší mobil, luxusnější oblečení atd… a realita může zklamat. Navíc na některých speciálních školách bývají na děti kladeny vysoké nároky a chtěla jsem, ať má André pravé dětství, kdy nebudeme trávit náš volný čas s učebnicemi.

V čem je vám André podobný? Ať už fyzicky, nebo vlastnostmi.

Když si prohlížíme fotky, kde jsem v Andrého věku, tak mi nevěří, že jsem to já, ale je přesvědčený, že je to on. Takže podobu si podle fotek nese po mně. A vlastnosti? Je po mně optimistický. Spolu se pořád smějeme, vtipkujeme. Taky je velmi pečlivý, což je moje možná dobrá, možná špatná vlastnost, ale aspoň vše dotáhneme do konce. A cílevědomost – tu už v něm začínám také vidět.

Jak se synem nejraději trávíte volné chvíle?

Teď jsme byli hodně v kuchyni, neboť Andy strašně rád peče a pomáhal mi s cukrovím. Ale pak nás čekají brusle a lyže, takže budeme pořád na horách.

Kde a jak strávíte Nový rok?

Pokud se něco nezmění, tak máme v plánu sejít se s přáteli právě na horách.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články