Princezna z vánoční pohádky Leona Skleničková je kopií Libušky Šafránkové: Vedle podoby je pojí i osudový červen 2021

Princezna z vánoční pohádky Krakonošovo tajemství Leona Skleničková je kopií Libušky Šafránkové
Zdroj: Se souhlasem České televize, Herminapress/koláž Lifee
Leona Skleničková si zahrála v nové vánoční pohádce Krakonošovo tajemství......kterou diváci premiérově zhlédnou 25. prosince.Mladá herečka Leona Skleničková během rozhovoru pro Lifee.cz prozradila, že roli princezny Lidušky získala v den, kdy zemřel její idol Libuška Šafránková.Kvůli ní prý Leona také na casting Krakonošova tajemství přišla.+ 5 fotek+ 6 fotek

Mladá herečka Leona Skleničková (23) se letos zařadí mezi princezny, které během svátků sleduje na televizních obrazovkách celá republika. Hvězda nové vánoční pohádky Krakonošovo tajemství má ale oproti svým soukmenovkyním jednu zvláštnost. Nejenže se nápadně podobá zesnulé herečce Libušce Šafránkové, ale s národem milovanou Popelkou ji pojí i téměř mystická událost.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 04. 11. 2022 17:00

Leona Skleničková není před kamerou úplným nováčkem. Zahrála si už například ve filmu Modelář či seriálu Ochránce. Díky studiím v Londýně hovoří perfektně anglicky. Nyní stojí před okatou herečkou velká výzva - na Boží hod se objeví na televizních obrazovkách v roli princezny Lidušky v dlouho očekávané pohádce Krakonošovo tajemství.

Tato úloha má pro ni víc než symbolický význam. Leona je totiž velkou obdivovatelkou Libušky Šafránkové, které je také nápadně podobná. A jak mladičká herečka prozradila magazínu Lifee.cz, se slavnou divou ji pojí ještě jedna záležitost...

Je pro vás splněný sen, zahrát si ve vánoční pohádce?

Je to velká pocta, protože sama jsem velkou fanynkou tohoto kultu. Každoročně se těším na ty kvalitní a poctivé pohádky, co v historii vznikly. Dlouho jsem si přála zahrát v pohádce tak, jako Libuška Šafránková v mé nejoblíbenější Princ a Večernice.

Jak jste se k roli v pohádce Krakonošovo tajemství dostala?

Byla jsem na castingu v České televizi právě v den, kdy Libuška Šafránková zemřela. Šla jsem tam kvůli její roli v Princovi a Večernici a to, že to dělám pro ni, pro její jméno, to ve mně ten den rezonovalo neskutečně silně.

Máte pocit, že jste Libušce Šafránkové také vizuálně podobná?

Typově asi ano, ale jinak jsme každá unikátní. Každopádně vzor pro mě Libuška rozhodně je.

Vánoční pohádky jsou v republice každoročně velmi diskutovaným tématem. Berete to jako závazek?

Na to se snažím nemyslet, protože jinak by se z toho člověk zbláznil. Spíše během tvorby filmu tomu člověk chce dát všechno a jít do toho naplno. Ať už pro diváky, pro svoji roli, příběh nebo pro režiséra, který si vás vybral a dal vám důvěru.

Jak se vyrovnáváte s kritikou? Co když se objeví nějaké negativní komentáře?

Jsem ráda, že mám kolem sebe lidi, jejichž názoru si cením a vím, že jim v tomto ohledu můžu věřit. To jsou lidé, kterým budu naslouchat. Kdybych kladla důraz na všechny komentáře, musela bych se z toho zbláznit. Netoužím se zavděčit všem. Zároveň v sobě nemám žádnou předpojatou bojovnost - netvrdím, že si z toho nebudu nic dělat, a ať si lidé říkají, co chtějí. Jsem otevřená všemu, co přijde, a uvidíme, jak to dopadne.

Jaké bylo natáčení? Prý jste musela běhat po lese v podpatcích.

Jsem ráda, že i pro moji princeznovskou roli tam byla nějaká akce. Ať už šlo o kaskadérské uskakování před kočárem s koňmi, nebo tohle běhání po horách. Výzvou bylo už samo držení těla v těžkých dobových sešněrovaných šatech. Liduška měla před sebou také vnitřní překážky - přemítala, jestli se její srdce rozhodlo správně, ale následovala ho navzdory všem okolnostem. Načetla jsem si také historii Krkonoš a jejich legendy Krakonoše. I to pro mě bylo zajímavé.

Jací byli vaši herečtí kolegové, pánové Prachař nebo Švehlík?

Byla radost pracovat s lidmi, které sama obdivuji. Poznala jsem, že jsou to moc příjemní, normální a otevření lidé, kteří vás přijmou mezi sebe a při práci vám jsou oporou. Byla to spolupráce, kdy jsme se cítili všichni rovni. Užívali jsme si i legraci a vtípečky. Byla to vážně zábava. Lehkost a uvolněnost je důležitá součást práce před kamerou. Nesmíte být v křeči.

Obáváte se teď vstupu do showbyznysu a světa médií?

Doufám, že mě mé vzdělání a rodinné zázemí dobře připravilo na to, že ať už přijde v životě cokoli, zůstanu stát nohama na zemi. I kdyby byl člověk hlavou v oblacích, tak chci zůstat tím, kdo jsem. To, co budu ze sebe dávat světu, bych si přála dělat správně - tak, jak tomu já sama věřím. Čím větší projekty člověk dělá, tím větší mají jeho slova váhu a dosah. Proto chci dál předávat to, čemu věřím. Doufám, že si tohle dokážu uchovat.

Kde jinde vás teď budeme moci vidět?

Po natáčení pohádky jsem skočila rovnýma nohama do natáčení nového seriálu Sex o'clock. Z jemné křehké dívky jsem se převtělila do rockerky a punkerky, která se někdy pohybuje na hraně zákona. Za to jsem vděčná, nikdy bych se totiž nechtěla zaškatulkovat pro jeden typ rolí.

Nechcete zůstat princeznou?

Ne. S radostí jsem se pro tu novou roli dokonce i ostříhala.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články