O Českého lva se letos uchází Tomicová, Kozub, Bendig nebo Mišík: Nejvíce nominací získalo drama Arvéd

Nominace na Českého lva: Nejvíce nominací získal film Arvéd a II Boemo. Za herecký výkon může sošku získat Mišík, Tomicová i Bendig
Zdroj: Herminapress
Herečka Pavla Tomicová byla letos nominovaná za film A pak přišla láska...Tomicová letos na slavnostní večer přijde o pár kilo lehčí a s novým životním elánem. Zpěvák a herec Adam Mišík je nominovaný za roli ve filmu Banger.Komik Štěpán Kozub může získat sošku za vedlejší roli ve filmu Grand Prix.+ 11 fotek+ 12 fotek

Pražské Rudolfinum letos ožije v pořadí 30. ročníkem předávání cen Český lev. Nejvíce nominací letos získaly filmy Arvéd a Il Boemo, následují je snímky Banger a Světlonoc. Nominace na cenné sošky letos mohou proměnit Pavla Tomicová, Adam Mišík, Marsell Bendig nebo Štěpán Kozub. Lifee.cz u toho pochopitelně nebude chybět.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 20. 01. 2023 11:45

V přímém přenosu České televize se už 4. března dozvíme, kdo si letos odnese křišťálovou sošku Českého lva. Želízek v ohni je hned několik a jisté je, že se na červeném koberci pražského Rudolfina objeví osobnosti, jako je Pavla Tomicová, Klára Melíšková, Adam Mišík, Marsell Bendig, Martha Issová, Anna Kameníková nebo Denisa Barešová.

Akademici letos ocenili hned 12 nominacemi mysteriózní drama Arvéd, do závěrečného klání o nejlepší film ovšem postupuje také Il Boemo, který mapuje život skladatele Myslivečka, nebo kontroverzní snímek Banger, který byl celý natočený na iPhone.

Štíhlejší Pavla Tomicová a láska

Českého lva za nejlepší herečku v hlavní roli může v březnu získat Pavla Tomicová za roli psycholožky Kristýny ve filmu A pak přišla láska… Herečka se v loňském roce předvedla v plné síle, navzdory neradostným okolnostem v osobním životě. Zhubla, odloučila se s nevěrným manželem, a v plné síle vzhlíží vstříc lepším zítřkům. Také ve zmiňovaném snímku Tomicová touží po lásce a rozhodne se ji hledat u kartářky. Zda jí role přinese ještě křišťálovou sošku, na to si do března rádi počkáme.

Adam Mišík ve filmu plném drog

Syn uznávaného hudebníka Vladimíra Mišíka, Adam, se v loňském roce rovněž vyprofiloval velice dobře. Zahrál si hlavní roli rappera ve filmu Banger, o kterém na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech také promluvil v rozhovoru pro Lifee.cz. „To je takový můj splněný sen a vlastně jsem dojatý, že se mi to podařilo. Po těch letech, co se herectví věnuji, byl tohle skutečně speciální okamžik v mé kariéře. Moc jsem si to užil," vyprávěl Mišík, který dle svých slov sám neví, zda ho více baví muzika, nebo herectví.

Společně s ním je na sošku Českého lva nominovaný také filmový kolega Marsell Bendig, bratr známého zpěváka Jana. Diváky ve filmu především baví jejich vzájemné interakce. „Něco vzniklo opravdu spontánně, z interakce s Marcelem Bendigem. Za tu dobu jsme se na sebe hezky naladili a začali fungovat jako povedené duo. Některé věci člověk opravdu nemůže plánovat, to se prostě děje. A musí tam být dobrá chemie, mezi námi byla," pochvaloval si Mišík.

Štěpán Kozub ve filmu Grand Prix

Sošky Českého lva se dost možná dočká také ostravský humorista Štěpán Kozub, který je objevem dvouleté pandemie covidu. Nominovaný je za vedlejší roli ve filmu Grand Prix režiséra Jana Prušinovského, ve kterém ztvárňuje roli notorického zloděje aut, Štětku.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články